Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Terrakota Liggendebilde
Hong Kong Peak
Jofrid Pa Muren

Kinas store perler
En spennende reise i "Midtens Rike"

Avreisedato

01.09.2019

Varighet

14 dager

Pris fra

27 950,-

Kinas store perler

Høydepunkter på turen

 • Victoria Peak
 • Håpets Havn
 • Den forbudte by
 • Elephant Trunk
 • Cruise på Li-elven
 • Terrakottasoldatene i Xian
 • Sommerpalasset i Beijing
 • Den kinesiske mur
Last ned brosjyre (.pdf)
Hongkong

Søndag, 01. september Avreise fra Stavanger

Vi flyr fra Stavanger (mulighet til å reise fra andre byer i Norge, ta kontakt) til Amsterdam. Avreise fra Amsterdam kl. 17.00.

Mat

Mandag, 02. september, ankomst Hongkong

Vi ankommer Hongkong, vi reiser inn til hotellet hvor vi skal bo mens vi er i Hongkong. Vi sjekker inn om rommene er klar før vi tar oss en spasertur i nærområdet. Tsim Sha Tsui Promenadan. Velkomstmiddag på hotellet.

Hong Kong Victoria Peak

Tirsdag, 03. september, Vicotria Peak og Stanley Market

Vi kjører med buss fra hotellet gjennom tunnelen til Hongkong Island og tar Tram-banen opp til Victoria Peak med fantastisk utsikt over byen. Videre med buss til Stanley Market ytterst på øya før vi kommer til Aberdeen som var kjent som stedet med mange husbåter på 1960-70 tallet. I dag ser vi både luksusbåter, fiskebåter og husbåter i dette området. Lunsj på Jumbo som er verdens største flytende restaurant. Star Ferry fra Central tilbake til Tsim Sha Tsui. Resten av dagen til egen disposisjon.

Queen Maud Dag 12 13

Onsdag, 04. september, Håpets havn og Queen Maud Secondary School

Turen går til Håpets Havn som Annie Skau Berntsen var med å bygge opp. Etter det besøker vi Queen Maud Secondary School som ble startet av NLM. Vi skal også innom Det Lutherske Seminaret og Tao Fong Shan (Areopagos) som ligger på en høyde med utsikt over Shatin.

Jubileumstur til Israel med Grotbæk

Torsdag, 05. september, Wong Tai tempelet

I dag tar vi MTR-banen til Wong Tai Sin. Vi besøker Wong Tai Sin Temple før vi besøker basen for NLM sitt arbeid i Hongkong og en kirke her. Resten av dagen til egen disposisjon.

Te Plantasje Guilin Kina

Fredag, 06. september, Hongkong - Guilin

Vi reiser med tog fra Hongkong til Guilin. Guilin er en kinesisk storby i Guangxi-regionen i Sør-Kina. Det som kjennetegner Guilin er det spektakulære landskapet som ofte gjengis i kinesiske landskapsmalerier. Turen går først til Guilin Tea Garden (te-plantasje). Vi får se hvorledes te dyrkes og delta på en te-seremoni. Om det ikke blir for mørkt så tar vi en tur ut til Elephant Trunk Hill. Fjellet ligner på en elefant som drikker vann og regnes som selve symbolet på Guilin. Toppen av Elephant Trunk Hill ligger ca 200 m.o.h. og er 3,6 hundre millioner år gammelt.

Li Elven

Lørdag, 07. september, Guilin - Yangshou, Li-elven

Cruise på naturskjønne Li-elven til Yangshuo. Seilasen går gjennom et frodig og spennende landskap. Bak hver sving i elven åpenbarer det seg høye spisse fjellformasjoner. Båtturen tar ca. 4 timer. Vi sjekker inn på Hotel Amari midt i byen og får noe fritid til å utforske bl.a West Street som har en historie på 1400 år, i dag kjent for stedet der øst møter vest. Etter middag blir det show på Li-eleven, -fantastiske Impression!

Xian

Søndag, 08. september, Yangshou - Xian, vandretur på bymuren og i det muslimske kvartalet

Buss til flyplassen i Guilin, fra Guilin flyr vi til Xian. Vi tar en tur på bymuren som omringer Xian. Muren stammer fra Mingdynastiets tid og ble påbegynt i 1370. Den stod ferdig i 1378, ble reparert og renovert i 1980-årene. Muren er i dag 13,7 km lang, 12 m høy, og 15 m på det bredeste. Etter middag blir det mulig å bli med på en vandretur i det livlige muslimske kvartalet.

Xian Museum

Mandag, 09. september, terrakottasoldatene og Tang Dynasti-show med et et godt dumplings måltid

Vi skal til museet med de fantastiske terrakottasoldatene som vokter gravkammeret til keiser Qin Shihuang. Tenk at denne graven, med over 8 000 fullt utrustede, individuelle soldater og hester i brent leire lå skjult under bakken fra 210 f. Kr til de ble oppdaget ved en tilfeldighet i 1974. Denne kvelden skal vi på Tang Dynasti-show og vi skal spise dumplings som er Kinas nasjonalrett.

Summer Palace

Tirsdag, 10. september, Xian - Beijing, Sommerpalasset

Tog fra Xian til Beijing. Tur til Sommerpalasset før vi sjekker inn på hotellet, - tidligere sommersted for keiserfamilien, med kunstige fjell, vann, og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728m lang og nydelig dekorert utendørs korridor.

Kinesiskemur

Onsdag, 11. september, vandring på den Den kinesiske mur

Dagens høydepunkt er Den kinesiske muren. Byggingen startet allerede i det 7. århundre f.Kr. Den strekker seg over 6350 km fra øst til vest. Vi skal også besøke Lamatemplet som er det største tempel av tibetansk buddhisme i Beijing. Navnet betyr The Temple of Harmony. Utpå ettermiddagen kommer vi til Silkemarkedet. Mange har hørt om dette markedet som syder av salg. Her må der prutes! Stort utvalg, men ikke så billig som før. Resten av dagen til egen disposisjon.

20180204 090204

Torsdag, 12. september, Den himmelske freds plass og Den forbudte by

Den himmelske freds plass eller Tiananmen Square er hjertet i Beijing. Plassen er med sine 45.000 kvadratmeter verdens største offentlige plass. Det var her Mao proklamerte Folkerepublikken Kina 1. oktober i 1949. Det berømte portrettet av Mao pryder en av inngangene til Den forbudte by. Vi fortsetter inn i keiserpalasset som har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. I 1987 ble Den forbudte by oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Så er det tid for sykkeldrosjetur i Hutung. Her opplever vi gamle boligstrøk. Vi spiser lunsj hos en lokal familie, og stopper ved et frukt- og grønnsaksmarked i området. Spektakulært akrobatikkshow.

Himmel

Fredag, 13. september, Himmelens tempel og Peking and på kvelden

Siste dag i Kina og besøk til Himmelens tempel. Tempelet ble bygget i år 1420 og er Kinas største helligdom i Ming- og Qing-dynastiet. Den store og mektige hovedbygningen er i helhet konstruert i tre og etter sigende er den satt sammen uten en eneste spiker. Hit brukte keiserne å komme hvert eneste år for å tilbe gudene for god avling. Lokalbefolkningen samles til morgen gym, sang og underholdning. Etter lunsj blir det tid til egen disposisjon. Middag med Peking and og tid for oppsummering av turen.

Byen Kina

Lørdag, 14. september, avreise Beijing

Vi forlater Beijing, mellomlanding i Amsterdam, ankomst Stavanger i løpet av ettermiddagen.

Taichi
Kinesiskemur Balding
20180203 154353
Gammel Bydel
Elephant Trunk Hill Panoramio
Pekingand
201122814422999856
Barn Pa Den Kinesiskemur
Hundens Ar
201122814475193619
Te Plantasje Kina Guilin 20112281443935235

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: 6 200,-

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Stavanger - Hongkong, Beijing - Stavanger inkludert flyskatter.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
 • All felles transport i Kina, buss, tog og fly.
 • Lokal engelsk talende guide.
 • Norsk talende reiseleder.
 • 9 lunsjer og 6 middager.

Prisen inkluderer ikke

 • Visum, kjøpes i Hongkong pris pr i dag 250 USD.
 • Lunsj og middager som ikke står som inkludert.
 • Vaksiner.
 • Tips og drikke.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.