33
Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18

Sommerens familietur til Israel
Opplevelser for hele familien

Avreisedato

22.06.2019

Varighet

15 dager

Pris fra

17 690,-

Fulltegnet

Sommerens familietur til Israel

Hjertelig velkommen med på sommerens Familietur!

Turen som samler små og store i alle aldrer og som er en investering for livet for hele familien. En reise i nært møte med landet og folket, med flere dager på hvert overnattingssted, som gir ro og tid til å bli kjent på stedet. Et levende møte med røttene våre, med Bibelens og søndagsskolens fortellinger, mye tid til bading og moro, koselige og lærerike samlinger, aktiviteter for barna og tenåringene, møte med jøder og arabere og Jesu disipler av i dag.

Israel er en verden i miniatyr, og vi opplever alt fra moderne storbyliv til kibbutzliv, kameltur og ørken, hellige og historiske steder, naturvandring og Dødehavet, Genesaretsjøen og Middelhavsstrender. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til. Bli med på en spennende ferietur, hvor Bibelen blir levendegjort hver eneste dag.

Familietur Logo

DAG 1, LØRDAG 22. JUNI Utreisedag, Norge – Israel

Vi reiser med Norwegians direktefly og har utreise fra Oslo kl. 12.00. (Det er mulig å søke opp tilslutning fra andre flyplasser. Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet.) Ved ankomst Ben Gurion flyplass kjører vi rett til vårt hotell i Netanya ved Middel-havet.

Tur2 Netanja Beach

DAG 2, SØNDAG 23. JUNI Fridag ved Middelhavet

Første dagen er det sabbat og vi lader opp til tur med bading, «akklimatisering», leik og moro, deling og bli kjent samling på kvelden. Badebyen Netanya har nydelige strender og hotellet har fint basseng, så her er det bare å nyte.

Ceasarea Israel

DAG 3, MANDAG 24. JUNI Cæsarea, Karmel, Nasaret og til Genesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår i det bibelske Cæsarea ved havet, på Jesu tid hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, hit kom Peter for å forkynne evangeliet for Kornelius og her satt Paulus som fange. Vi ser noen av utgravingene og besøker teateret fra Herodes tid, som fortsatt brukes til konserter og forestillinger. Vi forsetter til Karmelfjellet hvor Elia utfordret Baals profeter, og en storslagen utsikt møter oss. Videre til Jesu barndomsby; Nasaret. Her ligger Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken, bygget over Marias hjem hvor hun fikk englebesøk og budskap om at hun skulle føde verdens Frelser. Mot kvelden kommer vi til vårt hotell ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste fire nettene.

Mensa Christi7

DAG 4, TIRSDAG 25. JUNI Ved og på Genesaretsjøen

I dag vandrer vi bokstavelig talt i Jesu fotspor, i kjerneområdet for Hans virksomhet ved Genesaretsjøen. Vi starter dagen i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. Det var hit Han flyttet da Han forlot Nasaret. Vi kjører videre til saligprisningens Berg, hvor Han hadde sin Bergpreken. I dag er det vi som skal få lytte til den. Så går vi ned til Genesaretsjøen, og til området hvor Han kalte sine disipler, hvor brødunderet fant sted og hvor Han møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen med båttur på Genesaretsjøen!

Banjas 2

DAG 5, ONSDAG 26. JUNI Banias naturpark, Golan og Katzrin

Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og like til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler og her spurte Han dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Etter en fin vandring fortsetter vi langs grensen opp på Golan-høyden. Vi kjører gjennom flere druserbyer og spiser lunsj hos druserne. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så besøker vi nye «Bible History Park» i Katzrin.

Mt Arbel

DAG 6, TORSDAG 27. JUNI Fridag i Galilea

I dag er det fridag til å nyte bassenget, gå til stranden, shopping eller hva enn vil. For dem som ønsker det blir det mulig å bli med på bestigning av Arbel-klippen på ettermiddagen!

Oasen Sachne

DAG 7, FREDAG 28. JUNI Sachne, Jeriko og Jerusalem m/Oljeberget og Getsemane

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i oasen Sachne og har lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten. Her kom en gang Mesteren ridende på et esel og vi følger i Hans fotspor ned fra høyden. Dagen avsluttes med besøk i Getsemanehagen.

Via Dolorosa Station 6

Dag 8, LØRDAG 29. JUNI Øst-Jerusalem og Gamlebyen

Vi fortsetter i Jesu fotspor og denne sabbaten er vi i Øst-Jerusalem og Gamlebyen. Vi går inn i Gamlebyen via Løveporten og besøker Betesdadammen og St Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Fortsetter inn i basargatene og vandrer deler av Via Dolorosa; smertens vei, hvor tradisjonen sier Jesus gikk med korset mot Golgata-høyden. Vi ender ved Gravkirken som rommer både Golgata og graven. Så blir det lokal lunsj før vi besøker jødenes helligste sted Vestmuren (Klagemuren), en del av tempelmuren fra Herodes tid. På Tempel-plassen ligger i dag Klippedommen og Al Aksa moskeen – det tredje helligste sted i verden for muslimene. Etterpå blir det shopping i basargatene.

Fodselskirken Betlehem 1

DAG 9, SØNDAG 30. JUNI Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Denne formiddagen tilbringer vi i Vest-Jerusalem hvor de voksne og ungdommene besøker Holocaustmuseet, Yad Vashem (aldersgrense 12 år). En sterk opplevelse, men et viktig stopp på turen vår. Barna og to av reiselederne kjører alternativt opplegg for barna med «The Biblical Zoo» (ikke inkludert). På ettermiddagen drar vi til Jesu fødeby; Betlehem. Her ser vi Fødselskirken, som er bygget over stedet hvor Jesus ble født, og besøker Hyrdemarkene, hvor man fortsatt i dag kan se mange grotter der hyrdene oppbevarte sauene sine. Vi er i palestinsk selvstyreområde og møter kristne palestinske venner som gir oss et innblikk i dagliglivet for våre kristne trossøsken.

2 Jerusalem

DAG 10, MANDAG 1. JULI Fridag i Jerusalem

Vi nyter en fridag i Jerusalem. Noen vil sikkert bare slappe av på hotellet og ved bassenget, andre tilbake til basargatene eller utforske byen på egenhånd. Reiselederne er med og organiserer for de som vil.

Masada2 Air Itamar Grinberg 1

DAG 11, TIRSDAG 2. JULI Judea-ørkenen, Masada, beduinleir og Dødehavet

Vi er klare for en flott ørkendag! Her blir det først besøk på fjellborgen Masada, et spennende sted med sin sterke historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Så blir det kameltur og lunsj på ekte nomadevis på besøk i Kfar Hanokdim beduinleir! Etterpå fortsetter vi til verdens laveste sted; Dødehavet, mer enn 415 m under havet. Her vil du få et bad du aldri glemmer! Man flyter som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som til sammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Etter hvert vender vi tilbake til Jerusalem.

En av kveldene i Jerusalem kan de som ønsker det bli med å se det fantastiske lysshowet om Jerusalems historie som vises på Jerusalems murer i David Citadellet (ikke inkludert).

365 Gravhagen He Is Risen

DAG 12, ONSDAG 3. JULI Gravhagen, «Mini-Israel» og til Tel Aviv

Før vi tar avskjed med Jerusalem besøker vi Gravhagen ved Gordons Golgata utenfor Damaskusporten. Et fredfylt, vakkert sted med en tom grav! Her avslutter vi vårt opphold i Den hellige by med en nattverd samling. Så setter vi kursen mot Middelhavet og storbyen Tel Aviv. Underveis besøker vi «Mini-Israel», miniatyrbyen over Israels mest kjente severdigheter. Vel fremme kjører vi gjennom gamle bibelske Joppe/Jaffa, som i dag er blitt en del av Tel Aviv, på vei til vårt hotell.

Tel Aviv9

DAG 13 OG 14, TORSDAG 4. OG FREDAG 5. JULI Fridager i Tel Aviv

Siste dagene slapper vi av og koser oss i Middelhavsbølgene i Tel Aviv; byen som aldri sover og har mye å by på. Tel Aviv er i dag en «trend-by» som de fleste reisemagasin har langt oppe på sine anbefalinger. Her lander vi de siste dagene og lar alle inntrykkene synke inn. Vi bor like ved stranden og hotellet har også basseng. Reiselederne er som alltid tilgjengelig og vil gi råd og vise vei til ulike steder for de som ønsker det. Og Henrik vil ha surfekurs! Siste kvelden blir det avskjedssamling.

Barn Israel

DAG 15, LØRDAG 6. JULI Hjemreise

Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet.

NB! Underveis på turen har vi bl.a. lokale gjester på kveldssamlingene våre.

Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattingsste-der m.m.

Barn Pa Masada
Caesarea Fam Tur Sommer 18
Dead Sea
Genesaretsjoen
Kfar Hanokdim Kopi
27

Priser og betingelser

Pris fra 17 690,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 9.725,-

BOSTEDER:

22/6-24/6: Island Suites, Netanya

24/6-28/6: Leonardo Club, Tiberias

28/6-3/7: Royal Wing, Jerusalem

3/7-6/7: Metropolitan, Tel Aviv

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

Pris per voksen: kr 21 690,- inkl. flyavgifter

Barnepris 2-15 år på rom m/2 voksne: kr 17 690,- inkl. flyavgifter

Fra 16 år på rom m/2 voksne: kr 20 390,- inkl. flyavgifter

Overnattingssted i Netanya, Galilea og Jerusalem kan ha 2 voksne og 2 barn på rom, men i Tel Aviv er det maks 2+1 per rom. Er man 2+2 kan det bookes større rom i TLV for et tillegg på kr 1 170,-.

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyreisen tur/retur Oslo
 • Flyavgifter/oljetillegg
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom/familierom på turistklasse-hoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Lunsj og kameltur i Kfar Hanokdim
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør på USD 90, fra 13 år
 • Enkeltromstillegg NOK 9 725,-
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. juni Oslo - Tel Aviv 11:10 17:15 DY1996
6. juli Tel Aviv - Oslo 18:15 22:45 DY1997
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.