Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Jordan Petra 2
Jerusalem Oljeberget
Dødehavet ved ein Bokek

Jordan og Israel
Opplevelsestur

Avreisedato

21.03.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

23 225,-

Jordan og Israel

I løpet av turen får vi oppleve og se mange av de sentrale stedene i Bibelen.

Vi besøker klippebyen Petra, Madaba og Nebofjellet i Jordan. I Israel går turen blant annet til Galilea, Samaria, Dødehavet og Jerusalem. Om kveldene blir det frivillige samlinger med hygge, humor og oppbyggelse.

Amman

Dag 1

Mandag 21. mars

Oslo - Franfurt - Amman
Avreise fra Oslo kl. 09.50 mellomlanding i Frankfurt. Avreise fra Frankfurt kl. 14.50 ankomst Jordan, Amman kl. 20.00. Vår guide møter oss og tar oss til Amman Geneva hotell hvor vi overnatter.

St Georg Kirke Innside Madaba Jordan

Dag 2

Tirsdag 22. mars

Amman - Madaba - Nebo og Petra
Sightseeing i Amman ca. to timer før turen går videre til Madaba (30 km)til Amfiteateret Iraq al-Amir prinsens huler og Qasr El Yahid, slavenes palass (kommer litt an på tiden). Så til St. Georg kirken i Madaba, vest for Amman (ca. 30 km). Her ser vi den fantastiske mosaikken over The holy land, fra 600 tallet. Vi besøker Mt. Nebo, hvor Moses og Israelfolket etter ørkenvandringen så innover løftes landet ca. 1400 år før Kristus. Vi fortsetter videre til Petra for overnatting på Petra Moon Hotell.

Frokost Middag
Petra Jordan

Dag 3

Onsdag 23. mars

Klippebyen Petra og Eilat
For å komme inn i Nabateernes hovedstad Petra må vi spasere gjennom en fantastisk trang dal. Når vi ankommer byen får vi se det fantastiske templet som var hogd inn i fjellveggen. Vi antar at Nabateerne hugget ut deler av byen for ca. 2 500 pr siden. Spaserturen tar ca. 40 min. En kan få skyss med hest og vogn mot ekstra betaling. Vi returnerer så til lille Petra som har en enklere ankomst. På ettermiddagen fortsetter vi ned til grensen mellom Akaba og Eilat og krysser over grensen og inn i Israel, hvor vi overnatter på hotell i Eilat, Nova hotell eller tilsvarende.

Frokost Middag
Mann bader i Dødehavet

Dag 4

Torsdag 24. mars

Dødehavet
Vi har dagen fri i Eilat med mulighet til å bade og hygge seg på stranden frem til ca. kl. 15.00, da kjører vi nordover til Dødehavet. Turen tar ca. 3 timer. Overnatting i Ein Bokek på Hotel Daniel. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Caesarea Philippi0

Dag 5

Fredag 25. mars

Dødehavet - Golan - Tiberias
Vi kjører nordover langs Dødehavet til Dåpsplassen. Så videre langs Jordanelven til Genesaretsjøen og opp på Golan høydene opp til Caesarea Filippi ved foten av Hermon-fjellet. Videre går turen sørover til Tiberias hvor vi tar inn på hotell Golan, vi får en fantastisk utsikt over Genesaretsjøen og over til Golan.

Frokost Middag
Magdala7

Dag 6

Lørdag 26. mars

Områdene ved Genesaretsjøen
I dag besøker vi Magdala byen hvor Maria Magdalena kom fra og som var den største fiskebyen ved Genesaretsjøen på Jesu tid. Turen går så videre til stedet hvor Jesus holdt Bergprekenen og til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Videre besøker vi Kapernaum, Jesu egen by. På østsiden av Genesaretsjøen i kibbutz Ein Gev spiser vi lunsj. Båttur tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Frokost Lunsj Middag
Bebudelsekirken I Nasaret

Dag 7

Søndag 27. mars

Tiberias - Jerusalem
Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Første stopp er Nasaret, hvor vi besøker Maria kilden, den gamle synagogen og Bebudelseskirken. Fra Mt. Precipice får vi flott utsikt til Harmageddon sletten, Mt. Tabor og byen Nain. Vi fortsetter et stykke ned Jordandalen, vi kjører inn i Samaria hvor vi besøker Jakobs brønn ved Sykar. Vi passerer Silo før vi kjører inn i Jerusalem til hotell Prima Kings for overnatting.

Frokost Middag
Israel Jerusalem 04

Dag 8

Mandag 28. mars

Jerusalem
Vi begynner dagen på Oljeberget, hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem. Sammen spaserer vi ned til Dominus Flevet hvor Jesus talte til sine disipler. Vi får komme inn i Gethsemane hagen kl. 10.00. Deretter tar bussen oss over til Vest-Jerusalem hvor vi besøker Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Deretter besøker vi Betlehem med Fødselskirken og avslutter med et besøk på Hyrdemarkene. retur til Jerusalem og vårt hotell.

Frokost Middag
Israel Div Jerusalem 5

Dag 9

Tirsdag 29. mars

Jerusalem
Vi har time i Gordons Golgata kl. 09.00 Deretter tar reiselederne oss med til rundt i gamlebyen i Jerusalem uten buss og guide. Vi vandrer på Via Dolorosa, besøker Gravkirken, klagemuren m.m. Vi besøker også Mt.Son og nattverdsalen med nattverd. Det blir også tid til litt shopping.

Frokost Middag
Jerusalem Klagemuren

Dag 10

Onsdag 30. mars

Israel - Norge
Hjemreisedagen er kommet. Det blir en tidlig frokost, avreise fra hotellet ca. kl. 05.20. Vi må være på flyplassen senest to timer før avreisen (kl. 06.00). Vi flyr fra Tel Aviv kl. 08.00, ankomst Frankfurt kl. 11.30. Avreise Frankfurt kl. 13.05, ankomst Oslo kl. 15.00.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 23 225,-

Tillegg for enkeltrom: 8 100,- Begrenset antall

OVERNATTINGSTEDER
21.-22/3 Amman Geneva Hotell, Amman
22.-23/3 Petra Moon Hotell, Petra
23.-24/3 Nova Hotell, Eilat
24.-25/3 Hotel Daniel, Ein Bokek
25.-27/3 Hotel Golan, Tiberias
27.-30/3 Prima Kings Hotel, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Amman med retur fra Tel Aviv (inkl. flyskatt kr 2 335 pr. mai 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Lunsj i Kibbutz Ein Gev
 • Grenseskatt Israel (Nok 126,-)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Engelsktalende guide i Jordan og skandinavisktalende guide i Israel
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til guide, sjåfør og hoteller ca. USD 70,- pr. person
 • Enkeltromstillegg
 • Hesteskyss i Petra + tips for skyssen
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21.03 2022 Oslo - Frankfurt 09:50 12:10 LH859
Frankfurt - Amman 14:50 20:00 LH692
30.03 2022 Tel Aviv - Frankfurt 08:00 11:30 LH695
Frankfurt - Oslo 13:05 15:00 LH862
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 01. november 2021 (NB! Dette kan endre seg!)

  VIKTIG! Israel krever at alle reisende skal være fullvaksinert med en Covid-19 vaksine.
  Som fullvaksinert gjelder:
  - at man enten må ha blitt frisk etter Covid-19 og i tillegg har tatt minst én
  vaksinedose av (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac eller
  Sinopharm) NB! Det spiller ikke noe rolle i hvilken rekkefølge dette skjedde.

  - at man har fått to doser av en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,
  Sinovac, Sinopharm (Viktig! Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  - én dose av Johnson & Johnson (Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose
  før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  Dersom du fikk siste Covid-19 vaksine for mer enn 180 dager siden (hjemreisedato – 181 dg), vil du må ta en tredje vaksine dose for at disse reglene skal gjelde for deg. NB! Det må ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk 3. vaksinen til ankomst Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor hvor mange dager det er mellom din andre vaksine dose og hjemreisedato fra Israel (hjemreisedato – 181 dg).

  Det gjelder strengere innreiseregler for alle som ikke oppfyller disse krav!
  Ta kontakt med PLUSSREISER for mer informasjon!


  Andre innreisekrav som kommer i tillegg til dette:
  -
  I tillegg til vanlig reiseforsikring kreves det at alle reisende kjøper en Covid-19 forsikring som gjelder kun under oppholdet i Israel og koster ca. kr. 80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  Test i Norge før avreise:
  - Negativ PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel.
  NB! Testresultatet må være på engelsk og må inneholde den reisendes passnummer.
  VIKTIG! Hurtigtester eller andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Helseerklæring må fylles ut på nettet
  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettet. Her vil man få svar umiddelbart om man får grønn pass eller ikke. Mer informasjon om dette kommer senere.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv forhåndsbestilles gjennom Plussreiser

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  PCR test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! Man må ha negativt testsvar for å kunne sjekke inn på flyet.

  PCR test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt: ca. kr 300 ved betaling å flyplassen

  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER
  Dette er kostnader som ikke er inkludert i turprisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 01. november 2021. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.