Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Kartveit Israel Front

Israel - Bibelens land
En reise i Bibelen med Magnar Kartveit

Avreisedato

04.10.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

19 990,-

Fulltegnet

Israel - Bibelens land

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp.

Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er stedet for mange kjente bibelfortellinger. Det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen, gjorde de fleste av sine under, talte til folkemengden og mettet de sultne. Rundt Gennesaretsjøen opplever en naturen og stedene slik det var da Jesus vandret omkring. Her finnes det kirker og ruiner som går så langt tilbake som det første århundret.

På vår vei opp til Jerusalem vil vi kjøre inn i Samaria, i dag Palestina, og besøke Garisim-fjellet før vi kommer fram til Jerusalem. I denne byen finner vi kjente bibelske steder som blant an-net Oljeberget, Getsemanehagen og Via Dolorosa som ender med Gravkirken – hvor kristne i nærmere 2000 år har feiret at Jesus døde og stod opp igjen. Vi vil også besøke Betlehem og Dødehavet.

Tel Aviv 04

Dag 1

Torsdag 4. oktober Reisedag Norge – Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Gardermoen via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS gjennom oss. Da har dere mulighet til å sjekke inn 30 kg bagasje. Det serveres et enkelt måltid om bord. Ved ankomst Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv møter vi vår sjåfør som tar oss til hotellet i Tiberias.

Genesareth Sjen 2

Dag 2

Fredag 5. oktober Galilea, på og rundt Gennesaretsjøen

Vi drar med båt ut på Gennesaretsjøen og deretter besøker vi Kapernaum, Jesu egen by, og senter for hans virke i Galilea. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen, og kirken som er funnet like ved. Vi skal til Tabgha, til brødunderkirken og stranden. Siste programpost i dag er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Herfra har vi en flott utsikt utover Gennesaretsjøen og landskapet rundt. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Bebudelseskirke Nasareth

Dag 3

Lørdag 6. oktober Nasaret og Karmelfjellet

Etter frokost kjører vi gjennom Kana til Nasaret og besøker Bebudelseskirken, Midtøstens største kirkebygg. Vi drar så over Harmageddonsletten til Karmelfjellet og besøker Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baal’s profetene og ba om regn over landet. Her har vi flott utsikt utover området.

Israel Galilea

Dag 4

Søndag 7. oktober Tiberias – Samaria - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører mot Jerusalem. Vi skal til Garisimfjellet, der samaritanerne holder til. De er i dag den minste av alle minoriteter i Det hellige land og de fleste bor like ved Nablus. Vi vil også via Josefs utsiktspunkt der en har panoramautsikt utover Nablus og området rundt. Vi går også inn i kirken over Jakobs brønn før vi fortsetter til Jerusalem for overnatting på samme hotell resten av turen.

Ned Til Getsemane

Dag 5

Mandag 8. oktober Jerusalem, Oljeberget og Gamlebyen

Vi kjører til toppen av Oljeberget og får se Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover «Palmesøndagsstien» til Dominus Flevit-kirken, «Herren gråt», der Jesus gråt over Jerusalem. Vi går inn blant oliventrærne i Getsemane-hagen og besøker Alle Nasjoners Kirke som er bygd over stedet hvor Jesus hadde sin store bønnekamp i Kedrondalen. Vi drar til en av portene inn i Gamlebyen, og skal vandre Via Dolorosa, «lidelsens vei»,

Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 6

Tirsdag 9. oktober Tempelplassen, Betlehem og Herodium

Vi starter dagen med et besøk på Tempelplassen, stedet for Salomos tempel og for det andre tempelet som stod på Jesu tid og som romerne øde-la. Vi drar til Betlehem Jesu fødeby – og besøker Fødselskirken. Vi kjører så via hyrdemarkene til Herodium, datidens største palasskompleks som Herodes bygde og ble gravlagt i. Tilbake til Jerusalem.

Yad Vashem

Dag 7

Onsdag 10. oktober Israel museum og Yad Vashem

Vi skal til nybyen i vest, og til Israel Museum. Her får vi se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid. Vi skal også se Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Vi drar så til vestsiden av Herzlhøyden, til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Lunsj-stoppet i dag tar vi i museets kafeteria.

Dodehavet Fotter

Dag 8

Torsdag 11. oktober Dødehavet med Qumran og Masada

Denne dagen har vi beregnet å benytte i Dødehavsområdet. Vi kjører ned til Jordandalen og sydover langs Dødehavet. Vi besøker Qumran som er kjent for funnet av Dødehavsrullene, og vi hører om Qumransamfunnet eller esseerne, og vi ser blant annet hulene i fjellet der de ble funnet. Vi skal ha god tid til å bade i Dødehavet. Det er en meget spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Vi besøker også Masadafjellet, hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Tilbake til Jerusalem.

Jerusalem Kveld

Dag 9

Fredag 12. oktober Fridag i Jerusalem

Denne dagen er satt av til fridag og du kan gjøre det du har mest lyst til, enten alene, sammen med andre deltakere og reiseleder. Kanskje ønsker du å besøke City of David, David Tower museum el.l. De kjente Mamilla og Ben Yehuda handlegatene er åpne på formiddagen. Et besøk ved Vestmuren på ettermiddagen når sabbaten går inn er en opplevelse for å se hvordan jødene feirer sabbaten.

Vestmuren Jerusalem Israel

Dag 10

Lørdag 13. oktober Fridag i Jerusalem

Denne dagen er satt av til fridag og du kan gjøre det du har mest lyst til, enten alene, sammen med andre deltakere og reiseleder. De jødiske butikkene har stengt, men det er åpent i basarene i Gamlebyen og der er det et yrende liv.

Israel Jerusalem 03

Dag 11

Søndag 14. oktober Hjemreisedag

Vi sier Shalom lehitra’ot – farvel og på gjensyn for denne gang. Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen for hjemreise.

Dodehavet Neglelakk
Gennesaretsjoen3
Img 4315
Israel Jerusalem Klaging
Israel Masada

Priser og betingelser

Pris fra 19 990,-

Tillegg for enkeltrom: 5.990,-

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen. Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi tar også forbehold om endringer i valutakurser, devaluering, uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.670,- (pr. nov. –17, kan endres)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 5.990,-
 • Reiseforsikring (alle må ha).
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.