Vlcsnap 2018 10 24 12H13M10S225
Israel Jerusalem 2
Dame Bad I Dodehavet L

Israel før og nå – kortversjon
Samfunn, historie, natur og innovasjon

Avreisedato

17.04.2020

Varighet

6 dager

Pris fra

15 950,-

Høydepunkter på turen

 • Påskens historiske steder i Jerusalem
 • Gordons Golgata (Gravhagen)
 • Det Israelske Museum
 • Jesu dåpsplass i Jordanelven
 • Qumran: Dødehavsrullene
 • Bading i Dødehavet
 • Klippefestningen Masada
 • Abrahams brønn i Be'er Sheva
 • Sderot Media Center
 • The Peres Center for Peace and Innovation
 • Bading med solnedgang i Middelhavet
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Fredag 17. april 2020: Utreise

Utreise med morgenfly fra Oslo. For tilreisende fra andre byer anbefaler vi overnatting ved Gardermoen. Vi kan være behjelpelig med tilslutningsbilletter og booking av overnatting. Tidlig utreise gjør at vi ankommer Tel Aviv ca. 15.00. Vi skal overnatte tre netter på Prima Kings hotell i Jerusalem. Første kvelden blir det mulighet for vandretur i Gamlebyen eller kafébesøk i handlegaten Ben Yehuda. Vi har en kort samling på hotellet om kvelden, samtidig som sabbaten (jødenes hvile og gudstjenestedag) starter.

Dag 2

Lørdag 18. april 2020: Jerusalem

Vi starter dagen på Oljeberget med sin flotte panoramautsikt over den sentrale delen av Jerusalem. Turen går videre gjennom Getsemane, til Via Dolorosa og Gravkirken. Vi vandrer gjennom gamlebyen ut Damaskusporten. Vi avslutter den bibelhistoriske rundturen i Gordons Golgata (også kalt Gravhagen). Middag og kort samling på hotellet.

Dag 3

Søndag 19. april 2020: Jerusalem

Om formiddagen besøker vi Holocaustmuseet Yad Vashem. Om ettermiddagen får vi på Det Israelske Museum blant annet se Dødehavsrullene og en modell av Jerusalem i eldre tid. Om kvelden legges det til rette for shopping på Mamilla. Middag og kort samling på hotellet.

Dag 4

Mandag 20. april 2020: Dødehavet

Vi setter oss på bussen og har første stopp elven Jordan og det som regnes som stedet hvor Jesus ble døpt. Videre besøker vi Qumran. Her blir det mulighet for å bade og flyte i Dødehavet. Om ettermiddagen tar vi turen opp på Herodes den stores palass og feriested, Masada. Fjellfestningen forteller en gripende historie om romernes forfølgelse av jødene rundt år 66-72. e.Kr. Kabelbane opp østsiden og vandretur ned vestsiden. Her møter bussen oss og frakter oss gjennom Negevørkenen til Be’er Sheva. Her skal vi overnatte én natt på Kibbutz Kramim. Middag på hotellet.

Dag 5

Tirsdag 21. april: Be’er Sheva – Sderot – Tel Aviv

Om morgenen setter vi kursen mot Sderot. Den lille byen ligger på en høyde som lar oss se inn i Gaza. Vi skal få møte mennesker som lever her og høre om deres hverdag. (Forbehold om programendring av sikkerhetsmessige årsaker.) Om ettermiddagen besøker vi The Peres Center for Peace and Innovation, som ble grunnlagt i 1996 av tidligere president Shimon Peres. Solnedgangen ser vi fra badestranden i Tel Aviv. Middag og overnatting på Metropolitan hotell.

Dag 6

Onsdag 22. april 2020: Hjemreise

Hjemreise med morgenfly gjør at vi er tilbake i Oslo om ettermiddagen.

April Israel Gravhagen
Israel Div Jerusalem 5
Tempel Model Pa Israels Museum
15041596865 B80C2Fbd0C O
Img 0565
Img 0972
Img 0981
Img 8629
005
003
Israel Div Jerusalem 6 L
Tlv Beach L

Priser og betingelser

Pris fra 15 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4150

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter kr. 1615,- (pr. mai 19, kan endre seg)
 • Hele rundreisen og alle utflukter i henhold til det oppsatte programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklasse hoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Norsk- og hebraisktalende lokalguide

Prisen inkluderer ikke

Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 55 USD pr. person (betales kontant under turen)

Drikke til maten

Øvrige måltider

Forsikringer

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
17. april 2020 OSLO - WARZAWA 10.45 12.40 LO482
17. april 2020 WARZAWA - TEL AVIV 15.25 20.10 LO155
22. april 2020 TEL AVIV - WARZAWA 11.25 14.25 LO156
22. april 2020 WARZAWA - OSLO 16.50 18.50 LO483
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/