Spring Day Galilee With Mt Tabor Kopi
Eplepakking 1
Landbruk i negev ørkenen mindre pix

Fra Middelhavet til Negev
Israel med landbrukfaglig besøk

Avreisedato

11.03.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

21 230,-

Fulltegnet

Fra Middelhavet til Negev

Bli med på en reise i Israel der du får oppleve de bibelske stedene og også får besøke Israels mest moderne pakkerier av frukt og dyrking av grønnsaker i Negevørkenen.

Tel Aviv 3 mindre pix

Dag 1

LØRDAG 11. MARS

Utreisedag, Norge - Israel
Gruppen reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Her venter Smile-service som tar dere til ventende buss og videre til Metropolitan Hotel for mat og overnatting. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge.

Vanning 1

Dag 2

SØNDAG 12. MARS

Tel Aviv - Nasaret - Tiberias
Bussen tar oss først til kibbutz Magal for å se topp moderne vanning-systemer. Så videre til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken før vi fortsetter til Genesaretsjøen hvor vi besøker Bergprekenstedet. Neste stopp er i Kapernaum, Jesu egen by. Vi kjører så tilbake til Tiberias via østsiden av Genesaretsjøen og til vårt Hotel Golan for middag og overnatting.

Fra Har Bental Singeltur 2016

Dag 3

MANDAG 13. MARS

Nordre Israel og Golan - Dødehavet
Vi kjører opp på Naftalifjellene langs den Libanesiske grensen, Over til Golanhøydene og til fjellet Ben Tal, 1.165 m.o.h. hvor vi har en fantastisk utsikt over Golan og langt inn i Syria og opp mot Hermonfjellet. Her ved kibbutz Ben Tal ligger et av Israels mest moderne pakkerier av frukt m.m. og det er verd et besøk. Vi blir her en times tid. Følger så riksvei 98 langs den syriske grensen og ned Yarmuk-dalen. Under turen på Golan vil vi stoppe når vi passerer flokker med storfe langs veien. Turen går videre sørover i Jordandalen hvor vi muligens stopper noen få minutter for å se på grønnsaksproduksjon. Vi gjør et kort stopp i Jeriko hvor vi ser de gamle bymurene og Elisa kilden. Vi besøker dåpsplassen Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt i Jordanelven, før vi kjører langs Dødehavet til vårt hotell, Daniel Hotel, i Ein Bokek, for middag og overnatting.

Landbruk i Negev ørkenen

Dag 4

TIRSDAG 14. MARS

Negevørkenen
I dag skal vi helt vest i Negevørkenen mot grensen til Egypt. Her ligger Nitzana. Det er ca 2 timer å kjøre, men det noe av de mest fantastiske - når det gjelder dyrking av grønnsaker, organisk arming, gulrøtter og løk. Et besøk her anbefales meget sterkt. De som ikke ønsker å bli med kan slappe av på hotellet ved Dødehavet. Vi planlegger også en stopp med utsikt inn i Gaza og byen Sderot og rakettmuseet, og får se rester av mange av rakettene palestinerne i Gaza har skutt mot Israel.
Vi returnerer til vårt hotell ved Dødehavet for middag og overnatting.

Masada2

Dag 5

ONSDAG 15. MARS

Dødehavet - Jerusalem
Vi tar et par timer fri til litt bading i Dødehavet, ca kl. 09.00 kjører vi til Masadafestningen og får høre om Jødenes kamp mot romerne i årene 70 – 73 e.kr. Så setter vi kursen mot Betlehem via Jerusalem. Vi besøker også Hyrdemarkene før vi kjører til vårt hotell i Jerusalem, Grand Court for middag og overnatting.

Jerusalem 23 mindre pix

Dag 6

TORSDAG 16. MARS

Jerusalem
Vi kjører til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemane hvor vi har en liten samling i hagen kl. 09.30. Så tar bussen oss over til Vest Jerusalem hvor vi besøker Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Vi avslutter med et besøk i Israels Museum og Jerusalemmodellen. Retur til hotellet for middag og overnatting.

Gravhagen Borg

Dag 7

FREDAG 17. MARS

Jerusalem
Vi har ingen buss i dag, men guide. Vi besøker Gordons Golgata med den tomme grav, som ligger like ved vårt hotell. Spaserer inn i Gamlebyen og går Via Dolorosa til Gravkirken. Så besøker vi Klagemuren. Resten av dagen fri i Jerusalem. Vi samles igjen til middag.

Mosaic mindre pix

Dag 8

LØRDAG 18. MARS

Jerusalem - Tel Aviv - Oslo
Vi må tidlig opp for å reise til flyplassen, flyavgang fra Tel Aviv med Turkish Arlines 08:40. Ankomst Oslo 16:30 via Istanbul.

Priser og betingelser

Pris fra 20 980,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 8360,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Overnattingsteder
11.- 12/03 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
12.- 13/03 Golan Hotel, Tiberias
13.- 15/03 Daniel Hotel, Dødehavet
15.- 18/03 Grand Court Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr 1850,- pr. juli 2022, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs frokost og middag)
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene som nevnt i
 • programmet
 • Taubane til Masada og landbruksbesøk
 • Skandinavisktalende guide
 • Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 77 USD pr. person.
 • Covid-19 test før/under/etter avreise i Norge og Israel (ihht. gjeldende innreisekrav)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
11. MARS 2023 OSLO - ISTANBUL 11:35 17:30 TK1752
11. MARS 2023 ISTANBUL - TEL AVIV 20:30 21:40 TK864
18. MARS 2023 TEL AVIV - ISTANBUL 08:40 12:05 TK865
18. MARS 2023 ISTANBUL - OSLO 14:35 16:30 TK1753
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.