Polaris
Havila pri3 print 0360
Ålesund sett fra trappene til Aksla

Rundreise med Havila Kystruten
Tolv dager - tusen minner

Avreisedato

05.05.2025

Varighet

12 dager

Pris fra

20 950,-

Rundreise med Havila Kystruten

Opplev tre årstider i løpet av en reise, og se kontrastene mellom Nord- og Sør-Norge. Bli med oss på cruise med Havila Kystrutens skip MS Polaris langs den vakre kysten vår.

” Verdens vakreste sjøreise” er fullpakket med opplevelser hver dag. En er innom hele 34 havner hver vei, men til forskjellige tider på døgnet på vei nordover og sørover.

Hver eneste nautisk mil på kystruten fra Bergen til Kirkenes og tilbake gir deg nye opplevelser. Fjellene står fast, men været og lyset skifter og gir landskapet stadig nye farger og uttrykk. Her møter du dust og grått regn, sprakende grønt nordlys eller strålende gylden midnattssol. Langs kysten klamrer små fiskevær seg fast i værbitt natur mens kystbyene smyger seg inn på den smale landstripen mellom ville fjell og bølgende sjø.

Skipet, MS Polaris: Interiøret er inspirert av hav, himmel, fjell og isbreer, og maten du får servert er lokale spesialiteter fra byer og bygder som du ser utenfor vinduene. Fra loungestolene under glasstaket har du utsikt mot nordlys og midnattssol — eller kanskje vil du nyte synet fra jacuzzien som varmes opp av overskuddsvarme?

Byggeår: 2021 – 2023

Lengde: 124 m, Bredde 22 m

Max antall passasjerer: 640

Antall lugarer: 179

Havila Kystruten er det nye og det mest bærekraftige rederiet som opererer på Norges historiske kystrute, med fire splitter nye skip fullpakket med moderne teknologi. Havila Kystrutens fire skip er lastet med verdens største batteripakke installert på passasjerskip. Det betyr at vi kan seile i fire timer i strekk helt utslippsfritt, slik at du kan besøke sårbare fjorder, uten å bekymre deg for miljøavtrykket. Og du kan gjøre det helt lydløst.

Utflukter: Det er et stort utvalg av utflukter dere kan bli med på slik at en får oppleve noen av stedene vi seiler forbi på litt nærmere hold. Kystruten har mange utflukter som alle kan melde seg på, men i tillegg vil Plussreiser arrangere noen egne utflukter kun for deltakerne i vår gruppe. Vi vil sende ut informasjon om utflukter til alle påmeldte i god tid før avreise.

Fellesskap: Hver dag har vi samlinger i skipets konferanserom. Reiselederne våre inviterer her til samling om Guds ord i tillegg til sosialt fellesskap. Utenom samlingene vil de ha treffpunkter i skipets mange hyggelige fellesarealer hvor en kan slå av en prat over en kaffekopp mens man nyter det vakre landskapet vi flyter forbi.

Lugarer: Vi tilbyr forskjellige lugarkategorier hvor rimeligste alternativ er innvendig lugar. Vi har også tilbud om utvendige lugarer i forskjellige prisklasser. Om bord i de nye kystruteskipene er det lagt vekt på at de reisende skal ha store lugarer. Her skal det være godt å bo med rom for dagens hvile og nattens søvn. Det nordiske og stilrene interiøret som speiler naturen du seiler i er rammen for en komfortabel reise.

Måltider: Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag for alle fra og med middag avreisedagen til og med lunsj siste dag.

Avreise: Turen starter i Bergen hvor det er innsjekk fra kl 16.00. Båtavgang kl 20.30. Ankomst Bergen igjen kl 14.30. Dersom noen behøver hjelp med transport til og fra Bergen, kan Plussreiser hjelpe deg med dette.

Sjekk ut denne videoen: Rundreise med Havila Kystruten

Høydepunkter på turen

 • Fantastiske naturopplevelser
 • 34 havner
 • Splitter nytt og moderne skip
 • Spennende utflukter
Last ned brosjyre (.pdf)
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen

Dag 1

Mandag 5. mai

Havn: Bergen

Turen starter i vestlandshovedstaden med de fargerike og Unesco-listede sjøhusene på Bryggen. Ta Fløibanen til et av byfjellene, smak på sjømaten på Fisketorget eller rusle gjennom smau og langs kaier i den livlige havnen. Bergen er porten til de norske fjordene og starten på ditt kysteventyr. Innsjekk fra kl 16.00. Båtavgang kl 20.30.

Middag
BD 0778 copyright Havila Kystruten Marius Beck Dahle

Dag 2

Tirsdag 6. mai

Havn: Florø-Måløy-Torvik-Ålesund- Geirangerfjorden-Ålesund-Molde

Nyt morgentimene i Nordfjorden i nærheten av Torvik. Vi seiler så forbi Vestkapp på vei mot Ålesund. Ålesund er kjent for den vakre jugendstilarkitekturen og Atlanterhavsparken, som er et av Europas største saltvannsakvarier. Etter et kort stopp i Ålesund fortsetter skipet til Geirangerfjorden med sine stupbratte fjellsider og viltre fossefall. Vi anløper så Ålesund igjen før vi fortsetter nordover. Siste havn denne dagen er Molde.

Frokost Lunsj Middag
Nidarosdomen i Trondheim
Nidarosdomen i Trondheim

Dag 3

Onsdag 7. mai

Havner: Kristiansund - Trondheim – Rørvik

En ny morgen og du legger til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden. Landemerket i byen er Nidarosdomen; Norges nasjonahelligdom og en av Nord-Europas største katedraler. Etter besøket her går seilasen ut fjorden, inn i en myldrende skjærgård og mot Nord-Norge.

Frokost Lunsj Middag
Lofoten
Lofoten

Dag 4

Torsdag 8. mai

Havner: Brønnøysund - Sandnessjøen - Nesna - Ørnes - Bodø - Stamsund – Svolvær

På denne strekningen markerer vi at du krysser Polarsirkelen og reiser inn i det arktiske riket. Det betyr sommer med midnattssol mens vinteren har nattsvarte dager – og kvelder med nordlys. Naturen er mektig med Nord-Skandinavias største isbre, verdens sterkeste tidevannsstrøm og møter med luftens majestet; havørna. Om kvelden venter Lofoten med fiskevær, steile fjell og vikinger.

Frokost Lunsj Middag
Copyright Havila Kystruten Marius Beck Dahle 19 liten

Dag 5

Fredag 9. mai

Havner: Stokmarknes - Sortland - Risøyhamn - Harstad - Finnsnes - Tromsø – Skjervøy

Seilasen går videre gjennom smale fjorder og ville fjell til Tromsø, en by preget av fangstkultur, polare ekspedisjoner og vågemot. Nå er du også kommet til samenes rike, urfolket i Norge. Et møte med samer og reinsdyr samtidig som du får høre om samenes kultur er en egenartet opplevelse du vil huske.

Frokost Lunsj Middag
Nordkapp
Nordkapp

Dag 6

Lørdag 10. mai

Havner: Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg - Kjøllefjord - Mehamn – Berlevåg

Så langt nord du kan komme – både til lands og til vanns. For mange er besøket på Nordkapp et høydepunkt og et mål for seilasen langs norskekysten. Her oppe i Polarlandet er naturen på sitt barskeste og mest øde, men mellom nakne vidder og forrevne klipper holder folk seg fast og høster av naturen.

Frokost Lunsj Middag
4 edit Havila Kystruten Ronny M Olsen

Dag 7

Søndag 11. mai

Havner: Båtsfjord - Vardø - Vadsø - Kirkenes - Vardø - Båtsfjord – Berlevåg

Nå er du så langt øst som du kommer på seilasen. Grensen til Russland er bare noen kilometer unna unna og samhandlingen mellom folkene her i nord er så stor at gateskilt i Kirkenes står både på norsk og russisk.

Frokost Lunsj Middag
Copyright Havila Kystruten Marius Beck Dahle 20 liten

Dag 8

Mandag 12. mai

Havner: Mehamn - Kjøllefjord - Honningsvåg - Havøysund - Hammerfest - Øksfjord - Skjervøy – Tromsø

Polarlandet endrer seg etter hvert som du seiler vestover og sørover igjen. De store viddene blir erstattet av steile tinder og om kvelden seiler du inn til Tromsø. Her kan du rusle under nordlyset og utforske nattelivet i byen som har tilnavnet “Nordens Paris”.

Frokost Lunsj Middag
Trollfjorden
Trollfjorden

Dag 9

Tirsdag 13. mai

Havner: Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær – Stamsund

Vi kommer tilbake til ville og idylliske Lofoten. Under de spisse fjellene ligger kritthvite sandstrender og fiskevær med levende fiskerinæring og lokalbefolkning som bruker kystruteskipene til hverdagsreiser og transport. Om været gjør det mulig, går vi inn i den smale Trollfjorden. Dette er et område der det er store sjanser for at havørna flyr sammen med oss.

Frokost Lunsj Middag
Copyright Havila Voyages Marius Beck Dahle 1 liten

Dag 10

Onsdag 14. mai

Havner: Bodø - Ørnes - Sandnessjøen - Brønnøysund – Rørvik

Nå er vi kommet så langt sør at vi krysser Polarsirkelen og seiler ut av polarnatta og de sollyse netter. Men fortsatt kan du se nordlys om vinteren og sommernettene blir aldri helt mørke. Her seiler du i et mylder av små øyer, holmer og skjær og forbi det spesielle fjellet, Torghatten, som har et hull midt i. Om du vil, kan du også være med på tur til fjellet og gå inn i hullet.

Frokost Lunsj Middag
Atlanterhavsveien
Atlanterhavsveien

Dag 11

Torsdag 15. mai

Havner: Trondheim - Kristiansund - Molde – Ålesund

Vi seiler den brede Trondheimsfjorden med bølgende jordbruksbygder på begge sider og kommer igjen ut til kysten og storhavet. I Kristiansund kan du gå av kystruteskipet og bli kjørt over Atlanterhavsveien som er blitt kalt verdens vakreste bilvei. Den slynger seg over holmer og skjær og på steinfyllinger gjennom havet før du igjen kommer om bord i Molde.

Frokost Lunsj Middag
Bergen
Bergen

Dag 12

Fredag 16. mai

Torvik - Måløy - Florø – Bergen

Siste dag tar på turen tar deg gjennom et mangfoldig kystlandskap med nakne bergknauser og en labyrint av sund og vannveier mellom de mange øyene. Innover i landet ligger de store fjordene og breene. Og ved reisens slutt venter Bergen hvor vi legger til kai kl 14.30.

Frokost Lunsj
Havila 148
Copy of Havila Castor in Trollfjorden photo Marius Beck Dahle
Copyright Havila Kystruten Marius Beck Dahle 16 2

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: Innvendig lugar kr 3.300 (begrenset antall)

Tillegg for innvendig lugar med 2 senger på golv (Interior Accessible): kr 4.800 per person (Pris per person kr 25.750) Begrenset antall

Tillegg for utvendig lugar med 2 senger på golv (Seaview Superior Double): Kr 7.600 per person (Pris per person kr 28.550)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Reise og opphold i delt dobbel innvendig lugar med over- og underkøy (Interior)
 • Frokost, lunsj og middag fra middag første dag, til og med lunsj siste dag
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Reise til og fra Bergen
 • Utflukter
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Havila Kystruten Denne turen har følgende avbestillingsregler. • Avbestilles turen innen 92 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- • Avbestilles turen mellom 61 og 91 dager før avreisedato kreves 25% av turprisen • Avbestilles turen mellom 41 og 60 dager før avreisedato kreves 50 % av turprisen • Avbestilles turen mellom 22 og 40 dager før avreisedato kreves 75 % av turprisen • Avbestilles turen mindre enn 22 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele rei-sen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. Generelle vilkår: PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. Påmelding og betaling Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. Forbehold om prisendringer Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. Avbestillings- og reiseforsikring Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestil-lingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. Pass Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt rei-semål. Diverse Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding Klager Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREI-SER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.