Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Promised Land From Mt Nebo Mindre Pix
Wadi Rum Desert Camp Mindre Pix
Ein Gedi

Jordan og Israel
Følg Josva og Israelsfolket

Avreisedato

12.03.2021

Varighet

10 dager
Genesaretsjøen 6

Dag 1

FREDAG 12. MARS

Norge - Tiberias
Avreise fra Oslo kl. 11.35 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Ankomst Tel Aviv kl. 21.40. Her venter bussen og kjører oss til XX Hotel i Tiberias.

Boat on sea of Galilee at sunset

Dag 2

LØRDAG 13. MARS

Plassene rundt Genesaretsjøen
I dag besøker Kapernaum, Jesu egen by, drar til Saligprisningens berg og vandre ned til Tabgha. Dagen avsluttes med en båttur på Genesaretsjøen.

Desert Mountain Landscape Aerial View From Mount Nebo And Plaque Showing The Distance From Mount Nebo To Various Locations Jordan Middle East

Dag 3

SØNDAG 14. MARS

Tiberias - Nebofjellet - Amman
I dag starter vi tidlig og drar til Sheik Hussein grensovergangen. Her krysser vi grensen til Jordan og vår jordanske lokalguide venter på oss på jordansk side. Vi kjører gjennom landskapet der profeten Elia kom fra Karmel og gjemte seg for kong Akab. Så drar vi innom Ramot i Gilead, en av de seks tilfluktsstedene som Josva opprettet. Vi stopper på Nebofjellet, hvor Moses stod og så inn i det lovede landet. Vi kjører videre til vårt hotell i Amman.

Petra Jordan

Dag 4

MANDAG 15. MARS

Amman - Petra
Fra Amman til Petra, kjører vi store deler av ruten som israelsfolket vandret mot Kanaans land. En av de største attraksjonene i hele Midtøsten er klippebyen Petra. Vi spaserer inn til byen gjennom en dal, og blir her store deler av dagen.

Wadi Rum 3 Medium Oppl Kopi

Dag 5

TIRSDAG 16. MARS

Petra - Wadi Rum
Fra Petra går turen til Wadi Rum. Her får vi fantastisk ørkenopplevelse. Vi kjører rundt i jeep og besøker «Seven Pillars of Wisdom» og Laurence kilde m.m. Overnatting i ørkenen på Wadi Rum Mazayen Luxury Camp.

Ein Gedi

Dag 6

ONSDAG 17.MARS

Wadi Rum - Jeriko
Etter en «ørkenfrokost», setter vi kursen mot Akaba og grensen til Israel. Vi krysser grensen, og en israelsk guide tar imot oss. Turen går så nordover gjennom Negev-ørkenen til Dødehavet og til Ein Gedi. Her skal vi vandre opp til kilden, der David gjemte seg i en hule for kong Saul. Vi overnatter i Jeriko, den første byen israelsfolket inntok.

Shilo Paktens Ark3

Dag 7

TORSDAG 18. MARS

Samaria - Jerusalem
Vi får en spennende dag i Samaria. Vi besøker Jakobs brønn i Sykar, Garisim - samaritanernes hellige fjell og byen Shilo, der Tabernakelet stod i ca. 400 år. Deretter kjører vi opp til Jerusalem.

11 Yad Vashem

Dag 8

FREDAG, 19. MARS

Jerusalem
I dag skal vi besøke Yad Vashem, Holocaustminnesmerket før vi får tid på egenhånd i Jerusalem. Ved inngang til sabbaten besøker vi sammen Vestmuren, jødenes helligste sted.

Jerusalem 6

Dag 9

LØRDAG 20.MARS

I Jesu fotspor i Jerusalem
Vi starter på Oljeberget, besøker Himmelfartskapellet, vi vandrer via tårekirken ned til Getsemane. Så går turen opp via Dolorosa til Gravkirken. Vi avslutter dagens program med et besøk i Gordons Golgata, den nydelige gravhagen med den tomme graven.


Miljøbildet fugl israel

Dag 10

SØNDAG 21. MARS

Hjemreise
Det blir tidlig avreise fra hotellet.
Avreise med Turkish Airlines kl. 07.25 via Istanbul til Oslo. Ankomst i Oslo kl. 16.20.

Priser og betingelser

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Jordan og Israel (12.03 – 21.03 2021) med Aud Kindervåg Halsne & Johan Halsne.