Israel Jerusalem 2
Israel Ruiner

Jørpeland Misjonsforsamling
Familietur/Fellesskapstur til Israel

Avreisedato

05.10.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

17 990,-

Fulltegnet

Jørpeland Misjonsforsamling

Hjertelig velkommen med på 11-dagers Israelstur til deilig sommervarme i høstferien 2017! En reise for alle generasjoner hvor barna og de unge blir guidet på sitt eget språk. Vi får oppleve et levende møte med Søndagsskolens fortellinger og besøker bl.a. Nasaret, Genesaretsjøen, Betlehem og Jerusalem. Det blir besøk på hellige steder og vandringer i Jesu forspor, beduinleir og kameltur, bading i oaser og i Dødehavet, moderne byliv og naturvandringer og vi får et nært møte med våre jødiske røtter og med Jesus-troende jøder og arabere av i dag. En reise som er så mye mer enn en ferie, - som er en investering for livet! Israel blir kalt en verden i miniatyr. Et land på størrelse med Nord Trøndelag fylke, men med over 8,3 mill. innbyggere. Et moderne land, med en historie du ikke finner maken til! Som nettsiden til det israelske turistbyrå sier; Alle reisemål har sin historie, Israel har din! Velkommen til et av verdens mest spennende land med Bibelen som reisehåndbok!

Dag 1

Dag 1, torsdag 5. oktober: Reisedag Stavanger - Israel

Velkommen med på tur til Landet der det skjedde! Vi reiser fra Sola om kvelden og har avgang med Air Baltic (BT) kl. 18:50 med ankomst Riga kl. 22:05. Videre avgang til Tel Aviv kl. 23:30 med ankomst Tel Aviv kl. 03:50 lokal tid. Ved ankomst Ben Gurion flyplass møter vi vår sjåfør som tar oss til vårt hotell i Tel Aviv.

Israel Raege 11

Dag 2

Dag 2, fredag 6. oktober: Fridag i Tel Aviv

Vi starter vårt besøk i Israel med en deilig fridag til avslapping og akklimatisering i storbyen Tel Aviv. I kveld begynner sabbaten og dette skal vi markere. Vi får besøk av en Jesustroende jøde som står i en meget spennende evangeliseringstjeneste og deler hvordan det er å være messiansk jøde i Bibelens land i dag.

Israel Ruins Of The Synagogue In Capernaum

Dag 3

Dag 3, lørdag 7. oktober: Fra Middelhavet til Genesaretsjøen

Vi begynner vår rundreise og kjører gjennom den bibelske havnebyen Jaffa på veien ut av Tel Aviv. Her var Peter i bønn da han ble kalt til å gå til hedningen Kornelius i Cæsarea ved havet, og vi reiser i Peters fotspor til Cæsarea, hvor den første hedningkristne menighet så dagens lys. Her forkynte Peter evangeliet til Kornelius, og her var det Paulus satt fanget. I dag er det utgravninger og et fantastisk teater som forteller om den romerske byen som en gang lå her. Vi fortsetter videre mot Jesu barndomsby; Nasaret, som i dag er den største arabiske byen i Galilea. Her besøker vi Nazareth Village, som viser oss noe av livet her på Jesu tid. Vi ser også Bebudelseskirken, som er bygget over stedet hvor Maria bodde når hun fikk budskapet om at hun skulle føde verdens Frelser. Etter hvert setter vi kursen mot vårt hotell i Tiberias ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste dagene.

Israel Golan

Dag 4

Dag 4, søndag 8. oktober: Nord-Galilea og Golanhøyden

I dag skal vi bli bedre kjent med historien og den politiske situasjonen og utfordringene Israel står overfor i grenseområdene til Libanon og Syria. Og vi får lære om og se litt mer av kibbutzlivet. Vi kjører den grøderike Huladalen, som en gang var sumpområde, til den libanesiske grense og besøker naturparken Banias, hvor bibelens Cæsarea Filippi en gang lå. Her har vi en fin naturvandring til Israels største fossefall. Så kjører vi Golanhøyden, spiser lunsj hos druserne og ser grenseområdene mot Syria, før vi setter kursen tilbake til Tiberias.

Israel Saligprisningsberget

Dag 5

Dag 5, mandag 9. oktober: Ved og på Genesaretsjøen

Vi fortsetter vår reise i Det hellige land med å besøke de mest sentrale stedene av Jesu liv og virke for omkring 2000 år siden. Vi går i Hans fotspor ved Genesaretsjøen og starter dagen i det som blir kalt for Jesu egen by; Kapernaum. Så til Saligprisningens Berg, hvor Han holdt sin kjente Bergpreken, og herifra spaserer vi ned til Genesaretsjøen og stedet hvor bl.a. brødunderet fant sted og hvor Han møtte igjen disiplene etter oppstandelsen. Så avslutter vi vandringen med båttur på Søndagsskolesjøen!

Oasen Sachne

Dag 6

Dag 6, tirsdag 10. oktober: Fra Galilea til Jerusalem

Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem gjennom Jordandalen og Judeaørkenen. Denne dalen mellom Genesaretsjøen og Dødehavet utgjør omkring 10 mil av jordens lengste og dypeste kløft. På veien stopper vi i oasen Sachne og bader i vannet som året rundt holder 27 grader. De som ønsker det kan få besøke den fine Kenguruparken som ligger like ved, hvor man kan mate og klappe kenguruer og bl.a. se Koala og verdens farligste fugl. (Ikke inkludert) Så stiger vi opp til 800 meter over havet, kjører til Oljeberget og møter den storslåtte utsikten over Jerusalem – Den hellige by! Etter en samling her oppe på høyden spaserer vi ned til Getsemanehagen, samme strekning som Jesus red på eselet, og avslutter dagen i hagen hvor Jesus hadde sin bønnekamp og ble tatt til fange av soldatene.

Israel Tel Aviv 03

Dag 7

Dag 7, onsdag 11. oktober: Jerusalem - Gamlebyen

Vi fortsetter vår vandring i Jesu fotspor og kjører til Gamlebyen og går til Betesdadammen og St. Anna kirken som er bygget til minne om Jesu bestemor. Her får virkelig menighetssangen komme til sin rett, i en kirke med ti-sekunds akustikk! Så vandrer vi deler av Via Dolorosa – smertens vei – og stanser ved noen av stasjonene på veien mot Gravkirken. Her i datidens basargater var det Jesus gikk og bar korset. Etter en enkel lokal lunsj, blir det tid i basargatene, som kan by på alt fra krydder og klær til oliventres figurer og dødehavsprodukter, smykker og tepper, keramikk og skinn, og mye mer. Så møtes vi igjen og går sammen til Vestmuren, det helligste sted i verden for det jødiske folk. Dette er deler av vestmuren på tempelet som en gang stod her. I dag er det den gullbelagte Klippedommen og Al’Aksa moskeen, muslimenes tredje helligste sted, som ligger på Tempelhøyden. Dagen avsluttes med nattverdsamling ved Gordons Golgata i Gravhagen, en fredfull hage med en tom grav.

Massada

Dag 8

Dag 8, torsdag 12. oktober: Dagstur til Dødehavet

Gled dere til en spennende dagstur i Judeaørkenen og til besøk på verdens laveste sted; Dødehavet. Vi kjører tidlig fra Jerusalem og etter en times tid kommer vi til fjellborgen Masada. Her tar vi taubanen opp og møter den sterke historien om de jødiske selotene som søkte tilflukt her og holdt stand mot romerne i 3 år etter Jerusalems fall i år 70. Så går vi ned på baksiden og møter igjen bussen som tar oss til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her blir det kameltur og lunsj på ekte beduinvis! Så kjører vi via byen Arad til Dødehavet hvor det blir et bad du sent vil glemme. Her flyter man som en kork pga. det høye saltinnholdet, hele 33 prosent. Dødehavet ligger mer enn 415 m under havet, på grensen mellom Israel og Jordan, og er verdens laveste sted. Vannet er eksepsjonelt fordi det inneholder 21 forskjellige mineraler hvorav 12 av dem ikke finnes i andre hav. Det inneholder blant annet 10 ganger mer salt og mineraler enn Middelhavet. Mineralene har en avslappende effekt, tilfører næring til huden, øker blodsirkulasjonen og lindrer reumatiske smerter. Sent på ettermiddagen reiser vi tilbake til Jerusalem.

Yad Vasheim
Yad Vasheim

Dag 9

Dag 9, fredag 13. oktober: Jerusalem og Betlehem

Dagen starter med besøk i Holocaustmuseet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jøder som ble utslettet under andre verdenskrig, av dem var det 1.5 mill. barn... En sterk opplevelse, og et av de viktigste stoppene på turen. For barna under 12 år arrangerer vi besøk til den flotte Bibelske Dyrehagen som ikke ligger så langt unna. (Ikke inkludert).

Etterpå reiser vi til Betlehem. Her i Jesu fødeby ligger Fødselskirken som er bygget over grotten hvor Jesus ble født. Her trådte Gud inn i denne verden som menneske, og hyrdene på Betlehemsmarkene var de første som mottok budskapet. Fortsatt i dag kan vi besøke noen av grottene på Hyrdemarkene som hyrdene brukte til sauene sine. Dagen avsluttes med møte med arabiske trossøsken som deler sitt vitnesbyrd og forteller om livet til de Jesus-troende i Betlehem av i dag.

Dag 10

Dag 10, lørdag 14. oktober: Jerusalem, fridag

Det er vår siste dag i Det hellige land og mange vil kanskje tilbake til basargatene og gjøre de siste innkjøp, stikke innom noen severdigheter på egenhånd eller bare slappe av ved bassenget. Vi møtes til middag og avskjedssamling på kvelden.

Dag 11

Dag 11, søndag 15. oktober: Hjemreise

Det er tid for å si shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel, og vi kjører til Ben Gurion flyplass grytidlig morgen, da vi har avgang med BTs kl. 07:10 med ankomst Riga kl. 11:40. Videre avgang til Oslo kl. 12:50 med ankomst kl. 13:45. Så avgang fra Oslo kl. 15:15 med ankomst Sola kl. 16:10. Plussreiser håper dere har hatt noen flotte dager og ønsker velkommen tilbake på nye turer!

Priser og betingelser

Pris fra 17 990,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5250,-

BOSTEDER:
5. - 7. oktober: Hotel Metropolitan, Tel Aviv
7. - 10. oktober: Hotel Restal, Tiberias
10. - 15. oktober: Hotel Yehuda, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

Grunnpris pr. person: Kr 17 990,-
Barnepris 2-15 år på rom m/2 voksne: Kr 14 690,-
Tredje person fra 16 år på rom m/2 voksne: Kr 16 690,-
Maks 2 voksne og 2 barn pr rom i Tiberias og Jerusalem.
I Tel Aviv er det 2+1 per rom, er man 2+2 kan det bookes større rom for et tillegg på kr 870,-.
Er man 2+3 er det mulig å booke suiter, ta kontakt for pris.

 • Flyreisen tur/retur Stavanger - Tel Aviv
 • Flyavgifter
 • Overnatting på gode overnattingssteder
 • Hele rundreisen med alle utflukter og besøkssteder etter programmet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Taubane til Masada
 • Kameltur og lunsj i Kfar Hanokdim
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag hver dag + 1 lunsj
 • God turistbuss og israelsk skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør USD 70 fra fylte 13 år
 • Reiseforsikring.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.