Kreta Vandretur
Loutro
Paulus kirken ved stranden

Kreta - Vandretur
Vandretur

Avreisedato

29.04.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

11 950,-

Fulltegnet

Kreta - Vandretur

Vi gjentar suksessen fra 2016 og inviterer deg med til KRETA og vandring på gamle stier hvor Paulus og Titus gikk. I tillegg får du fellesskap, avslapping og mulighet til å nyte Kretas strender. Vi er glade for å kunne tilby deg en vandretur på Kreta utenom det vanlige!

Turteam: Fra Norge har vi med oss Magne Hultgren, som er pastor i Porsgrunn Baptistmenighet. Magne har gjennomført turer som denne før og har gode erfaringer. På Kreta møter vi Anna og Olle Meurling fra selskapet Fysimera. De vil guide og lede oss i Paulus fotspor på Kreta. Magne underviser om Paulus og Titus, og har oppsummering og samtaler om dagens opplevelser. Anna tar oss med i den kretiske tradisjonen og livet på Kreta på Paulus tid, og hun er vår guide hele uka. Olle leder vandreturene og er vår sjåfør. Sammen er de et team som ønsker å gi dere en opplevelse for livet! Overnatting skjer på tre ulike mindre hotell med i små hyggelige byer, Rethymnon, Matala og Loutro. Rethymnon er en koselig by som ligger der vestre Kreta er på sitt smaleste. Byen ligger ca en time fra flyplassen i Chania. Like utenfor byen skal vi bo den første natten før gruppen drar videre. Matala er en fredfull
fiskerlandsby på sørsiden av Kreta. Her skal vi bo 3 netter på et enkelt, men hyggelig hotell. Loutro er et vegløst samfunn
som man når med båt eller fottur. All bagasje blir sendt til hotellet i
Loutro med båt. Hotellet her er det fineste på Loutro.

Vandringene:
Det blir vandringer på gode stier og med ulik lengde og utfordring. Blomsterprakt, havstrender, svingete nedstigninger, ellenes og
ravinenes fred. Akkompangert av sauebjeller og rovfuglens glidende ferd – alt dette får du på denne vandringsreisen på Kreta, den vakre og spennende øya. Turen er også en opplevelse i kretisk matkultur, da våre guider introduserer oss for ny kretisk lunsj hver dag på de lokale bytavernene, og du møter også varmhjertede kretiske mennesker. Selve vandringene er på ca 2-3 timer hver dag. Alle som kan gå en lett elltur i Norge vil kunne være med. Noen dager blir det lagt opp turer som er litt mer krevende for de som ønsker det. Det anbefales lette ellsko, men gode joggesko kan også benyttes.En liten dagstursekk er grei å ha. Det er ikke farlige ormer på Kreta så en kan derfor ferdes trygt i skog og mark. Vi anbefaler også at du tar med en lett vindtett jakke.


Høydepunkter på turen

 • Vandreturer
 • Følge Paulus og Titus`fotspor på Kreta
 • Kretisk matkultur
 • Godt vær
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Lørdag 29 april

Avreise fra Oslo, Gardermoen kl.14.00. Ankomst Kreta kl. 19.10 lokal tid. Vi blir mottatt på flyplassen og drar til Rethymnon, hvor vi sjekker inn på hotellet. Kort velkomstmøte med informasjon om uken og velkomstmiddag.

Dag 2

Søndag 30 april

Etter frokost reiser vi med buss til Kretas største by Iraklion hvor vi møter vår lokale guide. Vi besøker Knossos og etter lunsj blir det byvandring og besøk i Titus-katedralen med vakre ikoner, og det arkeologiske museum. Litt tid til å se

i noen butikker blir det også, før vi reiser over fjellet til byen Matala der vi skal bo tre netter. En flott tur på tvers av Kreta.

Dag 3

Mandag 1 mai

Etter frokost tar vi bussen til den gamle St. Pauls kirken utenfor landsbyen Agios Jannios. Siden drar vi til Gortyn der vi starter dagens tur forbi bl.a Apollos tempel fra den hellenistiske periode og ulike romerske ruiner fra den tiden Paulus sies å ha forkynt og døpte de første kretere her. Det var her han oppnevnte Titus til Kretas første biskop. Vi går til landsbyen Agioi Deka som er oppkalt etter ti martyrer fra 250-tallet. Vi besøker gravene, landsbykirken og tar en kaepause i bykafeen. Vi kjører tilbake til Gortyn og besøker utgravningene der selv ruinene av Titus Basilica står. Etter besøket spiser vi lunsj på Tavern Manolis Mylos utenfor Gortyn. Etter lunsj besøker vi klosteret Odigitria hvor vi får en presentasjon av kirken som er dedikert til Paul og Peter. Etter besøket i klosteret kjører vi tilbake til Matala.

Dag 4

Tirsdag 2 mai

Etter frokost tar vi buss til landsbyen Kali Limenes hvor Paulus kom på sin reise. Besøk til St. Pauls kirke og grotten hvor Paulus sies å ha levd under sitt opphold her. Etter kafepause i byen vandrer vi langs stranden og mot fjellene i Agiofarango ( Den hellige Ravinen), besøker Agios Nikolaos-kirken og ser grotter hvor eremittmunkene levde til slutten av 1800-tallet. Selv Paulus sies å ha oppholdt seg i disse grottene. Du kan også gå litt opp i ravinen hvis du ønsker å gå ekstra langt. Pause tar vi på stranden ved munningen av ravinen og lunsj ved Kali Limenes badestrand.
Etter lunsj blir det nattverd ved en av kirkene.

Dag 5

Onsdag 3 mai

Etter frokost reiser vi med buss og båt til den idylliske landsbyen Loutro. Vi installerer oss på hotellet, og tar deretter en kort spasertur til dagens Finiks hvor vi vil spise lunsj sammen. Det var her Paulus prøvde å søke vinterhavn siden Kali Limenes ikke var godt nok beskyttet. Vi vil nyte området og samle oss til en felles gudstjeneste. Ifølge populær tradisjon har Paulus besøkt området som nå bærer navnet Loutro.

Dag 6

Torsdag 4 mai

I dag er det mulig å ta en fridag, nyte strand, sol og sjø, eller dra på en fottur i området med guide. Det er også en mulighet til å ta morgenbåten til Agia Roumeli og gå opp i den kjente ravinen Samaria som er den lengste og dypeste ravinen på Kreta. På ettermiddagen samles vi til lunsj i Loutro.

Dag 7

Fredag 5 mai

Etter frokost reiser vi med båt til Agia Roumeli og går derfra til den tusenårige Paulus-kirken som ligger ved stranden og er bygget av strandens steiner. ( Dette er en krevende vandring som tar ca 4 timer tur/retur) Det var her Paulus døpte kreterne i ferskvann som renner ut av bakken. Etter besøket går vi tilbake til Agia Roumeli for lunsj. Vi tar båt tilbake til Loutro for avskjedsmiddag.

Dag 8

Lørdag 6 mai

Vi nyter en god frokost på hotellet, og slapper av før avreise til flyplassen og fly hjem. Lander på Gardermoen kl. 23.05. Det er bestilt overnatting på Park Inn for hele gruppen.

Tituskatedralen Iraklion
Tituskatedralen Iraklion
Lunsj Iraklion
Vandring til Pauluskirken på stranden
Dscf4610

Priser og betingelser

Pris fra 11 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2100

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge kr 1500

Prisen inkluderer

Fly Norge – Kreta t/r. Buss mellom flyplass og hoteller . 7 netter i dobbeltrom. Frokost, lunsj og middager alle dager (unntatt reisedager). Reiseledertjenester. Flyavgifter til staten. Overnatting på Gardermoen på hjemreise.

Prisen inkluderer ikke

Mat på flyet. Drikke til maten, tips til hotellbetjeningen.

 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.