JLM 16
Saligprisningensberg 15 mindre pix
Tel Aviv

Bibelens land fra Nord til Sør
Israel på langs

Avreisedato

07.10.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

26 317,-

Fulltegnet

Bibelens land fra Nord til Sør

Bli med til Bibelens land med de mange spennende steder, historier og fremtidsprofetier. Vi skal besøke mange av de mest kjente bibelske steder og vil legge opp til samlinger med sosialt og åndelig felleskap.

Turen går først nordover til naturskjønne Galilea, der vi besøker noen plasser rundt Genesaretsjøen og Paradisets forgård Sachne, før vi drar opp mot hovedstaden Jerusalem med sitt pulserende liv og som ligger i hjerte av landet.
Det blir en tur til Dødehavet hvor vi får et deilig badestopp så reiser vi videre til Tel Aviv, hvor de skal bo de siste to nettene.

JLM Gravhagen Be for Jerusalem

LØRDAG 7. oktober

Norge - Riga
Avreise fra Norge på kvelden (se flytid oversikt) vi reiser via Riga til Tel Aviv. Flyet fra Riga går kl 23:25.

Genesaretsjøen Båt 18

SØNDAG 8. oktober

Riga - Israel
Vi lander i Tel Aviv kl 04:50 lokal tid. På flyplassen venter bussen på oss og kjører oss til vårt hotell. Her spiser vi frokost og får sjekke inn. Etterpå får man tid til å slappe av og hvile litt. Dette blir en rolig dag. Litt på ettermiddagen drar vi på båttur på Genesaretsjøen.

Mt Beatitute

MANDAG 09. oktober

Rundt Genesaretsjøen
Etter en god frokost går turen opp til Saligprisningensberg, en liten høyde med nydelig utsikt over Genesaretsjøen. Det var stedet Jesus holdt den berømte Bergpreken. Etterpå vandrer vi ned til Tabgha stranden, der Jesus møtte Peter og disiplene etter oppstandelsen. Så går turen videre til Kapernaum, Jesu by. Dette var en liten landsby som var senter og base for Jesu virke i Galilea.

Oasen Sachne

TIRSDAG 10. oktober

Sachne – Jeriko - Jerusalem
Vi starter dagen med et besøk i Sachne, paradisets forgård. Her kan vi bade i det varme vannet som holder 28 grader om sommeren og vinteren. Så går turen videre til verdens eldste by Jeriko. Vi stopper ved morbærtreet og hører om Sakkeus før vi drar til Green Valley Restaurant og spiser lunsj (ikke inkl.). Så går turen opp til Jerusalem.

Via Dolorosa JLM mindre

ONSDAG 11. oktober

I Jesu fotspor i Jerusalem
Etter frokost drar vi til Oljeberget, herfra har man god utsikt over byen. Det var her Jesus underviste sine disipler om de siste ting som skulle skje før han kommer igjen. Så vandrer vi ned Palmesøndagsstien til Getsemanehagen og Alle nasjoners kirke som ligger nede i Kedrondalen. Det var her Jesus ba i olivenhagen og ble tatt til fange. Vi går inn til St. Anna kirken med sin nydelige akustikk og vandrer opp deler av via Dolorosa. Det blir også litt tid i Gamlebyen med sine basargater. Vi skal også besøke Vestmuren eller Klagemuren, som er det helligste sted i jødedommen.

Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

TORSDAG 12. oktober

Jerusalem
I dag starter vi med et besøk på Yad Vashem, minnesmerket over de 6,5 mill. jøder som ble drept under Holocaust. Et besøk som beveger sterkt. Så drar vi til den nydelige og fredfulle gravhagen Gordons Golgata, der vi sammen skal ha en nattverdstund. Det blir også tid på egenhånd i Jerusalem, kanskje litt shopping og et kafébesøk i Mamilla street kan friste, eller du har lyst å rusle litt i basargatene? Mulighetene er mange.

Dødehavet bading 14

FREDAG 13. oktober

Dødehavet – Tel Aviv
Vi forlater Jerusalem og kjører ned til Dødehavet. Vi passerer Qumran, her peker vi ut fjellhulene der Dødehavsrullene ble funnet mens vi kjører forbi. Vi tar kabelbanen opp på Masada, fjellfestningen som Herodes bygde og der selotene senere forskanset seg, i kamp mot romerne. De som ønsker, kan sammen med én av reiseledere gå ned slangestien til bussen. Mens de andre tar gondolbanen ned fra platået. Så går turen til Ein Bokek, her blir det en god bade-pause før vi kjører til byen Tel Aviv der vi skal bo resten av turen.

Tel Aviv 18

LØRDAG 14. oktober

Fridag i Tel Aviv
Tel Aviv ligger ved Middelhavet og er en moderne pulserende by. Her finner du nydelige sandstrender der man kan bade og slappe av eller gå langs den fine strandpromenaden. Kanskje du ønsker å handle de siste suvenirer i butikkene, dagen er til din egen disposisjon.

European Bee Eater

SØNDAG 15. oktober

Hjemreise
Tidlig transfer til flyplassen og avreise fra Tel Aviv med BT 772 kl. 06:40 via Riga tilbake til Norge.

Priser og betingelser

Pris fra 26 317,-

Tillegg for enkeltrom: 8900 (begrenset antall)

Tilslutnigsbilletter fra andre byer i Norge på forespøsel

BOSTEDER:

07.-10. oktober – Daria Resort, Galilea
10.-13. oktober – Ramat Rachel Hotel Jerusalem
13.-15. oktober – Leonardo Beach Hotel, Tel Aviv
Vi tar forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller.
Oppdaterte
opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo/Bergen – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr 2385,- (pr. sep -22, kan endre seg noe)
• Rundreisen i henhold til oppsatt program
• Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
• Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
• Norsk reiseledelse
• Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider
• Drikke til maten
• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 80 USD pr. pers over 13 år
• Enkeltromstillegg
• Reise- og avbestillingsforsikring

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
07 Oktober Oslo - Riga 1955 2225 BT 154
07 Oktober Riga - Tel Aviv 2325 0350+1 BT 771
15 Oktober Tel Aviv - Riga 0640 1115 BT 772
15 Oktober Riga - Oslo 1840 1920 BT 153
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Bibelens land fra Nord til Sør (7.10 – 15.10 2023) med Per Gunnstein og Anna Nes.