Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Genesaretsjøen
Akvadukten i Cæsarea
Arbelfjellet

Israel - vårtur 2022
Oppdag og opplev Biblens land

Avreisedato

19.05.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

23 450,-

Israel - vårtur 2022

Vi skal gå der Jesus gikk, se landet Jesus så, oppleve naturen og historiene fra Bibelen til fots og i buss! I 1. Mose 13,17 står det: “Stå opp og dra omkring i landet på langs og tvers”. Følg denne oppfordringen og få nærkontakt med landet og naturen. Bli med på gå-turer og bussturer ved Middelhavet, på Golan, i Galilea, i Juda ørkenen og i Jerusalem.

Soloppgang Dødehavet

Dag 1

Litt om turen:

På denne turen skal vi bruke Bibelen som vår daglige veileder. I Jesaja, kap 35 står det: ”Ørken og villmark skal glede seg, ødemarken skal juble og blomstre”. Bli med til Israel og se om ørkenen virkelig blomstrer! Opplev kontrastene fra stillheten i ørkenen ved Dødehavet 400 m under havets overflate til Jerusalems myldrende liv med hellige steder, markedsgater og fortauskafeer!

Vi skal opp på høydene og ned i dalene, til fots og med buss. På Golanhøydene skal vi se inn i Syria. Vi skal bestige Arbelfjellet ved Genesaretsjøen, og gå i Wadi Kelt i Juda ørkenen. Men vi skal også besøke Jaffa, Netanya, Haifa, Akko, Nasaret, Tiberias og kjente steder i Jerusalem. Kontrastene er store og fasinerende.

Vi skal overnatte ved Middelhavet, i Tiberias ved Genesaretsjøen, ved Dødehavet og i Jerusalem. Er det noen grunn til å nøle? La drømmen gå i oppfyllelse! Meld deg på og bli med til Israel!

Sabre kaktus

Dag 2

TORSDAG 19. MAI

Utreise
Vi reiser sammen til Israel, til Ben Gurion Airport, hvor bussen venter for å kjøre oss til Netanya.
I kveld feires den jødiske festen Lag B’Omer. Da tennes det bål slik vi gjør til St. Hans.

Haifa

Dag 3

FREDAG 20. MAI

Cæsarea, Haifa, Akko
Kanskje rekker du et morgenbad? Kl. 9.30 er vi klare med bagasjen utenfor hotellet. Vi kjører nordover til romernes hovedsete på Jesu tid: Cæsarea. Her skal vi besøke amfiteateret, deler av byen og ikke minst aquadukten. Vi kjører oppover Sharon sletten, til havnebyen Haifa. Der besøker vi Bahaihagen som strekker seg fra Allenby Road og oppover Karmelfjellet. Dette blir en vandring i den vakre hagen hvor Bahai religionen har etablert sentrum for sin tro. Deretter kjører vi til Akko, og ser korsfarerhallen og andre severdigheter. Vi kjører Galilea på tvers, og kommer til vårt hotell i Tiberias, ved Genesaretsjøen.

Turistgruppe ved Genesaret

Dag 4

LØRDAG 21. MAI OG SØNDAG 22. MAI

Galilea og Golan
Vi bor 3 netter i Tiberias.

Disse dagene blir det båttur på Genesaretsjøen, besøk i Kapernaum, Peters fiskehavn, Tabgha og Saligpris-

ningenes berg.

Vi skal ta bussen til Golanhøydene og Bentalfjellet. Derfra drar vi til Cæsarea Filippi der Peter bekjenner at Jesus er Messias. Derfra spaserer vi i en frodig dal til et fossefall.

Vi skal se utgravningene i Magdala, kjent som hjemstedet til Maria fra Magdala (Magdalena). Ikke langt unna ligger Duenes dal, hvor Via Maris (Veien fra havet) gikk på Jesu tid. Ovenfor veien troner Arbelfjellet. Du kan gå opp fjellet til fots eller du kan følge bussen til toppen. (Inngangsbillett via bussturen er ikke inkludert.)

Vi kjører til Nasaret (Bebudelseskirken) og Zippori som er kjent for sin vakre «Galileas Mona Lisa» mosaikk og de store cisternene.

Blomst

Dag 5

MANDAG 23. MAI

Fra Tiberias til Dødehavet
Vi drar fra Tiberias like etter frokost og kjører til Elon Moreh (Mt. Kabir) i Samaria. Dette er det første navngitte stedet som Abraham kom til i det landet han fikk løfte om. Deretter kjører vi gjennom Jordandalen og besøker Qasr el Yahud (Døperen Johannes dåpssted). Ved Ein Bokek, overnattingsstedet vårt, blir det mulig å bade i Dødehavet, både på ettermiddagen og før frokost neste dag (hvis du er en morgenfugl). Vi skal besøke Masada festningen før vi kjører opp til Jerusalem. Underveis kjører vi forbi Qumran, hvor Dødehavsrullene ble funnet.

Vestmuren

Dag 6

TIRSDAG 24 MAI TIL TORSDAG 26. MAI

Fra Dødehavet, via Juda ørken til Jerusalem
På veien opp til Jerusalem skal vi gå deler av Wadi Kelt, et dalføre og elveleie i Juda ørken, der St. Georges klosteret ligger.

I Jerusalem skal vi besøke kjente steder som Oljeberget, Hosianna veien, Getsemane, Via Dolorosa (Smertens vei der Jesus gikk med korset), Gravkirken (i Gamlebyen) og Gravhagen (som ligger utenfor Gamlebyen). I Gravhagen vil vi ha andakt og nattverdsamling.

Vi skal også til Vestmuren (Klagemuren), gå gjennom Vestmurtunellen, gå i Cardoen, den gamle romerske markedsgaten, besøke Jerusalems Arkeologiske Park, besøke Zion med Nattverdsalen, Davids grav og Hanegalskirken (Ypperstepresten Kaifas palass).

I Jerusalems nye bydel skal vi til Yad Vashem, museet og minnesmerket over 6 millioner jøder som mistet livet i Holocaust. Vi skal se modellen av Jerusalem på Jesu tid, besøke Dødehavsmuseet og se Menorahen (lysestaken) som står utenfor Knesset.

Jaffa 2

Dag 7

FREDAG 27. MAI

Fra Jerusalem til Jaffa og Netanya
Vi kjører fra Jerusalem til Jaffa, en bydel i Tel Aviv. Her skal vi høre om den dramatiske utviklingen som skjedde med den jødiske trosretningen «Veien», som Peter og Paulus bekjente seg til. Og om Jonas og fisken. Deretter kjører vi til vårt hotell i Netanya.

Tallerkener

Dag 8

LØRDAG/SABBAT 28. MAI

Fridag ved Middelhavet
Vi skal ha fridag i Netanya. Hotellet ligger like ved stranden. Vi kan slappe av og bade i Middelhavet eller i hotellets svømmebasseng.

Jan

Dag 9

SØNDAG 29. MAI

Hjemreisedag
Vi sjekker ut fra hotellet og kjører til Ben Gurion Airport utenfor Tel-Aviv og reiser hjem til Norge.

Zippori 1
Yemin Moshe
Yemin Moshe 2
Ved Duenes dal
Tempelmodellen
Russisk ortodoks nonne
Peters fiskehavn
Montifiores mølle
Mehane Yehuda markedet
Mehane Jehuda markedet
Marked i Tiberias
Maria Magdalena kirken i Getsemane
Korn og nøtter i Nasaret
Klippedomen
Kedrondalen
Jødiske barn
Kapernaum
Jerusalem by night 1
Jerusalem 1
Jaffa
Herodes familiegrav
Grapefrukt
Gordons golgata
Getsemane
Genesraetsjøen 1
Falafel
Dormition church Zion

Priser og betingelser

Pris fra 23 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 9450,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1680,- pr. juli -21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 95 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. MAI 2022 OSLO - WARSZAWA 10.45 12.45 LO 482
19. MAI 2022 WARSZAWA - TEL AVIV 15.25 20.15 LO 155
29. MAI 2022 TEL AVIV - WARSZAWA 11.25 14.20 LO 156
29. MAI 2022 WARSZAWA - OSLO 16.50 18.55 LO 483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.