Shutterstock 1102746995 1 Kameleon
Shutterstock 1501321016 Village and landscape of Madagascar somewhere between Andasibe and Antsirabe
IMG 2909

Kultur og natur
Unike Madagaskar

Avreisedato

30.09.2022

Varighet

17 dager

Pris fra

26 500,-
Shutterstock 99704027 fly Air Mad

Dag 1

Fredag 30. september Oslo-Istanbul

Vi flyr fra Oslo til Istanbul, det er mulighet til å fly ut fra andre byer i Norge, ta kontakt med oss om du ønsker å reise fra en annen by.

Mada Tana

Dag 2

Lørdag 01. oktober Istanbul - Antananarivo

Flybytte i Istanbul. Ankomst hovedstaden på Madagaskar, Antananarivo (Tana). Her blir vi møtt av vår reiseleder Hasina Randriamahazo og våre sjåfører. De tar oss med til hotellet i sentrum hvor vi skal overnatte. Vi sjekker inn og spiser middag. Overnatting på hotell i hovedstaden.

Middag
Madagaskar Lovosoa Antsirabe Jubileum

Dag 3

Søndag 02. oktober Tana-Antsirabe

Tidlig frokost for de som ønsker å delta på gudstjeneste i hovedkirken. Etter lunsj går turen videre til byen Antsirabe, en ca. 5-4 timers kjøretur. Vi kjører gjennom flere små landsbyer og jordbruksområder. Sent på ettermiddagen ankommer vi Antsirabe, byen som ble grunnlagt av norske misjonærer i 1872. Her har hundrevis av nordmenn bodd. Antsirabe er både jordbruks- og industrisenter på Madagaskar. Overnatting på Lovasoa gjestehus, som en en del av Lovasoa kultur- og kompetansesenter. Senteret brukes av norske og gassiske studenter som møtes i kursvirksomhet og forskning.

Frokost Lunsj Middag
Poussepousse

Dag 4

Mandag 03. oktober Dagen i Antsirabe

Vi skal få et innblikk i historien og arbeidet til Den gassiske-lutherske kirke (FLM) og NMS. Det blir omvisning på Lovasoa og vandring gjennom Antsirabes gater. Kanskje en pousse-pousse tur for de som ønsker dette.

Frokost Lunsj Middag
Img 9005

Dag 5

Tirsdag 04. oktober Dagen i Antsirabe

I Antsirabe finner vi mange flinke kunstnere og håndverkere. Vi tar turen innom noen av disse. Vi ønsker også å besøke en av kirkens skoler.

Frokost Lunsj Middag
Madagaskar Ranomafana Regskogen

Dag 6

Onsdag 05. oktober Antsirabe-Ranomafana

Reisen går videre sørover. Vi passerer flere landsbyer, landskapet vil endre seg. Vi tar østover og inn i regnskogen og nasjonalparken Ranomafana. Etter middag vil det være mulighet for en kveldstur i nasjonalparken, husk hodelykt. Overnatting på hotell i regnskogen.

Frokost Lunsj Middag
Lemur Red Bellied Shutterstock 63989455

Dag 7

Torsdag 06. oktober Ranomafana-Fianarantosa

Vi står opp tidlig og tar en lengre tur i nasjonalparken når den våkrner til liv, vi håper å se lemurer. Frokost på hotellet før vi fortsetter turen til byen Fianarantsoa (Fianar). I Fianar skal vi bo på hotellet til vår reiseleder Hasina. Hotellet ligger like utenfor selve byen. Middag og omvisning på hotellet.

Frokost Lunsj Middag
IMG 1163

Dag 8

Fredag 07. oktober Dagen i Fianar

Sightseeing i Fianar, reiseleder Hasina tar oss til noen av byens kjente attraksjoner. Det blir også vandring i gamlebyen og gjennom byens marked. Det er markedsdag. Etter lunsj besøker vi byens toby/vekkelse senter (Soatsihadino).

Frokost Lunsj Middag
IMG 6348

Dag 9

Lørdag 08. oktober Fianar - Hope for the Future

I dag skal vi tilbringe dagen sammen med ledere og barna i prosjektet Hope for the Future. Gjennom dette prosjektet får fattige barn blant annet økonomisik støtte til å gå på skole.

Frokost Lunsj Middag
Img 4400

Dag 10

Søndag 09. oktober Fianar

De som ønsker det kan delta på gudstjeneste i en av byens kirker. Lunsj og tid til å vandre litt på egenhånd i nær området til hotellet.

Frokost Lunsj Middag
Mdagaskar Fianar 06

Dag 11

Mandag 10. oktober Fianar

Fianarantsoa betyr “god utdannelse” på gassisk, vi skal besøke byens universitet blant annet det teologiske fakultetet som ligger opp på en av byens topper. Flere norske, amerikanske og franske misjonærer har arbeidet her. Vi tar oss også tid til en spasertur blant de tidligere misjonærboligene. I dag tilhører de fleste den gassiske kirke.

Etter lunsj tar vi turen innom atelieret til Madagaskars mest kjente fotograf Pierrot Men.

Frokost Lunsj Middag
P1020288

Dag 12

Tirsdag 11. oktober Fianar-Ambositra

Vi tar farvel med Fianar og begynner på reisen tilbake til hovedstaden. Vi tar første overnatting i den kjente treskjærerbyen Ambositra.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 1361259344 city antananarivo madagascar capital til web

Dag 13

Onsdag 12. oktober Ambositra-Tana

Målet for dagen er hovedstaden, vi tar et stopp i Antsirabe før vi ankommer Tana sent om ettermiddagen. Overnatting på hotell i hovedstaden.

Frokost Lunsj Middag
Imga1742

Dag 14

Torsdag 13. oktober Dagen i Tana

Formiddagen bruker vi i byens kjente lemurpark. Om ettermiddagen tar vi turen opp til dronningspalasset og får en flott utsikt over hovedstaden.

Frokost Lunsj Middag
Mada Colorful Souvenirs

Dag 15

Fredag 14. oktober Dagen i Tana

Vår siste hele dag på Solskinnsøya, vi tar turen ut av hovedstaden til et av byens største marked av produkter produsert på Madagaskar. Et flott sted å kjøpe souvenirer for de som ønsker dette. Ettermiddagen bruker vi i hovedstadens gater.

Frokost Lunsj Middag
Imga0757

Dag 16

Lørdag 15. oktober Antananarivo-Istanbul

Det er tid for å pakke koffertene og gjør oss klare for returreisen. Lunsj i hovedstaden før vi reiser ut til flyplassen. Vi tar farvel med reiseleder Hasina og våre sjåfører. Vi flyr til Istanbul.

Frokost Lunsj
Mada Rova

Dag 17

Søndag 16. oktober Istanbul-Oslo

Fra Istanbul flyr vi videre til Oslo.

Mada Frukt
Mada Rice Terraces And Merina Villages Along The National Route 7 South Of Tananarivo Madagascar Bilde
Mada Regnskogen Ranomafana
Mada Lemur Black And White Ruffed Lemur In Trees And Nature Madagascar Animals Wildlife Wild Animal In Madagascar Holiday Tour In Andasibe Isalo Masoala Marojejy National Parks Bilde
Mada Ranomafana Lysende Sopp
Madagaskar 22 10
Mada The violet dropwing trithemis annulata Isalor Bilde
I Mf X7 Xgw Jpeg
9d Fg 6p Q jpeg
Mada1020374
Mada Skole Fianar
Mada Madagasikara
Madagaskar Marked 1
Mada Buss Img 2834

Priser og betingelser

Pris fra 26 500,-

Tillegg for enkeltrom: Tillegg for enkeltrom: kr 3 700,- (Begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Antananarivo tur-retur, inkludert flyskatter (4 683,-) som kan endre seg frem til avreise
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost
 • All felles transport på Madagaskar i henhold til programmet
 • Lunsj og middag på Madagaskar
 • Vann i bussen
 • Kaffe, te og mineralvann til måltidene
 • Norsk talende reiseledere

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Visum
 • Øvrige måltider som ikke står som inkludert
 • Annen drikke
 • Inngangsbilletter og guide til attraksjoner
 • Tips
 • Enkeltromstillegg
 • Tester o.l i forbindelse med Covid-19
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,- pr. person.
  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.
  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.
  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.