Sist oppdatert 13. oktober, kl. 12:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Temareise Jerusalem23

Familietur til Israel
Rundreise i Israel

Avreisedato

08.04.2017

Varighet

10 dager

Pris fra

18 690,-

Fulltegnet

Familietur til Israel

Israel er «Bibelens land» og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Mangfold er stikkord for Israel, uansett om man ønsker en aktiv eller en avslappende ferie, er glad i naturen eller interessert i landets historie og kultur – troende eller ei. Sikkert er det at man kan regne med annerledes og eksotiske dager i et vakkert land med et behagelig klima. På en slik tur er mange av de kjente bibelske stedene både fra Det gamle og Det nye testamentet helt naturlige stopp.

Et av de viktigste er Gennesaretsjøen i Galilea, som er åsted for mange kjente bibelfortellinger. Det var her Jesus gikk på vannet og stilte stormen, gjorde de fleste av sine under, talte til folkemengden og mettet de sultne. Rundt Gennesaretsjøen opplever en naturen og stedene slik det var da Jesus vandret omkring. Her finnes det kirker og ruiner som går så langt tilbake som det første århundret.

På vår vei opp til Jerusalem vil vi kjøre inn i Samaria, i dag Palestina, og besøke Garisim-fjellet med ofring av påskelammet før vi kommer fram til Jerusalem. I denne byen finner vi kjente bibelske steder som blant annet Oljeberget, Getsemane-hagen og Via Dolorosa som ender med Gravkirken – hvor kristne i nærmere 2000 år har feiret at Jesus døde og stod opp igjen. Vi vil også besøke Betlehem og Dødehavet.

Dag 1

Reisedag Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Gardermoen via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS gjennom oss. Da har dere mulighet til å sjekke inn 30 kg bagasje. Det serveres et enkelt måltid om bord. Ved ankomst Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv møter vi vår sjåfør som tar oss til hotellet i Tiberias.

Israel Bebudelseskirken Nasaret Jomfu Maria Grotten

Dag 2

Galilea, Nasaret og rundt Gennesaretsjøen

Etter frokost drar vi til Nasaret og besøker Bebudelseskirken, Midtøstens største kirkebygg. Vi drar så til Gennesaretsjøen og besøker Kapernaum, Jesu egen by, og senter for hans virke i Galilea. Den sentrale institusjonen og bygningen var synagogen. Vi skal til Tabgha, til brødunderkirken og stranden. Siste programpost i dag er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Herfra har vi en flott utsikt utover Gennesaretsjøen og landskapet rundt. Tilbake til hotellet for middag og overnatting.

Dag 3

Tiberias – Garisim - Jerusalem

Vi forlater Galilea og kjører mot Garisim fjellet. Her skal vi få være med på ofringen av påskelammet hos samaritanerne, på denne høytidskvelden når Passover starter (jødisk påske). De er i dag den minste av alle minoriteter i Det hellige land og de fleste bor i Nablus. Vi må parkere bussen og gå ca. 15 minutter til seremonistedet på Garisim. Vi fortsetter til Jerusalem for overnatting på samme hotell resten av turen.

Dag 4

Jerusalem, Oljeberget og Gamlebyen

Vi kjører til toppen av Oljeberget og får se Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover «Palmesøndagsstien» til Dominus Flevit kirken, «Herren gråt», der Jesus gråt over Jerusalem. Vi går inn blant oliventrærne i Getsemane-hagen og besøker Alle Nasjoners kirke som er bygd over stedet hvor Jesus hadde sin store bønnekamp i Kedrondalen. Vi drar til en av portene inn i Gamlebyen, Dung Gate/Søppelporten. Vi går inn til Vestmuren, eller Klagemuren, som vi ofte kaller den. Vi skal også opp på Tempelplassen denne dagen.

Israel Raege 03

Dag 5

Jerusalem, Israel museum

Vi skal til nybyen i vest, og til Israel Museum. Her får vi se modellen av Jerusalem slik byen var på Jesu tid. Vi skal også se Dødehavsrullene som ble funnet av gjetergutter i Qumran. Lunsjstoppet i dag tar vi i museets kafeteria.

Dodehavet 2

Dag 6

Dødehavet med Qumran og Masada

Denne dagen har vi beregnet å benytte i Dødehavsområdet. Vi kjører ned til Jordandalen og sydover langs Dødehavet. Vi besøker Qumran som er kjent for funnet av Dødehavs-rullene, og vi hører om Qumransamfunnet eller esseerne, og vi ser blant annet hulene i fjellet der de ble funnet. Vi skal ha god tid til å bade i Dødehavet. Det er en meget spesiell opplevelse å flyte som en kork i det ramsalte og mineralholdige vannet. Vi besøker også Massadafjellet, hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid, og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset ser her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Tilbake til Jerusalem.

Israel Jerusalem 03

Dag 7

Langfredag i Jerusalem

Det er langfredag og vi er i Jerusalem. Vi skal til Gamlebyen og få oppleve Langfredagsprosesjon på Via Dolorosa, «Smertens vei». Vi skal til Gravkirken.

Eventuelt: gå før eller etter prosesjonen og stoppe ved St. Anne kirken og Betesda dam, videre til Ecce Homo-buen og Litostratos, deretter den romerskes cardo og utgravningene i sentrum av Gamlebyen.

Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 8

Betlehem og Herodium

Vi drar til Betlehem – Jesu fødeby – og besøker Fødselskirken. Vi kjører så via hyrdemarkene til Herodium, datidens største palasskompleks som Herodes bygde og ble gravlagt. Tilbake til Jerusalem.

Dag 9

Jerusalem, Davidsbyen og tempelområdet

Denne formiddagen skal vi fokusere på de nye utgravningene mellom tempelområdet og Davidsbyen.

Dag 10

Hjemreisedag

Vi sier Shalom le’hitraot – farvel og på gjensyn for denne gang. Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris fra 18 690,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3.990,-

Barnerabatt; barn under 12 år som bor på rom med to voksne får kr. 1.850,- i rabatt. Mulig med inntil ett barn på hotellet i Jerusalem.

Bosteder
08-10/4 Restal hotel, Tiberias
10-17/4 Ein Kerem hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Flytider
8. april:
TK1752 Oslo – Istanbul 1115 1605
TK 788 Istanbul – Tel Aviv 1800 2005
17. april:
TK 865 Tel Aviv – Istanbul 0840 1055
TK1753 Istanbul – Oslo 1405 1700

Prisen inkluderer

  • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
  • Flyavgifter kr 1.608,- (pr. august 2016, kan bli endret)
  • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
  • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
  • Halvpensjon dvs. frokost og middag
  • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
  • Norsk reiseledelse
  • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

  • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 95 USD
  • Drikke til inkluderte måltider