Sist oppdatert 11. august, kl. 11:32

Informasjon vedrørende coronavirus

Genesaretsjøen 3
Varblomstrin Jlm Mindre Pix
Fodselskirken Betlehem

Konfirmanttur til Israel med Sandrib
Oppdag og opplev Bibelens land

Avreisedato

19.02.2022

Varighet

8 dager

Pris fra

13 950,-

Konfirmanttur til Israel med Sandrib

Bli med på en spennende tur der inntrykkene blir mange. Vi blir bedre kjent med plassene vi har hørt om i BIbelen og får møte messiansk (Jesus-troende) ungdommer.

Vår i galilea

Dag 1

LØRDAG 19. FEBRUAR

Norge - Israel
Flyet tar av fra Sola/Stavanger kl. 17.20. Vi mellomlander i Amsterdam, og får akkurat passelig tid til å strekke litt på beina og kanskje hamstre noe godt å ha i håndbagasjen, før vi reiser videre mot Tel Aviv i Israel kl. 20.55. Der lander vi kl. 02.20. I Israel er de en time foran oss, så reisen fra Amsterdam tar dermed 4 timer og 25 minutter. Det blir nok litt mat på flyet, men vi gjør klokt i å få oss litt søvn både i flyet og på bussen nordover i landet, for søndagen blir innholdsrik, og vi har fortsatt noen små timer foran oss før vi er framme i Galilea. Vi kjører nordover og passerer ikke langt fra bl.a. Nasaret, før bussen tar oss nedover mot Gennesaretsjøen som ligger 200 meter lavere enn havets overflate.

Boat on sea of galilee2

Dag 2

SØNDAG 20. FEBRUAR

På og ved Gennesaretsjøen

Tema: JESU GJERNINGER

Vi spiser en tidlig, deilig, israelsk frokost på Hotel Prima Galil i Tiberias.

Rommene er neppe klare ennå, men vi har jo sovet på flyet og på bussen. Når sola etterhvert stikker over Golanhøydene og skinner ned på Gennesaret-

sjøen, tar vi fatt på vår oppdagelsesferd i «Det hellige Land», kanskje i denne

rekkefølgen: Fra båt ute på Gennesaret-

sjøen betrakter vi det vakre landskapet, og vi leser fra Bibelen om noen av hendelsene som skjedde her ute. Noen ganger byr mannskapet opp til dans! Bussen tar oss opp til Saligprisningenes berg, et veldig vakkert sted nær der Jesus holdt sin mest berømte tale, og lærte disiplene sine Fader Vår. Er det tørt og godt vær, kan vi bruke beina på en liten spasertur ned åsen til Peters fiskeplass. Jesus og disiplene hans gikk nok denne veien mange ganger. Her nede ved

stranda møtte Jesus fiskerne og kalte dem til disipler, og her møtte han dem også etter sin oppstandelse. Et sted nord for sjøen spiser vi lunsj.

Vi skal besøke Kapernaum, Jesu egen by, med så godt bevarte ruiner at det er mulig å danne seg et godt bilde av alt det underfulle som skjedde her for 2000 år siden.

Denne dagen kjenner vi at vi har en lang reise i kroppen. Men ligger forholdene til rette, ber vi sjåføren kjøre oss opp mot Golanhøydene. Det blir middag på hotellet og en kort samling før vi tar tidlig kveld.

Utsikt fra mt arbel

Dag 3

MANDAG 21. FEBRUAR

Mt. Arbel - Nasaret - Tiberias

Tema: JESU LIV

Mount Arbel – Vi blir kjørt til toppen av dette fjellet på nordvestsiden av sjøen, der vi får en fantastisk utsikt over store deler av Jesu virkeområde. Her bruker vi litt tid på å samle litt av puslespillet om hvem Jesus virkelig var. Litt avhengig av vær og føreforhold: -tar vi oss enten ned den bratte stien forbi hulene der

opprørere en gang holdt til,-eller: tar litt tid i den flotte naturen på toppen.

I Nasaret vokste Jesus opp. Her besøker vi Nazaret Village, bygd opp for å gi oss opplevelsen av miljøet i en jødisk by slik det engang var. Vi besøker Bebudelses- kirka, der man tror at Maria bodde, og møtte engelen. På Mount of the Precipice får vi et godt utsyn utover Harmageddon-sletten.

Lunsjen spises i Nasaret, og middagen på hotellet. Ettermiddagen eller kvelden gir oss også anledning til litt frivandring i Tiberias.

Dead Sea Mud Girl

Dag 4

TIRSDAG 22. FEBRUAR

Jordandalen og Dødehavet til Jerusalem.

Tema: STERKE HISTORIER I MEKTIG LANDSKAP

Vi bryter opp tidlig fra Tiberias, og følger Jordandalen sørover. Vi vil se hvordan landskapet forandrer seg, nesten til ørken, på veien. Vi kommer etter hvert inn i de palestinske selvstyreområdene, Samaria og Judea – eller «Vestbredden» som er dagens politiske betegnelse. Vi får komme helt ned til Jordanelva og besøke stedet for Jesu dåp. Fra Jeriko, byen israelittene inntok ved å vandre rundt den 7 dager på rad før murene raste sammen, tar vi taubane opp til «Fristelsens berg». Nede ved Dødehavet, inntar vi lunsj. Og vi skal selvfølgelig prøve om vi flyter i dette salte havet på jordas laveste sted. På ettermiddagen står en ny, stor naturopplevelse for tur: vi går ned i dalen «Wadi Kelt» til den gamle ferdselsveien mellom Jeriko og Jerusalem- første delen av Jesu vei opp mot Jerusalem. Her stanser vi ved St. Georges kloster. Nå er vi i ørkenen. På veien møter vi kanskje presten, levitten og den barmhjertige samaritan.

Denne ettermiddagen skal vi legge bak oss en høydeforskjell på 1200 meter, fra Dødehavet som ligger 400 meter under havets overflate, opp til Jerusalem! Det er en sterk opplevelse å se Jerusalem for første gang. Vi tar inn på Hotel Caesar sentralt i Jerusalem.

Shepherd Field Betlehem

Dag 5

ONSDAG 23. FEBRUAR

Holocaustmuseet og Betlehem.

Tema: JØDISK FORVENTNING OG OPPFYLLELSE, UNDERGANG OG MESSIASHÅP

En ny, meget spennende dag med sterke inntrykk. Vi besøker Holocaustmuseet Yad vaShem, en smertefull, men viktig opplevelse. Vi drar opp på Oljeberget og opplever den berømte utsikten. Og i Betlehem besøker vi hyrdemarkene og Jesu fødested, dypt bevart i en av verdens eldste kirker, Fødselskirka. Det blir også anledning til å handle litt souvenirer. På hotellet spiser vi middag, og mange ønsker gjerne en rolig kveld etter nok en innholdsrik dag. Kjenner vi oss spreke, kan vi ta en tur ned i sentrumsgatene. Hva med en milkshake eller en McFlurry på McDonalds?!

Utsikt fra oljeberget JLM

Dag 6

TORSDAG 24. FEBRUAR

Jerusalem

Tema: I SPENNINGEN MELLOM KULTURER, TIDSEPOKER OG RELIGIONER

Vi tar trikken inn til Jerusalems gamle bydel, en fascinerende skue. Vi besøker tempelplassen, betrakter moskeene og forestiller oss templet på Jesu tid. I «City of David» finner vi den 2700 år gamle Hiskias tunnel – se for eksempel 2. Kong. 20,20. Her kan vi vandre over 500 meter til knes i vann og stummende mørke med lykt (og sko som tåler vann - ta med crooks e.l). Stedet Jesus kan ha sittet fanget mens rådsherrene diskuterte hans skjebne, ligger ikke langt unna, og de aller første kristnes møtested: den øvre sal. Lunsj inntar vi et passende sted innenfor de gamle bymurene.

Jerusalems gamleby er et fantastisk spill av farger, spennende lukter, salgsrop fra bodene, bønnerop fra moskeene og kiming i kirkeklokker. Basargatene er et virvar som det er et eventyr å begi seg inn i, kanskje på jakt etter en god handel. Like utenfor gamlebyen ligger dessuten moderne shoppingsentra. Vi har tid til å utforske byen, som har både en armensk, en jødisk, en kristen og en muslimsk bydel. Vi må bare passe på å rekke middagen på hotellet om kvelden.

Denne kvelden ser vi veldig fram til å stifte bekjentskap med israelske ungdommer fra en messiansk (Jesus-troende) menighet som vil besøke oss på hotellet. Kanskje vi får nye venner for livet?

365 Gravhagen He Is Risen

Dag 7

FREDAG 25. FEBRUAR

Jerusalem.

Tema: “JEG HAR SETT HAM SORGTUNGT VANDRE OPP TIL GOLGATA SIN GANG..”

Vi tar trikk til Damaskusporten, og begir oss, som Jesus på Skjærtorsdagskvelden, ned til Getsemanehagen. Her får vi komme inn i kirken reist over steinen der Jesus kjempet i bønn. De gamle oliventrærne gir oss et inntrykk av omgivelsene da Jesus ble tatt til fange her. Vi håper også å få søke ro i den private hagen et steinkast unna. Fra Getsemane vil vi vandre inn i byen og følge Via Dolorosa, Lidelsens vei, mot Golgata. Vi vil også besøke Gravhagen, et sted med en

gammel grav i en hage, som gir en sterk opplevelse av å være der Jesus døde og oppstod. Vi planlegger å spise middag i sentrum, og har dermed god tid. Ved inngangen til sabbaten - “når man kan se 3 stjerner på himmelen”, er vi ved Vestmuren/Klagemuren, der mange troende jøder kommer syngende og - kanskje dansende - til bønn. Vi kan gå helt fram til muren og berøre steinene som stammer fra kong Herodes tempelbygging. Denne kvelden legger vi vekt på å hygge oss i fellesskap. Vi er mange opplevelser rikere, opplevelser som vi aldri kommer til å glemme, og som vi tror har tilført både livet og troen vår et dypere spekter av farger. Vi har god tid til å spasere gjennom de sabbatstomme gatene, tilbake til hotellet.

Jenter viser hjerter med hendene

Dag 8

LØRDAG 26. FEBRUAR

Hjemreise

Ikke lang tid over midnatt blir vi hentet med buss for å kjøre til flyplassen i Tel Aviv, der flyet har avgang kl. 05.15. Vi vender tilbake samme vei som vi kom for omkring ei uke siden, via den store flyplassen i Amsterdam. Her får vi god tid både til mat, utforskning og hvile.

På Sola lander vi kl. 16.35.

Priser og betingelser

Pris fra 13 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 3525,- (begrenset antall)

Tillegg for dobbeltrom kr 190,- pr. person

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Stavanger - Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr 870,- pr mai 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Oopphold på valgte overnattingssteder i trippelrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til progra
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg /tillegg for dobbeltrom
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 60 USD pr. reisende
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. FEBRUAR 2022 STAVANGER - AMSTERDAM 17.20 18.55 KL1204
19.FEBRUAR 2022 AMSTERDAM - TEL AVIV 20.55 02.20+1 KL461
26.FEBRUAR 2022 TEL AVIV - AMSTERDAM 05.15 09.20 KL462
26.FEBRUAR 2022 AMSTERDAM - STAVANGER 15.05 16.35 KL1203
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.