Jerusalem Oljeberget
Bonnesjal Bonnebok
Cable Car Masada

Israel fra nord til sør
Opplevelses tur

Avreisedato

25.02.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

20 490,-

Fulltegnet

Israel fra nord til sør

Velkommen med på reise til Israel. Vi skal besøke en rekke av de mest sentrale bibelske og historiske stedene, både i Galilea og på og rundt Genesaretsjøen og i Jerusalem. Vi skal stanse opp og lese Bibeltekstene og forhåpentligvis både lære og erfare noe som vi kan ta med oss hjem, både til egen og andres berikelse.

Shutterstock 490804828 Tel Aviv skyline Flyfoto

Dag 1

Fredag 25. februar

Utreisedag, Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines (TK) og har utreise fra Oslo. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Haifa Utsikt

Dag 2

Lørdag 26. februar

Tel Aviv - Haifa - Tiberias
Vi kjører langs Middelhavet og stopper først i Caesarea hvor vi ser på Teateret, Hippodromen og stedet hvor Herodes Palass sto. Vi fortsetter videre til Karmelfjellet, stedet hvor profeten Elia holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt til havet og over Jizreelsletten.

Vi besøker så Haifa og Elias-kirken som tilhører Den Norske Israelmisjonen. Her får vi et foredrag av Samuel Awaida om messianske jøder i Israel. Vi vender så kursen østover til Genesaretsjøen og Tiberias og vårt hotell Lake House hotell (Dersom tiden tillater blir det en tur innom Mizra med omvisning - melkeproduksjon mv).

Frokost Middag
Bental1 80

Dag 3

Søndag 27. februar

Nordre Israel
Vi kjører om været tillater det opp på Hermonfjellet, hvor vi blant annet skal få høre om Hermonprosjektet som de israelske soldatene driver. Deretter drar vi til Golan og fjellet Bental. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Fortsetter over Golan ned til Yarmukdalen (om tiden tillater det) på veien tilbake til vårt hotell.

Frokost Middag
Magdala7

Dag 4

Mandag 28. februar

Ved og på Genesaretsjøen
I dag starter vi dagen med båttur fra Tiberias til kibbutz Nof Ginnosar hvor vi ser på Jesus båten som ble funnet i sjøen i 1986. Vi besøker den nylig utgravde byen Magdala og deretter Bergprekerstedet (Mt. 5-7). Spaserer ned til Møteplassen (Joh 21) - hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så besøker vi det som kalles Jesu egen by; Kapernaum. retur til hotellet.

Frokost Middag
Masada4

Dag 5

Tirsdag 01. mars

Samaria - Jeriko - Dødehavet
Vi forlater Tiberias og kjører opp i Samaria-fjellene til Elon More, der Abraham slo leir da han kom inn i landet ca. 2100 f.kr. Vi kjører så ned til Jordandalen via Ma’ale Efraim. Vi Passerer Jeriko og om tiden tillater det, besøker vi Qasr El Yahud, dåpsplassen ved Jordanelven, og Masada. Vi fortsetter så videre ned til Ein Bokek og vårt hotell David.

Frokost Middag
Panorama View Negev Park Ha Makhtesh Ha Gadol Large Crater 2

Dag 6

Onsdag 02. mars

Dødehavet - Negev - Jerusalem
Vi setter kursen vestover og skal i dag reise omkring i Negev, den eneste ørkenen i verden som stadig blir mindre. Vi passerer byene Arad og Beersheba på veien til byen Sderot, som stadig opplever raketter fra Gaza. Siste besøk blir i Yad Mordecai hvor vi får høre hva som skjedde i 1948 da egypterne angrep Israel. Her har vi også utsikt inn i Gaza. Turen går så via Betsemes (hvor David kjempet mot Goliat) opp til Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Hezekiah tunnel

Dag 7

Torsdag 03. mars

Jerusalem
I dag har vi ikke buss. Vi starter med et besøk i Davidsbyen med Ofel-høyden og ned Warrens Shaft, hvor etter all sannsynlighet kong David inntok Jerusalem rundt år 1000 f.kr., og ned til Gihon-kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. De som ønsker vasser gjennom Hiskias tunnelen og ned til Siloah-dammen. Det er kaldt vann i tunnelen og mørkt (badetøy og lommelykt). Går videre gjennom Herodes tunellen opp til den sørvestre del av tempelmuren. Vi vil også besøke Davidson Center og bruke mer tid ved sørenden av tempelkomplekset og se på utgravingene der. Dersom vi får det til vil vi også forsøke å få til en vandring gjennom den hasmoneiske tunellen, trolig på kveldstid.

Frokost Middag
Fødselskirken Betlehem mindre pix

Dag 8

Fredag 04. mars

Jerusalem - Hebron - Betlehem
Vi starter dagen med en tur til Hebron og den jødiske byen Kiryat Arba, hvor vi blant annet besøker Makpelahulen hvor patriarkene ligger begravd. Deretter drar vi til Betlehem, hvor vi ser på Betlehemsmarkene og Fødselskirken. Vi avslutter dagen på Oljeberget med den fantastiske utsikten over Jerusalem. Vi spaserer ned via Dominus Flevit og til Getsemane.

Frokost Middag
Gordons Golgata
Gordons Golgata

Dag 9

Lørdag 05. mars

Jerusalem
I dag har vi ikke buss og guide. Vi bruker Apostlenes hester. Dagen begynner med et besøk i Gordons Golgata kl. 09.00. Deretter vil turen gå ned til Løveporten og inn i gamlebyen, hvor vi først besøker Betesdadammen og St. Anna kirken. Vi går derfra Via Dolorosa som ender opp ved Gravkirken. Lunsj i gamlebyen. Resten av dagen til fri disposisjon.

Frokost Middag
4 Jerusalem

Dag 10

Søndag 06. mars

Israel - Norge
Tidlig frokost, til flyplassen hvor vi må være kl. 08.15. Avreise fra Tel Aviv kl. 10.15. Vi flyr tilbake til Oslo via Istanbul. Ankomst Oslo kl. 15.30.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Klaging
Det blir båttur på Genesaretsjøen
Det blir båttur på Genesaretsjøen
Haifa Bahai
Israel Jerusalem 03
Israel Mat
Israel Mat 01
Israel Arava
Israel Gjeter
April Israel Gravhagen

Priser og betingelser

Pris fra 20 870,-

Tillegg for enkeltrom: 7750,-

Overnattingssteder
25.-26/02 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
26/02.-01/03 Lake House, Tiberias
01.-02/03 Hotel David, Ein Bokek
02.-06/03 Grand Court, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2 000 pr. mars 21, kan endre seg noe)
 • Assistanse på flyplassen ved ankomst og avreise
 • Rundreisen med utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Taubane til Masada
 • Arabisk guide i Betlehem
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 66 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. februar Oslo - Istanbul 11:35 17:30 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 20:30 21:40 TK864
06. mars Tel Aviv - Istanbul 10:15 13:35 TK785
Istanbul - Oslo 14:35 16:30 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 21. mai 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel).

   • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
   • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
   • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
   • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

   I tillegg til dette må du huske på å ha med:

   • Reiseforsikringsbevis


   Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter:

   Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 100,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

   Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

   Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
   Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

  • Praktisk informasjon

   Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

   Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

   • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
   • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
   • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
   • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
   • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
   • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
   • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

    (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)