Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem 6
Boat Of Galilee
Ein Gedi

Israel: folket, landet og profetiene
Høsttur til Bibelens land

Avreisedato

12.10.2021

Varighet

11 dager

Pris fra

22 400,-

Få plasser igjen

Israel: folket, landet og profetiene

Vi starter rundreisen i Galilea, videre til Jerusalem og avslutter ved Middelhavet, i storbyen Tel Aviv. Det blir besøk i gamle bibelske kjerneområder, vandringer i Jesu fotspor, båttur på Genesaretsjøen, møte med nord-Galilea og grenseområdene, besøk i Betlehem, ørkenopplevelser ved Dødehavet og mye mer. Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og bibelundervisning.

Genesaretsjoen

Dag 1

TIRSDAG 12. OKTOBER

Utreisedag: Norge - Israel

Velkommen med på Høsttur til Israel! Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til Ginosar Village på Kibbutz Nof Ginosar, ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de første nettene.

Middag
Magdala7

Dag 2

ONSDAG 13. OKTOBER

På og ved Genesaretsjøen

Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, her er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreke. Vi besøker også Tabgha stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Resten av dagen fri til bading på Ginosar Village.

Frokost Middag
Kapernaum 1 Mindre Pix

Dag 3

TORSDAG 14. OKTOBER

Golan og det nordlige Israel

I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi starter dagen i «Jesu egen by»; Kapernaum før vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost, hvor vi har fin utsikt, og kan se langt inn i Syria. Vi kjører ned en del av den fruktbare Huladalen (De som ønsker det kan velge å ha en avslappingsdag ved Genesaretsjøen).

Frokost Middag
Amfiteater Caesarea ved havet

Dag 4

FREDAG 15. OKTOBER

Til Jerusalem via Karmel, Haifa og Caesarea

Vi forlater Genesaretsjøen og setter kursen mot Muchraqa på Karmel fjellet hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggido sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon slaget som Åpenbaringa taler om. Vi kjører ned og ser utsikten over Haifa, hvis det passer vil vi besøke Shmuel Aweida pastor i Beit Eliahu menigheten.

Ferden går videre til Cæsarea som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten. Så settes kursen opp til Jerusalem, denne spesielle, historiske, kulturelle og profetiske by vi skal bli bedre kjent med de neste dagene. Jerusalem er daglig i mediebilde og blitt en løfte-stein som hele verden har sine øyne rettet mot. Det er sabbatskveld og vi sjekker inn på vårt hotell Prima Kings hvor vi skal bo de 5 neste netter.

Frokost Middag
Israel Dodehavet 1

Dag 5

LØRDAG 16. OKTOBER

Jeriko, døpestedet, Ein Gedi, Masada og Dødehavet

Denne dag blir under havets nivå, vi kjører først ned til Jeriko, verdens eldste by, her møter vi mye bibelhistorie. Vi skal innom døperstedet ved
Jordan elven og så videre en stopp ved Ein Gedi hvor David gjemte seg for Saul. Neste stopp blir Masada, denne fjellborgen som Herodes bygde med den gang en overdådig luksus. Her ser vi ruiner, en del er restaurert, og møter en spennende historie om de 960 jøder som forskanset seg på Masada og holdt stand mot den romerske hær i over tre år. Etter dette besøket blir det anledning til et bad i Dødehavet, dette spesielle havet som inneholder 10 ganger mer salt og mineraler enn Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 6

SØNDAG 17. OKTOBER

Dagen til egen dispensasjon i Jerusalem. Vi bor i Israels hovedstad og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser.

Det blir satt opp en utflukt til Hebron (ikke inkludert i turprisen) Hvor vi besøker blant annet Machpela hulen. Det som etter jødisk tradisjon er graven til blant annet Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea.

Frokost Middag
Jesus Vei Inn Til Jerusalem

Dag 7

MANDAG 18. OKTOBER

Oljeberget, Getsemane, Gamlebyen, Hanegalkirken, Gravhagen

Denne dag skal vi oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi ser Den hellige by i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemane hagen. (En stund i den stille hagen vil vi prøve å få til). Vi går opp til Bethesda dam og St. Anna kirken hvor den fantastiske akustikken oppleves. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens Vei». Stopper ved Antonia borgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene. Vi legger turen innom Hanegalkirken før vi avslutter dagen med nattverd i Gravhagen, v/Gordons Golgata.

Frokost Middag
Betlehem

Dag 8

TIRSDAG 19. OKTOBER

Yad Vashem og Betlehem

Vi skal i dag forlate Jerusalem, kjører først til Knesset hvor vi ser den store syv-armede lysestaken - «Menoraen», som er Israels nasjonalsymbol. Så går turen til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jøder som ble drept under andre verdenskrig, av dem 1,5 mill. barn. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Vi legger turen innom Betlehem, hvor vi prøver å få møte pastorparet Naim og Elvira Khoury. Vi kjører ut til Herodion og ser utsikten over Juda markene. Så settes kursen tilbake til Jerusalem.

Frokost Middag
20 Jaffa

Dag 9

ONSDAG 20. OKTOBER

Tel Aviv og Jaffa

Denne dag blir det et besøk til The Independence hall i Tel Aviv. Det var her staten Israel ble proklamert 14. mai 1948 av Israels første statsminister David Ben Gurion. Vi legger turen innom Jaffa, før turen går videre til Netanya. Resten av ettermiddagen fri egen disposisjon med avslapping og anledning til å bade i Middelhavet.

Frokost Middag
Netanya Beach2

Dag 10

TORSDAG 21. OKTOBER

Felles samling etter frokost. Dagen i Netanya til egen disposisjon. Du har mulighet til å gjøre hva du ønsker. Reiselederne står klare til å hjelpe, om du trenger ideer for hva du skal finne på.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 11

FREDAG 22. OKTOBER

Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen Ben-Gurion. Dagene har gått så altfor fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot (Fred og på gjensyn). Avreise klokken 10:05. Flybytte i Istanbul. Ankomst Oslo klokken 16:05.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 22 400,-

Tillegg for enkeltrom: 10 100,- begrenset antall

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyavgifter (kr. 2120,- pr. nov 20, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på ca. USD 110,- pr. person
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Utflukt til Hebron, 580,- pr. person ved minimum 15 deltakere, inkl tips til guide og sjåfør
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tilslutningsbilletter
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12. oktober 2021 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
ISTANBUL - TEL AVIV 18.05 20.10 TK788
22. oktober 2021 TEL AVIV - ISTANBUL 10.05 12.25 TK785
ISTANBUL - OSLO 13.55 16.45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.