Skjermbilde Rambekk Hansen jubileum 23
Kapernaum Apostlenes Kirke
Bønnebok og bønnesjal

Israel i vårskrud
Jubileumstur til Israels 75 årsmarkering

Avreisedato

19.04.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

23 990,-

Fulltegnet

Israel i vårskrud

Bli med oss på en uforglemmelig tur til Israel som er grønt og frodig om våren. I fin temperatur skal vi “gå i Jesu fotspor” sammen, ta en deilig fridag ved Dødehavet, utforske Jerusalem og mange andre steder i landet.

Høydepunkter på turen

 • Jubileumsmarkering 26. april med norske Israels-venner.
 • Flott program med mye sang og mange hilsener.
Last ned brosjyre (.pdf)
Cæcarea ved havet Panorama 1

ONSDAG 19. APRIL

NORGE - ISRAEL

Gruppen reiser med Lufthansa fra Oslo via Frankfurt til Tel Aviv. Her venter Smile service som tar oss til den ventende bussen som kjører til hotell Margoa i Netanya. Lett måltid og overnatting.

Nazareth Village

TORSDAG 20. APRIL

TEL AVIV – TIBERIAS

Vi begynner dagen med besøk i Cæsarea ved havet hvor vi ser teateret og Korsfarerbyen med veddeløpsbanen og akvedukten. Kjører så opp langs Middelhavskysten til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken og Nasaret Village. Så vandrer vi opp til Mariakilden – hvor Maria, Josef og familien hentet sitt vann. Deretter går turen opp til utsiktspunktet Preciption hvor vi antar at jødene ville styrte Jesus utfor stupet. Herfra kan vi se utover Harmageddonsletten, over til Mt. Tabor og byen Nain. Vi fortsetter deretter videre til Tiberias og vårt hotell Golan for middag og overnatting.

Saligprisningens berg
Saligprisningens berg

FREDAG 21. APRIL

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
OG GOLAN

Morgentur på Genesaretsjøen med båt, deretter går turen til byen Magdala hvor Maria Magdalene var fra. Så videre til Bergprekenstedet for så å besøke Mensa Kristi hvor Jesus møter disiplene etter oppstandelsen. Vi besøker Jesu egen by Kapernaum. Kjører deretter over til østsiden av til kibbutz Ein Gev. Her spiser vi lunsj og kan ta et bad i Genesaretsjøen. Turen går videre opp på Golanhøydene til Ben Tal 1.165 moh. Så langs den syriske grensen på Highway 98 til Yarmukdalen og tilbake til hotellet i Tiberias for middag og overnatting.

Døpeplassen Qasr El Yehud
Døpeplassen Qasr El Yehud

LØRDAG 22. APRIL

ERIKO – EIN BOKEK VED DØDEHAVET

Turen i dag går først ned Jordandalen til Jeriko hvor vi besøker murene og Elisa kilden. Så til Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan. Vi fortsetter ned til Ein Gedi og opp til Davidskilden i området hvor David gjemte seg for kong Saul i en hule ved Steinbukkildene. Så til sør-enden av Dødehavet til Ein Bokek til Daniel Hotel for middag og overnatting.

Dame bad i Dodehavet

SØNDAG 23. APRIL

DØDEHAVET
Fridag ved Dødehavet. Vi nyter solen, varmen og salthavet. Husk at en ikke må være i Dødehavet mer enn 20 min. Resten av dagen til avslapping. Vi spiser middag på hotellet.

Betlehem Fødselskirken 4 mindre pix

MANDAG 24. APRIL

NEGEV – HEBRON - JERUSALEM
Vi forlater jordens laveste punkt og kjører gjennom Negevørkenen opp til Hebron i Juda-fjellene, vi besøker Makpelahulen hvor patriarkene ligger gravlagt. Så til Hyrdemarkene og Betlehem med Fødselskirken hvor vi får arabisk guide. Avslutter dagen i Yad Vashem – minnestedet for jødene under annen verdenskrig. Fortsetter til Jerusalem og hotellet Lady Stern Hotel, i Vest-Jerusalem, for middag og overnatting.

Via Dolorosa 11th station inne

TIRSDAG 25. APRIL

JERUSALEM
I dag skal vi besøke Gamlebyen i Jerusalem uten buss, men med guide. Vi begynner ved Betesdadammen, fortsetter til Gabbata med restene av Antoniaborgen. Deretter går vi Via Dolorosa til Gravkirken. Herfra spaserer vi ned til Davidsbyen hvor vi ser ruinene etter Millo. Går så ned Warren’s Shaft – muligens tunellen hvor David inntok Jerusalem ca.1.000 år f.Kr. Kommer til Gihonkilden hvor Salomo ble salvet til konge. Går videre bort til Siloahdammen og derfra gjennom den «nye» Herodestunellen, som fører oss opp til sydspissen av Klagmuren. Her avslutter vi dagens vandring. Middag på hotellet.

Gravhagen med mennesker redigert

ONSDAG 26. APRIL

Jerusalem.
Vi begynner dagen på Oljeberget, hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem. Spaserer ned til Dominus Flevit hvor Jesus taler til sine disipler. Fortsetter ned til Getsemanehagen og så samles vi i Garden Tomb. Litt fritid på ettermiddagen. Ca. kl. 14.00 er det samling på Mahal Memorial for feiring av 75 års jubileet for Israels selvstendighet. Plassen ligger utenfor Jerusalem mot vest. Middag på hotellet.

Gamlebyen Basargate JLM 1

TORSDAG 27. APRIL

Samaria - Jerusalem
Vi kjører opp til Samaria og besøker fjellet Gerisim - velsignelsens fjell. Herfra ser vi over til Ebalfjellet – forbannelsens fjell. Besøker Jakobs brønn i Sykar og returnerer til Jerusalem. Ettermiddagen fri til shopping etc. Middag på hotellet.

JLM 46

FREDAG 28. APRIL

Israel - Norge Vi må kjøre tidlig fra hotellet. Flyet har avgang 06:15 fra Tel Aviv. Ankomst Oslo 13:35, via Wien.

Priser og betingelser

Pris fra 23 657,-

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 8 360

Overnattingssteder
19- 20/04 Margoa Hotel, Netanya
20- 22/04 Golan Hotel,Tiberias
22- 24/04 Daniel Hotel, Ein Bokek
24- 28/04 Lady Stern Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter nok 2 050.- (pr. juni -22, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøks-steder i programmet
 • Skandinavisk/engelsk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening USD 82 pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
19. APRIL 2023 OSLO - FRANKFURT 13:05 15:10 LH 861
19. APRIL 2023 FRANKFURT - TEL AVIV 18:00 23:05 LH 690
28. APRIL 2023 TEL AVIV - WIEN   06:15 09:00 OS 860
28. APRIL 2023 WIEN  - OSLO 11:15 13:35 OS 335
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/