Israel Jerusalem Kamel
Bat Pa Genesaret Sjoen 2
April Israel Gravhagen

Konfirmanttur til Israel 2019
Tur for konfirmantkullet 2018/2019

Avreisedato

15.02.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

13 485,-

Fulltegnet

Konfirmanttur til Israel 2019

Israel er «Bibelens land» og representerer et historisk spennende reisemål både for troende og ikke-troende. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene selvsagte stopp på reisen. Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for flere kjente bibelfortellinger – det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen. En båttur på Gennesaretsjøen er fantastisk. I løpet av denne turen får du oppleve Middelhavsområdet, Dødehavsområdet, Jordandalen, Galilea og Golanhøydene samt Jerusalem.

Dag 1

Fredag 15. februar: Reisedag Norge - Israel

Vi reiser med KLM fra Stavanger via Amsterdam og til Tel Aviv. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår sjåfør som tar oss til Tiberias. Vi skal bo på Prima Galil Hotel i Tiberias i Galilea.

Israel Ruins Of The Synagogue In Capernaum

Dag 2

Lørdag 16. februar: Arbel-fjellet og rundt Gennesaretsjøen

Ved ankomst på natta kjører vi til Tiberias og vårt hotell, der vi spiser frokost og slapper litt av før vi tar fatt på dagens program. Vi skal til Arbel fjellet og vandring ned til Hamam, enten fra toppen ned skaret langs fjellet, eller ned Duenes dal. Vi fortsetter til Tabgha med Brødunderkirken og Peterskirken. Her passer beretningen om Jesu møte på stranden en tidlig morgen godt inn. Her viste Jesus seg for sine disipler for tredje gang etter oppstandelse. Vi leser om fiskefangsten før vi drar til Kapernaum, Jesu egen by, som var den lille landsbyen ved Gennesaretsjøens nordlige bredd. Byen var senter og base for Jesu virke i Galilea fordi det var her hans første disipler bodde. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen. Vi legger opp til en litt rolig dag og tidlig kveld.

Saligprisningensberg

Dag 3

Søndag 17. februar: På og ved Gennesaretsjøen

Vi skal på båttur på Gennesaretsjøen før vi besøker Saligprisnings fjellet som er kjent fra Bergprekenen. Vi vandrer ned til Gennesaretsjøen, før vi kjører en tur opp på Golanhøydene og Gamla—Vulture Trail. Vi hører historien om dramaet som skjedde jødene i konfrontasjon med romerne på Gamla og parallellhistorien på Masada. Dagen avsluttes på Har Bental fjellet.

Hyrde I Nasareth

Dag 4

Mandag 18. februar: Haifa - Nasaret

Etter frokost kjører vi til Haifa og får utsikten over Bahai-hagen og Haifa by. Her besøker vi Israelsmisjonens senter Beit Eliahu så sant vi får til en avtale med Shmuel Aweida. Vi drar så videre opp på Karmelfjellet til Muhraqa, stedet hvor Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Her har vi flott utsikt over området. Vi kjører over Harmageddonsletten til Nasaret, byen der Jesus vokste opp. Her stod han fram og holdt sin første tale i synagogen. Vi besøker Bebudelseskirken, Midt-Østens største kirkebygg. Vi besøker også Nazareth Village, en liten landsby som viser oss livet på Jesu tid. Tilbake til Tiberias for middag og overnatting.

Qasr El Yahud1

Dag 5

Tirsdag 19. februar: TIberias - Jeriko - Dødehavet - Jerusalem

Ferden fortsetter mot Jerusalem. Vi kjører sydover Jordandalen og får se de mest fruktbare og mest golde områdene i landet. Helt i nordenden av Dødehavet, ved Jordanelven, besøker vi Qasr ElYehud, stedet der Johannes døpte, og der israelittene kom til det lovede land. Vi besøker Jeriko, verdens eldste og lavest liggende by, som ligger som en oase her i Jordandalen. Vi ser morbærtreet og minnes Sakkeus,. Vi tar taubanen opp til Fristelsens berg, og fortsetter lenger syd til Dødehavet. Vi skal også få mulighet til å bade i Dødehavet. Det er en spesiell opplevelse å flyte som en kork i det salte og mineralholdige vannet i Dødehavet. Vi vandrer inn til St. Georgsklosteret i Wadi Kelt før vi kommer til hotellet i Jerusalem

Yad Vasheim
Yad Vasheim

Dag 6

Onsdag 20. februar: Jerusalem og Betlehem

Vi starter denne dagen med å kjøre til nybyen i vest og besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerke over de 6 millioner jøder som døde under Holocaust, før vi drar til Israel Museum. Vi drar til toppen av Oljeberget og får utsikten over Jerusalem før vi kjører til Betlehem og besøker Fødselskirken og Hyrdemarkene.

Bybane I Jlm

Dag 7

Torsdag 21. februar: Jerusalem

Vi tar trikken inn til Gamlebyen og besøker Davidsbyen/City of David og vandrer Hiskias tunellen. Vi skal til Tempelplassen som ligger ovenfor Vestmuren. Det blir fritid. Muligens et møte med pastor Saliba Rishmawi i Redeemerchurch i Jerusalem.

Israel Jerusalem 04

Dag 8

Fredag 22. februar: Jerusalem

Vi tar trikken inn til Damaskusporten og går til Getsemane hvor vi stanser opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted her. Vi skal inn i Alle Nasjoners Kirke i Kedrondalen. Vi besøker Betesda dam og St. Anna Kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter turen på Via Dolorosa, «lidelsens vei», fra Gabbata til Golgata og gravstedet. Det blir tid til handling i basarene i Gamlebyen og tid for lunsj før vi på ettermiddagen drar til Gravhagen, Garden Tomb, med en samling ved den tomme grav i Gordons Golgata. Det blir noe fritid. Om kvelden drar vi inn til Vestmuren og ser hvordan jødene feirer sabbaten.

Dag 9

Lørdag 23. februar: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører oss til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn): «Neste år i Jerusalem».

Velkommen med på en uforglemmelig konfirmanttur!

Boat Of Galilee
Dodehavet 5
Gordens Golgata
Israel Fisk
Israel Jerusalem 03
Israel Jerusalem Klaging
Israel Kamel
Israel Mat 1
Profeten Elias Pa Karmel

Priser og betingelser

Pris fra 13 485,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 2.850,-

Bosteder
16/2 - 19/2 Prima Galil Hotel, Tiberias
19/2 - 22/2 Prima Park Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Stavanger til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 655,- (pr. mai 2018, kan bli endret)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i trippelrom på hotellene
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøksteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 60 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 2.850,-
 • Dobbeltromstillegg kr 170,- pr. person
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
15. februar Stavanger - Amsterdam 1715 1850 KL 1204
15. februar Amsterdam - Tel Aviv 2055 0220 (16. februar) KL 461
23. februar Tel Aviv - Amsterdam 0515 0925 KL 462
23. februar Amsterdam - Stavanger 1455 1630 KL 1203
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/