33
Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18

Sommerens familietur til Israel
Opplevelser for hele familien

Avreisedato

20.06.2020

Varighet

13 dager

Pris fra

18 950,-

Sommerens familietur til Israel

Hjertelig velkommen med på sommerens Familietur!

Turen som samler små og store i alle aldrer og som er en investering for livet for hele familien. En reise i nært møte med landet og folket, med flere dager på hvert overnattingssted, som gir ro og tid til å bli kjent på stedet. Et levende møte med røttene våre, med Bibelens og søndagsskolens fortellinger, mye tid til bading og moro, koselige og lærerike samlinger, aktiviteter for barna og tenåringene, møte med jøder og arabere og Jesu disipler av i dag.

Israel er en verden i miniatyr, og vi opplever alt fra moderne storbyliv til kibbutzliv, kameltur og ørken, hellige og historiske steder, naturvandring og Dødehavet, Genesaretsjøen og Middelhavsstrender. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til. Bli med på en spennende ferietur, hvor Bibelen blir levendegjort hver eneste dag.

Familietur Logo

DAG 1, LØRDAG 20. JUNI Utreisedag, Norge – Israel

Vi reiser med Turkish Airlines og har utreise fra Oslo kl. 11:25. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass kjører vi rett til vårt hotell i Netanya ved Middelhavet.

Tur2 Netanja Beach

DAG 2, SØNDAG 21. JUNI Fridag ved Middelhavet

Første dagen lader vi opp til tur med bading, «akklimatisering», leik og moro, deling og bli kjent samling på kvelden. Badebyen Netanya har nydelige strender og hotellet har fint basseng, så her er det bare å nyte.

Ceasarea Israel

DAG 3, MANDAG 22. JUNI Cæsarea, Karmel, Nasaret og til Genesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår i det bibelske Cæsarea ved havet, på Jesu tid hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, hit kom Peter for å forkynne evangeliet for Kornelius og her satt Paulus som fange. Vi ser noen av utgravingene og besøker teateret fra Herodes tid, som fortsatt brukes til konserter og forestillinger. Vi forsetter til Karmelfjellet hvor Elia utfordret Baals profeter, og en storslagen utsikt møter oss. Videre til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem hvor hun fikk englebesøk og budskap om at hun skulle føde verdens Frelser. Mot kvelden kommer vi til vårt hotell ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste fire nettene.

Mensa Christi7

DAG 4, TIRSDAG 23. JUNI Ved og på Genesaretsjøen

I dag vandrer vi bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet ved Genesaretsjøen. Vi starter dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. Det var hit Han flyttet da Han forlot Nasaret. Vi kjører videre til Saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I dag er det vi som skal få lytte til den. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen med båttur på Genesaretsjøen!

Banjas 2

DAG 5, ONSDAG 24. JUNI Banias naturpark, Golan og Katzrin

Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og like til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler og her spurte Han dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Etter en fin vandring fortsetter vi langs grensen opp på Golanhøyden. Vi kjører gjennom flere druserbyer og spiser lunsj hos druserne. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så avslutter vi i «Bible History Park» i Katzrin, hvor vi reiser tilbake i tid og opplever hvordan man levde på bibelsk tid.

Mt Arbel

DAG 6, TORSDAG 25. JUNI Fridag i Galilea

I dag er det fridag til å nyte bassenget, gå til stranden, shopping eller hva enn vil. For dem som ønsker det blir det mulig å bli med på bestigning av Arbel-klippen på ettermiddagen!

Oasen Sachne

DAG 7, FREDAG 26. JUNI Sachne, Jeriko og Jerusalem m/Oljeberget og Getsemane

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i oasen Sachne og har lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten. Her kom en gang Mesteren ridende på et esel og vi følger i Hans fotspor ned fra høyden. Dagen avsluttes med besøk i Getsemanehagen.

Via Dolorosa Station 6

Dag 8, LØRDAG 27. JUNI Øst-Jerusalem og Gamlebyen, Gravhagen

Vi fortsetter i Jesu fotspor og denne sabbaten er vi i Øst-Jerusalem og Gamlebyen. Vi går inn i Gamlebyen via Løveporten og besøker Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgatahøyden. Vi ender ved Gravkirken som rommer både Golgata og graven. Så blir det lokal lunsj før det blir shopping i basargatene! Vi besøker deretter jødenes helligste sted Vestmuren (Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempelplassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene., Vi avslutter vandringen i Jesu fotspor i Gravhagen ved Gordons Golgata. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav!

Fodselskirken Betlehem 1

DAG 9, SØNDAG 28. JUNI Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Denne formiddagen tilbringer vi i Vest-Jerusalem hvor de voksne og ungdommene besøker Holocaustmuseet, Yad Vashem (aldersgrense 12 år). En sterk opplevelse, men et viktig stopp på turen vår. Barna og to av reiselederne kjører alternativt opplegg for barna med «The Biblical Zoo» (ikke inkludert). På ettermiddagen drar vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene, hvor man fortsatt i dag kan se mange grotter der hyrdene oppbevarte sauene sine. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre kristne trossøsken.

Masada2 Air Itamar Grinberg 1

DAG 10, MANDAG 29. JUNI Judeaørkenen, Masada, beduinleir og Dødehavet

Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen Masada, et spennende sted med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det kameltur og lunsj på ekte nomadevis på besøk i Kfar Hanokdim beduinleir! Etterpå fortsetter vi til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415 m under havet. Her vil du få et bad du aldri glemmer! Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert vender vi tilbake til Jerusalem.

2 Jerusalem

DAG 11, TIRSDAG 30. JUNI Fridag i Jerusalem

Vi nyter en fridag i Jerusalem. Noen vil sikkert bare slappe av på hotellet og ved bassenget, andre tilbake til basargatene eller utforske byen på egenhånd. Reiselederne er med og organiserer for de som vil. En av kveldene i Jerusalem kan de som ønsker det bli med å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

Tel Aviv9

DAG 12, ONSDAG 1. JULI Fridag i Tel Aviv

Om morgenen reiser vi til Middelhavet og storbyen Tel Aviv. Vi kjører gjennom gamle bibelske Joppe/Jaffa, som i dag er blitt en del av Tel Aviv, på vei til vårt hotell. Hotellet ligger bare et par min. gange fra stranden, og Henrik vil ha surfekurs for de som ønsker det!

Barn Israel

DAG 13 TORSDAG 2. JULI Hjemreise

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge.

Det var ikke mulig å få hele gruppen på ett fly, så vi har to avganger med TK på hjemreisen. Halve gruppen må reise om morgenen og resten har hele dagen tilgjengelig i Tel Aviv, før avreise hjem med nattfly. Vi må være på flyplassen 3 timer før avreise. Gi beskjed på Påmeldingsskjema om du har spesielle ønsker, ellers er det «først til mølla» som gjelder. Reiseledere er med på begge avganger.

Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

NB! Underveis på turen har vi bl.a. lokale gjester på kveldssamlingene våre. Før avreise får dere tilsendt eget reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingssteder m.m.

Barn Pa Masada
Caesarea Fam Tur Sommer 18
Dead Sea
Genesaretsjoen
Kfar Hanokdim Kopi
27

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 9.450

I Netanya, Galilea og Jerusalem kan 2 voksne og 2 barn dele rom, men i Tel Aviv er det maks 2+1 per rom. Dersom man er 2+2 kan det bookes større rom i Tel Aviv mot et tillegg på kr 1 200,-.

Bosteder
20/6-22/6: Island Suites, Netanya
22/6-26/6: Ginosar Village, Tiberias
26/6-1/7: Hotel Yehuda, Jerusalem
1/7-2/7: Metropolitan, Tel Aviv

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Vi ønsker å få de to siste nettene i Tel Aviv, men enn så lenge har vi bare den siste. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyreisen tur/retur Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom/familierom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Lunsj og kameltur i Kfar Hanokdim
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 90, fra 13 år
 • Enkeltromstillegg NOK 9 450,-
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20. juni Oslo - Istanbul 11:25 16:15 TK1752
Videre er vi delt på to avganger:
20. juni Istanbul - Tel Aviv 17:55 20:05 TK785
20. juni Istanbul - Tel Aviv 19:45 21:55 TK864
På hjemreisen blir det to avganger:
02. juli Tel Aviv - Istanbul 10:20 12:45 TK785
02. juli Istanbul - Oslo 13:44 16:45 TK1753
Eller nattfly, natt til 3/7:
03. juli Tel Aviv - Istanbul 00:50 03:05 TK791
03. juli Istanbul - Oslo 07:35 10:25 TK1751
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/