Lina Sandell Hus
Statue Lina Sandell1

Lina Sandell
Jubileumstur til Sverige

Avreisedato

28.06.2018

Varighet

7 dager

Pris fra

8 950,-

Få plasser igjen

Lina Sandell

For 30. året på rad tar vi turen til Sverige med fokus på Lina Sandells sanger.

Lina Sandell har gitt oss en ufattelig sangskatt. Den har innhold som bærer fra generasjon til generasjon. I sangboken finner vi hele 39 av hennes sanger. Jostein Mulelid har vert reiseleder alle disse årene, og han blir også denne gangen med for blant annet å gi deg et innblikk i bakgrunnen til mange av sangene hennes. Vår syngende bussjåfør, Torstein Remme, har også lang fartstid på Lina Sandell turer.

Dag 1

Torsdag 28. juni

Samkjøring til Oslo

Avreise fra Trondheim kl. 08.30, Ålesund kl. 08.00, Bergen kl. 07.30, Haugesund kl. 09.25, Stavanger kl. 08.00, Kristiansand kl. 12.15.

Overnatting i Oslo på Holmenkollen Park Hotel. Bli kjent samling med kaffe/te og rundstykker om kvelden.

Dag 2

Fredag 29. juni

Oslo – Vrigstad

Ved Thon Hotel Opera kommer nye gjester om bord kl. 08.40. Turen går sørover gjennom Østfold, og vi krysser grensa ved Svinesund. Turen går videre til Vrigstad i Småland. Her skal vi bo i tre netter.

Dag 3

Lørdag 30. juni

Småland

Lørdag kjører vi først til Frøderyd og besøker Lina Sandell-museet. Her har vi felles lunsj. Videre går turen til kirken hvor faren hennes var prest. Vi skal også besøke kunstneren Eva Spongbergs hjem og se hennes utstillinger og modeller.

Dag 4

Søndag 1. juli

Småland

Søndag går turen nordover langs Vänerens østkyst til Gränna. Vi besøker bl.a. André-museet.

Småland er et spennende län. Dette området har ikke bare fostret Lina Sandell og Eva Spongberg, men også Astrid Lindgren, Johannes A. Hultmann m.fl.

Dag 5

Mandag 2. juli

Vrigstad – Vadstena

Vi forlater Småland og passerer Jønkøping og Huskvarna på vei inn til Vadstena. I Vadstena får vi en omvisning og lunsj på slottet i byen. Videre skal vi bli litt bedre kjent med den Hellige Birgitta. Klosteret og kirken står selvsagt på programmet. Middag og overnatting på Best Western Hotel i Motala.

Dag 6

Tirsdag 3. juli

Vadstena – Oslo

Vi kjører vestover igjen. Shopping og lunsjpause i Töcksfors. Overnatting og middag i Oslo på Thon Hotel Europa. Reisende fra Oslo avslutter turen ved ankomst Oslo.

Dag 7

Onsdag 4. juli

Hjemreisedag

Etter frokost møter vi våre andre busser ved Thon Hotel Opera.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen..

Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim.

Priser og betingelser

Pris fra 8 950,-

Tillegg for enkeltrom: 300 per natt

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på dobbeltrom med dusj og wc. (Oslo 4)
 • 7 middager (Oslo 4)
 • 6 frokoster (Oslo 4)
 • 2 lunsjer
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.