Shutterstock 1572307717 min pix 2
Shutterstock 1704440611 1
Shutterstock 2072781359 min pix

Jubileumstur til Budapest
Langhelg i Ungarns Spa-by ved Donau

Avreisedato

17.10.2024

Varighet

5 dager

Pris fra

15 250,-

Jubileumstur til Budapest

En langhelg i en av Europas vakreste hovedsteder frister de fleste. Omkranset av Budahøyden med den storslagne borgen og Fiskerbastionen på den ene siden og det pulserende bymiljøet i Pest på den andre siden, flyter Donau som et viktig bindeledd og en travel trafikkåre. Du vil selvsagt få anledning til å bli godt kjent med Budapest og Ungarns historie, og nyte både kulinarisk kultur og vakker arkitektur. Samtidig markerer vi: • Vi markerer at det er 180 år siden Israelsmisjonen ble grunnlagt og startet opp misjonsarbeid i Øst-Europa. • Vi minnes at det er 80 år siden deportasjonen av ungarske jøder fra Budapest til Auschwitz startet. • Vi møter det jødiske miljøet og feirer Løvhyttefesten.

Shutterstock 113183983 min pix

Dag 1

Torsdag 17. oktober

Norge - Budapest
Vi møtes på Oslo lufthavn Gardermoen på ettermiddagen, og ankommer Budapest på kvelden. På den korte bussturen fra Feryhegi flyplass inn til hotellet i sentrum av Pest, blir det orientering om turprogrammet og praktisk informasjon. Ved ankomst hotellet er det tid for å si «jó ejszakát» - god natt.

Shutterstock 791317015 min pix

Dag 2

Fredag 18. oktober

Det jødiske kvarter
Vi lærer mer ungarsk: «Jó reggelt» - god morgen! Etter en god frokost, går vi sammen til Dohany utca og Europas største synagoge. En lokal guide møter oss, og vil ta oss med på en fottur gjennom det jødiske kvarter og den gamle ghettoen i byen. Vi får blant annet se en gammel jødisk gravplass, stanse ved minnesmerket over jøder som mistet livet i holocaust, Emmanuel Tree of Life. Vi passerer også den vakere Rumbach-synagogen, og hvis vi er heldige får vi også komme inn i den ortodokse Kazynczi-synaogen før sabbaten begynner. Etter lunsj går vi ned til elva Donau og ser de tomme skoene som står her til minne om alle jødene som ble skutt av nazistene og kastet i elva. Ettermiddagen er ellers til fri disposisjon der du kan nyte kafélivet eller besøke suvenirbutikkene på Vaci-gata like ved. Etter middag samles vi på hotellet sammen med lokale gjester for å høre mer om Israelsmisjonens historie i Ungarn, og dagens arbeid for og med jøder gjennom Gisle Johnson Instituttet.

Frokost Lunsj Middag
Shutterstock 2151926943 min pix 1

Dag 3

Lørdag 19. oktober

Byomvisning og ungarernes historie
Denne dagen vil du bli godt kjent med byen. Med buss og lokal guide starter vi dagen på Heltenes plass der vi blir kjent med magyarenes (ungarernes) historie. Under kommunismen var Heltenes plass og avenyene i tilknytning stedet for de store militærparadene. Fra Heltenes plass går turen videre til St. Stefankatedralen, byens domkirke, og Parlamentsbygningen, før vi krysser elva Donau på vei til Budahøyden. Vel oppe på den såkalte Fiskerbastionen får vi et vakkert utsyn over elva og byen. Slottshøyden Buda representerer også den gamle byen med sine idylliske gater og småhus i gotisk stil. Vi tar oss tid til å nyte atmosfæren oppe på slottshøyden før bussen kjører oss tilbake til Pest.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, men vi er behjelpelig med å legge til rette for besøk i et av de kjente terminalbadene (ikke inkl.) eller besøk i museet House of Terror (ikke inkl.). Eller kanskje du vil ha tid på egen hånd i byen eller en rolig ettermiddag på hotellet? Mulighetene er mange.

På kvelden bli det en båttur på Donau med middag, ungarsk folkemusikk og folklore.

Frokost Middag
Shutterstock 772034746 1

Dag 4

Søndag 20. oktober

Holocaustmuseet og minnesenteret, Gudstjeneste og møte med Jesustroende jøder og markering av Løvhyttefesten
Vi starter dagen på hotellet der vi markerer den bibelske og jødiske Løvhyttefesten. Deretter går vi sammen til det jødiske holocaustmuseet og minnesenteret for ofrene under andre verdenskrig. På folkemunne ble Budapest til tider kalt «Judapest» - et uttrykk som både beskriver den store gruppen av jøder som bodde i byen og preget den, men som også illustrerer antisemittismen som har preget denne byen og landet. På ettermiddagen samles vi i kapellet i Israelsmisjonens gamle misjonsstasjon, Gyarmat utca 14, til en kort gudstjeneste. Her møter vi også jesustroende jøder som deler sine vitnesbyrd. Israelsmisjonens medarbeider og leder for Gisle Johnson Instituttet, Geza Endreffy, blir også med oss. Dette er den siste kvelden i Budapest, vi spiller middag på hotellet og med dette er tema- og jubileumsturen nesten til ende.

Frokost Middag
Budapest Ungarn

Dag 5

Mandag 21. oktober

Hjemreise
Etter frokost og en kort samling og oppsummering, kjører vi til flyplassen og returnerer til Norge med direktefly. Etter planen ankommer vi Oslo tidlig ettermiddag.

Frokost
Shutterstock 1496773514 1
Shutterstock 1433661842 min pix 2
Shutterstock 1704440611 1
Shutterstock 147533474 Min pix
Shutterstock 140596009 min pix
Shutterstock 2342313055 min pix
Shutterstock 1078854506 under 10mg
Shutterstock 1112506760 min pix
Arvydas venckus 764625 unsplash

Priser og betingelser

Pris fra 15 250,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2300 (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

Overnattingsted:
17.-21. oktober Inter City Hotel Budapest
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.


Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett Oslo - Budapest tur/retur, (inkl. skatter og flyavgiftene, kan endre seg noe frem til billettering)
 • Overnatting i dobbeltrom på valgt hotell inkl. frokost
 • Middag på hotellet 18. og 20. oktober
 • Elvecruise på Donau inkl. folklore 19. oktober
 • 2-retters lunsj på Kosher Restaurant 18. oktober
 • Busstransport iht. program
 • Inngangspenger og guide iht. program
 • Norsk reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Termalbad besøk på eksempel vis Hotel Gellert Termalbad eller Szechenyi Termalbad
 • Inngangspenger på House of Terror Museum
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
17. oktober 2024 Oslo - Budapest 18.25 20.45 DY1552
21. oktober 2024 Budapest - Oslo 13.00 15.30 DY1551
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise!
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum (kr 2000)

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.