Kambodsja
Opplev smilene og varmen fra folket med den smertefulle historien.

Avreisedato

13.02.2020

Varighet

11 dager

Pris fra

22 400,-

Kambodsja

En reise til dette vakre landet med de fantastiske tempelruinene i Siem Reap hvor Angkor Wat er det mest kjente. Du får også oppleve dagliglivet i hovedstaden Phnom Penh, her får vi lære mer om landets forferdelig historie når vi besøker Choeung Ek-dødsmarkene og Tuol Sleng-fengselet. Turen tar deg også ut på landet, hvor vi skal besøke noen av Misjonsalliansens prosjekter. Det er også satt av tid til å nyte en dag i strandbyen Sihanoukville.

Høydepunkter på turen

 • Storbyene Siem Reap og Phnom Penh
 • Angkor Wat
 • Killing Fields
 • Misjonsalliansens prosjekter
 • Kyst- og strandbyen Sihanoukville
 • Flytende landsbyene på Tonle Sap-innsjøen
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

13. februar Norge - Bangkok

Avreise fra Norge, Oslo. Vi mellomlander i Bangkok.

Dag 2

14. februar Bangkok - Siem Reap

Ankomst Siem Reap tidlig om morgen. Vår sjåfør og lokal guide møter oss på flyplassen. Sightseeing i Siem Reap, vi besøker blant annet en silke-farm, pagoder, en tropisk hage og et lokalt marked. Lunsj og middag på hotellet i Siem Reap.

Lunsj Middag

Dag 3

15. februar Dagen i Siem Reap

Byen Angkor Thom og Angkor Wat! I dag skal vi få vandre i ruinbyen Angkor Wat - verdens største religiøse monument som står på Unescos liste over verneverdige steder. Man kan ikke unngå å bli imponert over de storslagne byggverkene som ble forlatt av ukjent grunn for flere hundre år siden. Vi lærer mer om den gamle Khmer-kulturen og gudekongenes fantastiske byggverk. Angkor Wat er en hyllest til den hinduistiske guden Vishny. På kveldstid blir det mulighet å utforske Siem Reap på egenhånd, kanskje ved å ta seg en tur til kveldsmarkedet, eller man kan sitte på en cafe og se på livet. Overnatting på hotell i byen.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

16. februar Siem Reap - Phnom Penh

Vi forlater Siem Reap og kjører til hovedstaden Phnom Penh, der to millioner mennesker ble jaget ut av byen av Pol Pot på få dager i 1975. På kjøreturen stopper vi ved den flotte Naga broen som ble bygd på 1200–tallet. Det blir også et stopp i byen Skoun, hvor vi kan prøvesmake Kambodsjas friterte edderkopper. Ankomst Phnom Pehn sent på ettermiddagen. Overnatting på hotell i Phnom Pehn.

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

17. februar Dagen i Phnom Penh

Etter frokost reiser vi til Cheoung Ek-dødsmarkene eller Killing Fields som er et minnesmerke over menneskers galskap. Under Røde Khmers terrorvelde fra 1975 til 1979 døde ca. 2 av landets 8 millioner innbyggere. Tusenvis av uskyldige mennesker ble fengslet, torturert og siden henrettet og slengt i massegraver. Vi besøker også det beryktede fengselet Toul Sleng før vi drar til Wat Phnom tempelet. Dagen avsluttes på det russiske markedet hvor de selger antikviteter, frukt bildeler og merkeklær i en salig blanding. Overnatting på hotell i Phnom Pehn.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

18. februar Misjonsalliansens prosjekter - landsbybesøk

Vi skal få et nærmere innblikk i arbeidet til Misjonsalliansen. Vi står tidlig opp og dra ut av storbyen, vi besøker risbønder og prosjekter som Misjonsalliansen driver for å bedre levestandarden til ekstremt fattige mennesker. Overnatting på hotell i Phnom Pehn.

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

19. februar Dagen i Phnom Penh - Misjonsalliansen

Formiddagen til å lære enda mer om Misjonsalliansen sitt arbeid i Kambodsja. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Bytur, spa/massasje eller basseng tid alt etter hva du ønsker å gjøre. Middag langs Mekong-elven på kvelden. Overnatting på hotell i Phnom Pehn.

Frokost Lunsj Middag

Dag 8

20. februar Phnom Penh - Sihanoukville

Turen går til Sihanoukville. Her kan du nyte Kambodsjas vakre kyststripe. Sihanoukville og øyene utenfor er kjent for sine flotte strender. Det vil det være mulighet for båtturer, fiske, snorkle eller bare å slappe av på en av de flotte strendene.

Frokost Lunsj

Dag 9

21. februar Dagen i Sihanoukville

Dagen i havne- og badebyen Sihanoukville. Dagen til egen dispensasjon, reiselederen vil være behjelpelig med å anbefale ulike aktiviteter/utflukter. Aktivitetene/utfluktene denne dagen er ikke inkludert i turprisen.

Frokost

Dag 10

22. februar Sihanoukville - Siem Reap - Bangkok

Vi flyr tilbake til Siem Reap hvor vi møter vår guide. Guiden følger oss til de flytende landsbyene på Tonle Sap-innsjøen. Vi får et fascinerende innblikk i hvordan familier livnærer seg og lever i flytende hus og hus på stylter. Middag før vi sier farvel til Kambodsja for denne gang. Turen går tilbake til Bangkok.

Frokost Middag

Dag 11

23. Februar Bangkok - Oslo

Avreise fra Bangkok kl. 00.20, ankomst Oslo kl. 06.50

Priser og betingelser

Pris fra 22 400,-

Tillegg for enkeltrom: 3 600,- (Begrenset antall).

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Siem Reap tur-retur inkludert flyskatter.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
 • All felles lokal transport med buss i Kambodsja.
 • 7 lunsjer og 7 middager.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner nevnt i programmet.
 • Flyturen fra Sihanoukville til Siem Reap.
 • Norsk reiseleder.

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring Vaksiner.
 • Visum (pr i dag 37 USD).
 • Andre måltider som ikke står som inkludert (2 lunsjer og 2 middager).
 • Tips.
 • Inngangsbilletter og utflukter til andre attraksjoner som ikke står som inkludert.
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
13. februarOslo - Bangkok13:3006:20TG955
14. februarBangkok - Siem Reap07:2508:15TG2588
22. februarSiem Reap - Bangkok20:4521:50TG2591
23. februarBangkok - Oslo00:2006:50TG954
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.