Israel - Jerusalem - Klagemuren
View from Masada Dead sea
Betlehem fødselskrike mindre pix

En reise i Bibelen, kultur og historie
Tur til Israel

Avreisedato

21.10.2022

Varighet

8 dager

Pris fra

19 640,-

Dag 1

Fredag 21. oktober Oslo-Tel Aviv

Vi flyr fra Oslo til Istanbul og videre fra Istanbul til Tel Aviv, det er mulighet til å fly ut fra andre byer i Norge, ta kontakt med oss om du ønsker dette. Ankomst Tel Aviv kl. 20.05, vi møter vår bussjåfør som tar oss til Petha Tikva hvor vi overnatter på Prima Link Hotel.

Dag 2

Lørdag 22. oktober Tel Aviv-Tiberias

Vi kjører langs Middelhavet og opp til Nasaret hvor vi besøker Bedubedseskirken. Fortsetter til Genesaretsjøen og Bergprekenstedet. Vi spaserer ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen før vi avslutter med Kapernaum, Jesu egen by før vi kjører til vårt hotell i Tiberias.

Dag 3

Søndag 23. oktober Golan-Jerusalem

Dagen begynner med en tur opp til Golanhøydene til fjellet Ben Tal (ca. 1 160 moh) hvor vi får en fantastisk utsikt inn i Syria og opp til Hermonfjellet som rager godt over 2 000 meter over havet. Turen fortsetter over Golan platået og kjører ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) og sørover Jordan dalen langs grensen til Jordan til Jeriko. Etter et kort besøk kjører vi langs Dødehavet til Masada borgen hvor taubanen tar oss opp til platået hvor vi får høre historien om jødenes kamp mot romerne årene 70-73 e.kr. Så vil det være mulighet til et bad i Dødehavet før vi reiser videre til Jerusalem og vårt hotell Ibis Styles

Dag 4

Mandag 24. oktober Dagen i Jerusalem

Bussen tar oss til Oljeberget hvor vi får en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene rundt. Vi spaserer så ned til Getsemane via Dominus Flevit kirken (Gråtekirken). Vi besøker Maria Magdalene kirken med de gylne kuplene. Vi forsetter videre i bussen til Vest Jerusalem, vi besøker Jerusalem modellen og avslutter dagen i Yad Vasheim, minnesmerke over de falne jødene under andre verdenskrig.

Dag 5

Tirsdag 25. oktober Dagen i Jerusalem

Vi begynner dagen i Gordons Golgata og den tomme grav. Før vi fortsetter inn i Gamlebyen til Betesda Dam. Videre Via Dolorosa til gravkirken, så ned til klagemuren. Fra Davidsbyen går turen til Warrens Shaft og videre til Gihonkilden hvor Salomo ble salvet til konge ca. 1000 år før Kristus. De som ønsker det, kan spasere gjennom Hiskia tunellen som ble hogd ut ca. 750 år f.Kr. Tunellen har vann og er 535 meter lang. De som skal gå denne tunellen må ha med lommelykt og sko som tåler vann. Det er også mulig å går tørrskodd hjem via en annen tunell. Gruppen samles igjen ved Siloa dammen.

Dag 6

Onsdag 26. oktober Betlehem-Jerusalem

Morgen i Betlehem og de palestinske områdene. Vi besøker hyrdemarkene og Fødselskirken. Når vi returnerer til Jerusalem har vi resten av dagen fri.

Dag 7

Torsdag 27. oktober Dagen i Jerusalem

Fridag i Jerusalem uten buss og guide. Reiselederen tar oss med på nye opplevelser. Detaljer for dagen kommer senere.

Dag 8

Fredag 28. oktober Israel-Norge

Tidlig avreise fra Jerusalem til flyplassen i Tel Aviv. Vi flyr fra Tel Aviv kl. 07.00, ankomst Istanbul kl. 09.20. Avreise fra Istanbul kl. 14.10 og ankomst Oslo kl. 16.55.

Priser og betingelser

Pris fra 19 640,-

Tillegg for enkeltrom: Tillegg for enkeltrom: kr 6 750,- (Begrenset antall

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur-retur, inkludert flyskatter (2 055,-) som kan endre seg frem til avreise
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost.
 • All felles transport på i Israel i henhold til programmet
 • Middag (ikke 27. okt)
 • Inngangsbilletter til severdigheter i henhold til programmet
 • Taubanen opp til Masada
 • Skandinavisk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Øvrige måltider som ikke står som inkludert
 • Drikke
 • Tips til guide, sjåfør og hotell, ca. USD 50 pr. person
 • Enkeltromstillegg (begrenset antall)
 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.