Israel Bergene Holm 04

Israel - land og folk, før og nå: tro, kultur og natur
Rundreise i Israel

Avreisedato

17.02.2017

Varighet

10 dager

Pris fra

17 607,-

Fulltegnet

Israel - land og folk, før og nå: tro, kultur og natur

Vi håper at dette skal bli en annerledes og lærerik reise til Israel, særlig for dem som har vært der før og som har sett de mest besøkte stedene fra Jesu liv.

Vi skal også besøke Bibelens land, og gå i Abrahams fotspor, både i Elon More og i Hebron. Men vi skal også prøve å komme tett inn på det jødiske folket i dag, og se deres liv fra mange ulike sider. Vi skal møte den moderne og politiske historien i Tel Aviv, møte den militære situasjonen blant soldater på Hermon, besøke sykehus og få høre om terrorberedskap og medisinske utfordringer, se på jordbruk i Negev og på grensen til Gaza og møte bosettere omgitt av lite vennligsinnede naboer i Hebron/Kiryat Arba. Og vi håper å få høre ortodokse jøder fortelle om sin tro og framtidshåp, men også messianske jøder fortelle om sin tro på Jesus som Messias i dagens Israel. Og vi skal se mye spennende arkitektur og kultur. Alt mens naturen står i begynnende vårblomstring, er grønn og frodig, med vannrike bekker og et rikt fugleliv.

Dag 1

Norge - Israel

Avreise Oslo kl. 12.15 TK 1752 Ankomst Istanbul kl. 17.10 Avreise Istanbul kl. 19.10 TK 864 Ankomst Tel Aviv kl. 21.15 Her venter vår buss som tar oss til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Dag 2

Tel Aviv - Joppe

Vi kjører et stykke sørøstover fra Tel Aviv til grottene ved Beit Guvrin, gamle bostedsgrotter med fantastiske malte bilder fra livet for ca. 3000 år siden. Besøket her tar ca. en times tid. Deretter returnerer vi til gamle Joppe. Her besøker vi stedet hvor vi antar at Peter bodde hos Simon garveren. Spaserer gjennom Joppe og ser på en del av det som er funnet etter utgravningene. Besøker bydelen White City som ble grunnlagt rundt 1930 og er besvart av UNESCO. Resten av dagen fri til bading i Middelhavet eller vandring langs strandpromenaden i Tel Aviv m.m. Frokost og middag.

Dag 3

Tel Aviv - Haifa - Tiberias

Etter frokost besøker vi Independent Hall i Tel Aviv hvor staten Israel ble proklamert 14/6 1948. Så nordover til Haifa, hvor vi blir med på gudstjeneste i Elias-kirken som tilhører Den norske Israelsmisjon. Vi prøver å få litt orientering fra Shmuel Aweida om de Messias-troende jødene i Israel. Så skal vi besøke Rambam sykehuset i Haifa før turen fortsetter til kibbutz Misra for omvisning. Så drar vi igjen ut til Middelhavet og til Akko, den gamle Korsfarerbyen for et besøk. Deretter settes kursen østover til Genesaretsjøen og Tiberias og vårt hotell Restal. Frokost og middag.

Dag 4

Nordre Israel

Vi starter dagen med et besøk i pittoreske Safed, med sine koselige små kafeer og kunstnerbutikker. Vi kjører så videre nordover til Banias, hvor de som vil kan spasere langs elven og se på fossefallene. Så kjører vi – om været tillater det - opp på Hermonfjellet, hvor vi blant annet skal få høre om Hermon-prosjektet som de israelske soldatene driver for arabiske og israelske handikappede og alvorlig syke barn. Deretter drar vi til Golan og fjellet Bental, hvor vi blant annet får høre om konfliktene og krigene Israel har hatt i 1967 og 1973. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Fortsetter over Golan (evt om Yarmukdalen) på veien tilbake til Tiberias, dersom det er tid til det. Frokost og middag.

Dag 5

Samaria - Jerusalem

(Besøket vil bli avgjort av sikkerhetssituasjonen.) Vi forlater Galilea og kjører gjennom Samaria. Vi besøker Sikem med Jakobs Brønn, samaritanernes hellige sted Garisim, Elon More (Mores terebintelund) og Shilo hvor tabernakelet sto i 430 år. Etter besøket i Shilo fortsetter vi til Jerusalem og vårt hotel Park. Frokost og middag.

Dag 6

Jerusalem og omegn

Vi begynner dagen med et besøk på sykehuset Shaare Zedek. Vi reiser derfra til dryppvannsgrottene i Soreq ved Bet Shemesh. Det var i dette området David kjempet mot Goliat. På veien til Jerusalem besøker vi Latrun og minneplassen for Israels militære styrker. Turen går så opp til Jerusalem og vårt hotell. Frokost og middag. Et besøk i en synagoge/Jeshivaskole på kvelden (foredrag om jødisk tro i dag?).

Dag 7

Negev - Jerusalem

I dag skal vi reise omkring i Negev, den eneste ørkenen i verden som stadig blir mindre. Første stopp er i kibbutz Huliot hvor vi skal få litt innblikk i melkeproduksjon. Vi besøker så Moshav Talmei Yosef og agronomen Uri Alon og får se hvordan ørkenen dyrkes. Derfra kjører vi mot grensen til Gaza og byen Sderot, som stadig opplever raketter fra Gaza. Siste besøk blir i Yad Mordecai hvor vi får høre hva som skjedde i 1948 da egypterne angrep Israel. Her har vi også god utsikt inn i Gaza.

Dag 8

Betlehem og Hebron

(Besøkene denne dagen vil bli avgjort av sikkerhetssituasjonen.) Vi skal også i dag inn i palestina-arabiske områder. Vi drar først til Betlehem (evt. med et kort stopp på Oljeberget). I Betlehem besøker vi Rakels grav og Betlehemsmarkene (Fødselskirken om noen ønsker det). Derfra går turen videre til Hebron og den jødiske byen Kiryat Arba, hvor vi blant annet besøker Makpelahulen hvor patriarkene ligger begravd. Besøk i en synagoge på kvelden (Hurva?), evt lørdag morgen? Retur til Jerusalem. Frokost og middag.

Dag 9

Jerusalem

Dagen til egen disposisjon. Om ønskelig kan reiseleder legge opp en felles tur i Jerusalem for alle som vil være med på det (Gordons Golgata, Via Dolorosa, Gravkirken, Vestmuren osv). Vi håper også å få til et besøk i en messiansk menighet. Frokost og middag.

Dag 10

Israel - Norge

Etter en tidlig frokost vender vi nesa hjemover. Vi kjører fra hotellet etter en tidlig frokost ca. kl. 06.00 Avreise Tel Aviv kl. 09.00 TK 865 Ankomst Istanbul kl. 11.20 Avreise Istanbul kl. 13.45 TK 1753 Ankomst Oslo kl. 16.50

Israel Bergene Holm 06
Israel Mat
Haifa Bahai
Israel Mizpe Ramon
Israel Raege 11
Israel Rare Hatter

Priser og betingelser

Pris fra 17 607,-

Tillegg for enkeltrom: 4900,-

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel AViv med retur
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass - hotell - flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til severdighetene
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse
 • Flyskatter NOK 2019,- (kan endres)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør USD 49,- pr. person
 • Tillegg for enkeltrom
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.