Israel før og nå – kortversjon
Samfunn, historie, natur og innovasjon

Avreisedato

17.04.2020

Varighet

6 dager

Pris fra

15 950,-

Høydepunkter på turen

 • Påskens historiske steder i Jerusalem
 • Gordons Golgata (Gravhagen)
 • Det Israelske Museum
 • Jesu dåpsplass i Jordanelven
 • Qumran: Dødehavsrullene
 • Bading i Dødehavet
 • Klippefestningen Masada
 • Abrahams brønn i Be'er Sheva
 • Sderot Media Center
 • The Peres Center for Peace and Innovation
 • Bading med solnedgang i Middelhavet
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Fredag 17. april 2020: Utreise

Utreise med morgenfly fra Oslo. For tilreisende fra andre byer anbefaler vi overnatting ved Gardermoen. Vi kan være behjelpelig med tilslutningsbilletter og booking av overnatting. Tidlig utreise gjør at vi ankommer Tel Aviv ca. 15.00. Vi skal overnatte tre netter på Prima Kings hotell i Jerusalem. Første kvelden blir det mulighet for vandretur i Gamlebyen eller kafébesøk i handlegaten Ben Yehuda. Vi har en kort samling på hotellet om kvelden, samtidig som sabbaten (jødenes hvile og gudstjenestedag) starter.

Dag 2

Lørdag 18. april 2020: Jerusalem

Vi starter dagen på Oljeberget med sin flotte panoramautsikt over den sentrale delen av Jerusalem. Turen går videre gjennom Getsemane, til Via Dolorosa og Gravkirken. Vi vandrer gjennom gamlebyen ut Damaskusporten. Vi avslutter den bibelhistoriske rundturen i Gordons Golgata (også kalt Gravhagen). Middag og kort samling på hotellet.

Dag 3

Søndag 19. april 2020: Jerusalem

Om formiddagen besøker vi Holocaustmuseet Yad Vashem. Om ettermiddagen får vi på Det Israelske Museum blant annet se Dødehavsrullene og en modell av Jerusalem i eldre tid. Om kvelden legges det til rette for shopping på Mamilla. Middag og kort samling på hotellet.

Dag 4

Mandag 20. april 2020: Dødehavet

Vi setter oss på bussen og har første stopp elven Jordan og det som regnes som stedet hvor Jesus ble døpt. Videre besøker vi Qumran. Her blir det mulighet for å bade og flyte i Dødehavet. Om ettermiddagen tar vi turen opp på Herodes den stores palass og feriested, Masada. Fjellfestningen forteller en gripende historie om romernes forfølgelse av jødene rundt år 66-72. e.Kr. Kabelbane opp østsiden og vandretur ned vestsiden. Her møter bussen oss og frakter oss gjennom Negevørkenen til Be’er Sheva. Her skal vi overnatte én natt på Kibbutz Kramim. Middag på hotellet.

Dag 5

Tirsdag 21. april: Be’er Sheva – Sderot – Tel Aviv

Om morgenen setter vi kursen mot Sderot. Den lille byen ligger på en høyde som lar oss se inn i Gaza. Vi skal få møte mennesker som lever her og høre om deres hverdag. (Forbehold om programendring av sikkerhetsmessige årsaker.) Om ettermiddagen besøker vi The Peres Center for Peace and Innovation, som ble grunnlagt i 1996 av tidligere president Shimon Peres. Solnedgangen ser vi fra badestranden i Tel Aviv. Middag og overnatting på Metropolitan hotell.

Dag 6

Onsdag 22. april 2020: Hjemreise

Hjemreise med morgenfly gjør at vi er tilbake i Oslo om ettermiddagen.