Jlm Utsikt Fra Oljeberget 1
View From Golan Heights To Sea Of Galilee
April Israel Gravhagen

Israel - historiske steder, nye attraksjoner og samfunnsinformasjon
Vårtur med Hygge - nye impulser - større innsikt

Avreisedato

29.03.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

23 600,-

På forespørsel

Israel - historiske steder, nye attraksjoner og samfunnsinformasjon

Ved siden av bibelske og historiske høydepunkter satser vi også på «det moderne Israel» med nye attraksjoner, møte med viktige institusjoner og aktuell samfunnsinformasjon. Bare to hoteller (Jerusalem og Tel Aviv) gir bedre rom for ro, hygge, gjestebesøk og fleksibilitet gjennom dagsutflukter.

Begge reiselederne mener det er viktig at flest mulig nordmenn får oppleve Israel ved selvsyn, og bruker derfor sin fritid på idealistisk, ulønnet grunnlag for å bidra til dette.

NB: De fleste attraksjonene i programmet har egne nettsider. Vi anbefaler å gå inn på disse for utfyllende informasjon.

Dag 1

Fredag 29. mars: Utreisedag

Avreise fra Oslo med Brussel Airlines kl. 06.40 med mellomlanding i Brussel. Vi ankommer Ben Gurion flyplass kl. 16.00 og reiser umiddelbart med buss til Jerusalem. Aktuell informasjon om landet. Hotel Montefiore, som blir vår base, ligger sentralt slik at det er gangavstand til attraksjoner og shopping.

Dag 2

Lørdag 30. mars: Genesaretsjøen, Golan og Gårdsturisme

Båttur på Gennesaretsjøen med flaggheising og noen av de kjente bibelhistoriene. Utsikt til stedene hvor Jesus gjorde de mange tegn og under. Vi drar til Golanhøydene og Har Bental, en nedlagt militærpost på grensen til Syria - med utsikt mot et snøkledt Hermon i nord. På turen tilbake får vi innsyn i en ny type gårdsturisme hos familiebedriften Assaf Winery. De driver vingård, kafe og fjellvandring med volontører. Presentasjon av prisbelønte viner og smaksprøver.

Dag 3

Søndag 31. mars: Jerusalems sjel... Via Dolorosa og Vestmuren

Vi nyter utsikten over byen fra Oljeberget og spaserer ned til Getsemane med de berømte oliventrærne og Alle Nasjoners kirke. Deretter vandrer vi deler av Via Dolorosa og de pittoreske basargatene i Gamlebyen. Denne gangen skal vi lære mer om det kristne og armenske kvarteret. Opplev miljøet ved Vestmuren, jødenes helligste sted, hvor du selv kan putte inn din egen bønnelapp. Her får vi oppleve å gå under Vestmuren i Western Wall Tunnels. Lunsj i «oasen» Austrian Hospice (inkludert i prisen).

Dag 4

Mandag 1. april: Begin-senteret, Israel museum, Knesset og Yad Vashem

Dagen starter med et besøk til det nylig åpnede Menachim Begin-senteret som presenterer det moderne Israels historie og politikk - et utrolig flott pedagogisk opplegg! Israel Museum er en verdensledende kulturinstitusjon. Vi får omvisning, ser Dødehavsrullene og den fantastiske utendørs modellen av Jerusalem for 2000 år siden. Nasjonalforsamlingen Knesset ligger like ved og vi håper vi får et spesielt arrangement der. Dagsprogrammet avsluttes på Yad Vashem, den gripende dokumentasjonen over Holocaust som viser Hitlers ”endelige løsning av jødeproblemet”. Resten av dagen fri. Kveldssamling på hotellet etter middag.

Dag 5

Tirsdag 2. april: Gravhagen, Qumran Visitors Center og Dødehavet

Vi besøker den frodige og velstelte Gravhagen før vi setter kursen mot det interessante området Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Nå blir det anledning til et bad i Dødehavet, flyt som en kork, en meget spesiell opplevelse!

Dag 6

Onsdag, 3. april: Bli kjent med Negevørkenen og Sde Boker

David Ben Gurion hadde en stor visjon om Negev og utviklingen av den. Han bodde med sin familie i kibbutzen Sde Boker. Vi blir kjent med området Midreshet og besøker Ben Gurion Heritage Center. Det har lykkes oss å få den verdenskjente professor emeritus, David Faiman ved Ben Gurion University of the Negev til å møte og fortelle vår gruppe om solenergiens potensiale. Bl.a. demonstrere hvordan hus og bygninger kan varmes opp og kjøles ned med samme kilde. Soda Stream - fra Vestbredden til Negev.

Dag 7

Torsdag, 4. april: Sderot, Ashdod, Igudan og Jaffa

På vei til Tel Aviv kjører vi innom Sderot, byen som er et yndet mål for terroraksjoner fra Gaza. Der vil vi få høre av en offisiell person hvilke dagligdagse utfordringer det byr på for innbyggerne å bo i et slikt utsatt område. Deretter til havnebyen Ashdod (dit flotiljeaktivistenes båter blir slept). Videre skal vi til Igudan Visitor Center, og lære om Israels enestående behandling av vannressurser. Lunsj på arabisk restaurant i Jaffa. Det blir anledning til å se seg rundt i kunstnerbyen og nyte fotoutsikten mot skyskraperne i Tel Aviv. Innsjekk på Hotel Metropolitan.

Dag 8

Fredag 5. april: "Independence Hall" OG Palestinian Media Watch

Staten Israel ble gjenopprettet 14. mai 1948. Fortelling, film og opptak fra David Ben Gurions tale. Vi blir introdusert og kjent med Palestinian Media Watch (PMW), institusjonen som overvåker og informerer verden om antisemittisk propaganda. Lunsj og deretter fri resten av dagen. Hyggekveld på hotellet etter middag.

Dag 9

Lørdag 6. april: Caesarea ved havet, Karmel og Druserne

Turen går til idylliske Caesarea ved havet, som var hovedsete for romerne, bosted for Pontius Pilatus og her Paulus satt som fange. Vi ser det romerske teateret der vi prøver akustikken fra fokalpunktet med norsk seljefløyte, spaserer på Kong Herodes’ veddeløpsbane med innlagt mosaikk. Videre nordover i naturskjønne omgivelser til Haifa, Israels 3. største by, viktig havn, verdensledende universitet og senter for høyteknologi. Byen er et hellig sted for Ba’haiene, som har anlagt symmetriske hageanlegg. Vår guide er spesialist på druserne og deres kultur og levemåte. Vi satser på lunsj i en drusisk landsby.

Dag 10

Søndag 7. april: Fridag - småturer og hygge

Kan vi friste med en tur på promenaden? Bading i Middelhavet fra kritthvite strender? Handel i byen? En titt på den historiske og ombygde jernbanestasjonen med et vell av hyggelige småbutikker og spisesteder? Eller en halvtimes spasertur til kunstbutikkene i Jaffa? Samling etter middag for å gi praktiske opplysninger angående avreisen i morgen.

Dag 11

Mandag 8. april: Hjemreise

Bussen frakter oss fra hotellet til Ben Gurion flyplass for hjemreise. Avreise fra Tel Aviv med Brussel Airlines kl. 16.05. Det blir en mellomlanding i Brussel og vi ankommer Oslo kl. 22.50.

Tiberias Galileasjoen Kinnet
Mt Bental Kopi Kopi
Golan Mot Tiberias Sjoen
Cesarea Ved Havet 1
Bonnebok Og Bonnesjal
Anemones
Cesarea Ved Havet5
Dead Sea 1
Joppa1
Tel Aviv

Priser og betingelser

Pris fra 23 600,-

Tillegg for enkeltrom: 7150,- (begrenset antall)

Prisen inkluderer

- Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur (inkl. flyavgifter kr. 1560 pr. aug-18, kan forandre seg)
- Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
- Opphold i dobbeltrom på nevnte hoteller
- Halvpensjon dvs. frokost og middag
- 1 lunsj i Austrian Hospice, Jerusalem
- Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår i dagsprogrammet
- To norske reiseledere
- Norsktalende guide

Prisen inkluderer ikke

- Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 100 USD pr. person
- Drikke til maten
- Øvrige måltider
- Enkeltromstillegg
- Reiseforsikring

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29. mars 2019 Oslo - Brussel 06.40 08.50 SN2288
29. mars 2019 Brussel - Tel Aviv 09.35 16.00 SN3289
08. april 2019 Tel Aviv - Brussel 16.05 20.00 SN3290
08. april 2019 Brussel - Oslo 20.50 22.50 SN2287
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • ​PRAKTISK INFORMASJON

  Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapene, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig.

  Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen. Prisene er gitt på g