Jesus Trail
Bilde4
Bilde3

Jesus Trail og Jerusalem
Israel og de palestinske områdene, inklusive tre dagers vandretur i Galilea

Avreisedato

03.10.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

24 640,-

Fulltegnet

Jesus Trail og Jerusalem

Dette blir en tur preget av friluftsliv og bibelhistorie. Vi skal bokstavelig talt vandre i Jesu fotspor i Galilea og Jerusalem og besøke mange av de kjente bibelske stedene. Turen vil også gi oss innblikk i både jødisk og arabisk kultur og historie.

Pilegrimsvandringen i Galilea går fra Nasaret til Genesaretsjøen. Den tre dagers fotturen følger den merkede ruten "Jesus trail" som er inspirert av at Jesus gikk mye i dette området. Underveis er vi innom interessante kulturhistoriske steder og går over høyder med flott utsikt. Vi bor i ulike kulturelle sammenhenger, både hos jøder og arabere. Et par av overnattingene blir på gjestehus. Ellers bor vi på gode hotell.

Dette er en tur der vi bruker beina mer enn bussen. Deltakerne må derfor være i rimelig god fysisk form og ha interesse for å gå dagsturer til fots. Dagsetappene på fotturene i Galilea vil være 15-20 km lange. Vi får transport av bagasjen under fotturen. Vi kan regne med varmt vær, og må passe på å bære med oss nok vann.

Dag 1

Torsdag 03. oktober: Reisedag

Vi reiser med SAS fra Stavanger til Oslo og Austrian Airlines fra Oslo via Wien til Tel Aviv. Det er mulig å bestille annet utreisested. Etter ankomst til Tel Aviv blir vi kjørt til hotellet i Netanya.

Dag 2

Fredag 04. oktober: Netanya og Nasaret

Etter en sen frokost og mulighet for et morgenbad i Middelhavet, kjører vi til Nasaret i Galilea. Dette er byen der Jesus vokste opp. Byen er i dag en stor arabisk by. Vi besøker Nazareth Village, en park hvor en har gjenskapt Nasaret på Jesu tid. Her har vi også bestilt lunsj, et "bibelsk" måltid. Videre skal vi besøke den store katolske Bebudelseskirken som er bygd til minne om engelen Gabriels budskap til Jomfru Maria. Det blir også mulig å gå til den ortodokse Bebudelseskirken som ligger like ved gjestehuset vårt. Middag og informasjonssamling på Villa Nazareth om kvelden.

Dag 3

Lørdag 05. oktober: Vandring på Jesus trail fra Nasaret til Kana

Fotturen vår begynner med at vi går opp lange trapper gjennom Gamlebyen i Nasaret. Etter at vi har gått ut av byen, går vi i utmark og skog til Zippori National Park. Her er det flotte arkeologiske utgravninger fra Sepphoris, som var hovedstaden i Galilea da Jesus vokste opp. Videre går vi gjennom skog og en arabisk landsby til byen Kana der Jesus gjorde vann til vin. Vi besøker "bryllupskirken" og bor på Cana Guest House, et enkelt gjestehus som blir drevet av en kristen arabisk familie. Lunsjpakke. Middag på gjestehuset.

Dag 4

Søndag 06. oktober: Vandring på Jesus trail fra Kana til Kibbutz Lavi

Vi går ut av byen, over en skogkledd ås og ned i Turandalen. Etter at vi har passert trafikk-knutepunktet Golani Junction, ser vi restene av en romersk hovedveg og går videre gjennom et landbruksområde fram til Kibbutz Lavi. Vi skal overnatte på den ortodokse jødiske kibbutzen. Lunsjpakke. Middag på hotellet på kibbutzen.

Dag 5

Mandag 07. oktober: Vandring på Jesus trail fra Kibbutz Lavi til Genesaretsjøen

Vi går gjennom jordbruksområdet til kibbutzen og opp på Hattins Horn, en vulkansk høyde med flott utsikt over store deler av Galilea. Fjellet er kjent for slaget i 1187 mellom korsfarerne og en muslimsk hær, et slag som fikk stor betydning for historien i området. Videre besøker vi Nebi Shu´eib (Jetros grav), den viktigste druser- helligdommen i Israel, og går ned den åpne Arbeldalen og den vakre Duedalen, videre gjennom en fruktplantasje på Ginosarsletta og til Magdala ved Genesaretsjøen. Her er det nylig gjort viktige arkeologiske utgravninger fra Jesu tid og det er bygd en kirke som er viet Jesu virksomhet i dette området. På ettermiddagen går vi langs sjøen til Kibbutz Ginosar, der vi skal overnatte. Her er det badestrand hvor vi kan bade i Genesaretsjøen. Lunchpakke. Middag på hotellet på kibbutzen.

Dag 6

Tirsdag 08. oktober: Galilea og Jordandalen til Jerusalem

Vi starter dagen på Saligprisningens fjell, der det er en vakker kirke og park til minne om Jesu bergpreken. Så kjører vi med bussen ned Jordandalen, passerer Jeriko og kjører opp bakkene til Jerusalem. Her skal vi bo resten av turen, hotellet ligger sentralt i Vest-Jerusalem. Denne kvelden begynner den jødiske helligdagen Yom Kippur, den store forsoningsdagen. Vi kommer til hotellet på ettermiddagen og får middag før helligdagen starter. Under Yom Kippur stanser hele det israelske samfunnet opp, og vi opplever Jerusalem som en stille by. Kveldsamling og mulighet for en kveldstur etter middag.

Dag 7

Onsdag 09. oktober: Jerusalem

Denne dagen går vi til fots i byen. Det jødiske Vest-Jerusalem der vi bor, er fremdeles en stille by på grunn av forsoningsdagen. Vi går til Gamlebyen der det er pulserende liv også denne dagen, og går deler av Via Dolorosa (smertens veg) til Gravkirken, som er bygd over Golgata og Jesu grav. Vi besøker også Vestmuren («Klagemuren») og opplever det jødiske religiøse livet der på denne spesielle dagen. På ettermiddagen går vi til Gravhagen i Øst -Jerusalem. Det er en fredelig oase der vi kan samles til gudstjeneste og feiring av Jesu oppstandelse. Middag på hotellet.

Dag 8

Torsdag 10. oktober: Jerusalem

Denne dagen besøker vi Caspari Center, Den Norske Israelsmisjons studie- og ressurssenter i Jerusalem. Her får vi høre om arbeidet deres og lære mer om de messianske jødene. Deretter drar vi til Yad Vashem, et stort holocaust-museum som gir sterke inntrykk. På ettermiddagen drar vi til Davidsbyen, den eldste delen av Jerusalem. Her ser vi arkeologiske utgravinger og går gjennom spennende tunneler. De som ønsker det, kan velge å gå den 700 meter lange Hiskias tunnel, der vi går i rennende vann fra Gihonkilden til Siloadammen. Dette er imponerende ingeniørarbeid fra Det gamle testamentets tid! Middag på hotellet. Etter middag får vi se det flotte lysshowet The Night Spectaculare på Citadellet i Gamlebyen.

Dag 9

Fredag 11. oktober: Oljeberget og Dødehavet

Vi begynner dagen med flott utsikt på toppen av Oljeberget, like øst for tempelplassen og Gamlebyen. Herfra går turen ned til kirken Dominus Flevit og videre ned bakkene til Getsemanehagen og Alle Nasjoners kirke. Etter besøket i Getsemane, drar vi ned til Dødehavet. Vi besøker Qumran og ser stedet der Dødehavsrullene ble funnet. Etterpå blir det tid til bading i Dødehavet, en opplevelse helt utenom det vanlige. Middag på hotellet.

Dag 10

Lørdag 12. oktober: Betlehem

Denne dagen drar vi på dagstur til Betlehem. Vi besøker hyrdemarkene og Fødselskirken. Videre besøker vi Det Palestinske Bibelselskapet der vi møter palestinske kristne og får høre om deres situasjon og om BridgeBuilders-prosjektet til Den Norske Israelsmisjon. Middag på hotellet. Avslutningssamling.

Dag 11

Søndag 13. oktober: Reisedag

Vi reiser med Austrian Airlines med et tidlig morgenfly fra Tel Aviv via Wien til Oslo og SAS videre til Stavanger.

Gravkirken Jerusalem
Qumran
Oljeberget Utsikt 1
Img 5986 Getsemane Oliventre
Market
Kaktus
Galilea 2012 301
Klippemoskeen Foto Arne Berge 2009 1

Priser og betingelser

Pris fra 24 640,-

Tillegg for enkeltrom: 6950,-

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Stavanger til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 3.680,- (pr nov 18, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på bostedene
 • Halvpensjon, dvs frokost og middag
 • Tre lunsjbokser på vandringen
 • Lunsj i Nazareth Village
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Lysshowet "The Night Spectaculare"
 • Norsk reiseledelse
 • Lokal guide på Jesus trail
 • Skandinavisktalende guide på resten av rundreisen

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør USD 90
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg kr. 6.950,-
 • Reiseforsikring (alle må ha)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
03. oktober Stavanger - Oslo 09:35 10:25 SK4016
03. oktober Oslo - Wien 12:45 15:05 OS 336
03. oktober Wien - Tel Aviv 20:15 00:40 (4. oktober) OS 859
13. oktober Tel Aviv - Wien 06:15 09:05 OS 860
13. oktober Wien - Oslo 09:45 12:05 OS 335
13. oktober Oslo - Stavanger 14:20 15:15 SK 4027
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.