Hav til hav 296
Hav til hav 129
Hav til hav 91

Israel - fra hav til hav
Vandretur fra Middelhavet til Dødehavet

Avreisedato

23.04.2022

Varighet

11 dager

Pris fra

23 950,-

Israel - fra hav til hav

Vi følger de gamle pilegrimer fra Tel Aviv til Jerusalem og videre skal vi vandre i den barmhjertige samaritans fotefar mellom Jerusalem og Jeriko. På denne turen blir det daglige vandringer. Bagasjen sendes i buss og du har med det du trenger for dagen i en dagstursekk. Dette er en fottur og man er nødt til å være i form til vandringer på ca. 15 – 20 km hver dag. Bussen er tilgjengelig om noen skulle ønske å avslutte dagens vandring underveis. Vi skal gå gjennom urbane strøk, jordbrukslandskap, i Judeafjellenes skogkledde åser og daler og i spennende og flotte ørkenlandskap ned mot og ved verdens laveste beliggende sjø – Dødehavet.

Tlv Beach2

Dag 1

LØRDAG 23. APRIL

Utreisedag til Tel Aviv
Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo kl. 11.20 via Istanbul til Tel Aviv, der vi ankommer kl. 20.20. På flyplassen i Tel Aviv venter vår guide og sjåfør og tar oss via Jaffa/Joppe til vårt hotell i Tel Aviv ved Middelhavet hvor vi skal bo de to første nettene.

Jaffa/Joppe, kjent fra Profeten Jona og Apostlenes gjerninger; Da sto Jona opp for å flykte til Tarsis, bort fra Herren. Han dro ned til Jaffa og fant et skip som skulle til Tarsis. I Jaffa bodde en kvinnelig disippel som het Tabita, på gresk Dorkas. Hun gjorde mye godt og tok seg av de fattige. Men nettopp på denne tiden ble hun syk og døde. Dagen etter, mens de var underveis og nærmet seg Jaffa, gikk Peter opp på taket for å be; det var ved den sjette time.

Tel Aviv 01

Dag 2

SØNDAG 24. APRIL

Tel Aviv på vei mot Tel Afek
Vi går fra hotellet, langs strandpromenaden i Tel Aviv, til vi kommer inn på Israels nasjonalsti (Shvil Israel, som vi følger til utkanten av Jerusalem) ved utløpet av Yarkon elva. Hele dagen følger vi Yarkon elva på vår vei mot Tel Afek. Vi avslutter dagens etappe et stykke etter at vi har passert vei 40 (ca. 20 km i lett terreng).

Hav til hav 129

Dag 3

MANDAG 25. APRIL

Til Tel Afek og videre sydover
Vi fortsetter på Shvil Israel omtrent der vi stoppet dagen før og går til Tel Afek. Her sier tradisjonen at Paulus satt fengslet en stund på sin vei til keiseren i Rom. Ved Hirbat Mazor vil vi se et romersk

Mausoleum – ifølge tradisjonen var Døperen Johannes her en periode. Rett sør for El’Ad var det harde kamper i juli 1948 hvor både Jordan og Israel led store tap. Vi avslutter dagens etappe ved Shoham industriområde rett etter Hirbat Hani (ca. 20 km i middels lett terreng). Vi overnatter på hotell i området ved Neve Shalom i to netter.

Hav til hav 127

Dag 4

TIRSDAG 26. APRIL

Shvil Israel gjennom Ayalons dal til Beit Me`ir - Burmaveien
Vi begynner i Ayalon Canada Park og går gjennom deler av Ayalons dal hvor Josva ba til Herren: «Sol, stå stille i Gibeon, måne, i Ayalons dal!» Josva 10. 11 -15. I Latrun-området finnes Forsvarsmuseum, kloster, spor etter korsfarerne og ikke minst landsbyen Emmaus. Lukas 24.13-27. Herfra følger vi ikke bare Shvil Israel og pilegrimene, men også disiplenes vei til Emmaus etter Jesu oppstandelse. Landsbyen Neve Shalom eller Wahat al-Salam er et bevis på at sameksistens mellom jøder og palestinere er mulig. I dag kommer vi inn på en vei som er en del av «Burmaveien» som ble bygd i all hemmelighet under uavhengighets-krigen i 1948 for å bringe forsyninger til et blokkert Jerusalem. Etter hvert kommer vi inn i Judeafjellene naturreservat. Et par militærposter fra 1948 passeres og fra toppen av Mt. Orna har vi oversikt over hovedveien mellom Tel Aviv og Jerusalem. Vi avslutter dagens etappe et stykke ved Beit Me`ir (ca. 20 km middels lett terreng).

Hav til hav 124

Dag 5

ONSDAG 27. APRIL

Vi går opp mot Jerusalem, til Ein Kerem
Vi starter på «Burmaveien», og i dette området har det vært enorm skogplanting – blant annet seks millioner trær som er plantet til minne om Holocaustofrene. Dagens etappe avsluttes i Ein Kerem – døperen Johannes fødested (ca. 21 km i middels tungt terreng – mye opp og ned). Vi overnatter i Ein Kerem området.

Ein Kerem mindre pix

Dag 6

TORSDAG 28. APRIL

Ein Kerem til Jerusalem
I dag går vi fra Ein Kerem til Jerusalem. Vi vil besøke Yad Vashem (Holocaust museet og minnesmerket) og se Herzl-høyden og Knesset med mer før vi når dagens mål – Gamle Jerusalem. Ettermiddagen er fri. Vi overnatter to netter i Jerusalem.

Davids tårn og Gamle Bymuren ved soloppgang mindre pix

Dag 7

FREDAG 29. APRIL

Jerusalem
Dagen starter med et besøk i City of David/Davidsbyen hvor vi går gjennom Warrens Shaft og ned til Gihon Kilden hvor Salomo ble salvet til konge. De som vil vandre gjennom Hiskiatunnelen til Siloah dammen gjør det. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. Deretter spaserer vi gjennom Herodestunnelen opp til Tempelmuren. Vi gjør oss også kjent i Jerusalem ved å følge Jesu siste dager fra Oljeberget til Gravkirken.

Hav til hav 297

Dag 8

LØRDAG 30. APRIL

Wadi Kelt fra Mitspe Jeriko til Herodes palass ved Jeriko
Dette blir en dag i spennende ørkenlandskap i Wadi Kelt. Vi legger opp til å gå den nedre delen fra Mitspe Jeriko i den Barmhjertige Samaritans fotspor (Luk 10.25 - 37). Jesus dro også fra Jeriko til Jerusalem (Luk 19.28). Noen mener også at dette er «dødsskyggens dal» som er nevnt i salmene. På veien vil vi passere St. George klosteret som vi besøker hvis det er åpent. Vi overnatter to netter i Ein Gedi Kibbutz ved Dødehavet.

Ein Gedi

Dag 9

SØNDAG 01. MAI

Ein Gedi. Fridag – eller Wadi David og Wadi Arugot
I dag kan dere ta fri, men det er mulighet for vandring. Nå fortjener vi å hvile ut med SPA og bading i Dødehavet. Det er vel verdt å rusle rundt på kibbutz Ein Gedi som er en botanisk hage med mengder av trær, busker og blomster.

Men for de som ønsker å gå mer kan vi gå Wadi David til Shulamit fossen og til grotten der David gjemte seg for Saul. Videre inn i Wadi Arugot. Badetøy må tas med da det er mulighet for en dukkert i kulper begge steder. Vi går i 6 - 7 timer. Det blir lagt opp slik at det passer for de som bare vil gå litt, de som vil gå litt mer og de som vil gå mye.

Liten shutterstock 1232252449 Line of tourists climbed on the Masada fortress rock

Dag 10

MANDAG 02. MAI

Masada og til Tel Aviv
Vi skal besøke fjellborgen Masada. I dag har vi tre valg: ta gondolbanen opp, gå Slangestien eller kurerstien rundt halve Masada. Etter dette besøket forflytter vi oss til Tel Aviv for middag og overnatting, og kanskje et bad i Middelhavet før solen går ned.

ANEMONES

Dag 11

TIRSDAG 03. MAI

Hjemreisedag
Vi sjekker ut av hotellet og drar med bussen til flyplassen for hjemreise til Norge. Flyavgang er kl. 10.30 via Istanbul og til Oslo med ankomst kl. 17.00.

Hav til hav 1
Hav til hav 18
Hav til hav 91
Hav til hav 20
Hav til hav 124
Hav til hav 29
Hav til hav 129
Hav til hav 127
Hav til hav 309
Hav til hav 297
Hav til hav 299
Hav til hav 298
Hav til hav 296
Hav til hav 40

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: KR 10.250,- (begrenset antall)

Tilslutningsfly fra andre byer i Norge på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 1.990,- pr. juni 21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 105 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
23.APRIL 2022 OSLO - ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
23.APRIL 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 18.20 20.20 TK788
03. MAI 2022 TEL AVIV - ISTANBUL 10.30 12.50 TK785
03. MAI 2022 ISTANBUL - TEL AVIV 14.05 17.00 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 09. januar 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Nye Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 09. januar 2022
  (NB! Dette kan endre seg!)

  NB! Dette gjelder både barn og voksne.

  Test i Norge før avreise:
  - PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel eller en hurtig (antigen) test
  tatt 24 timer før avreise (NB! Hurtigtest for hjemmebruk aksepteres ikke!)
  VIKTIG! Man må ha med seg et offisielt dokument med testresultatet
  (engelsk språk) og som også inkluderer den reisendes passnummer!
  Andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Denne testen må du/dere selv bestille hos ditt lokale testsenter/legekontor. Sjekk derfor dette i god tid før avreise.


  Hvem
  kan reise til Israel:

  - Alle som har blitt frisk etter Covid-19 og kan dokumentere dette med et digitalt vaksinepass og som har tatt minst én dose av en vaksine godkjent av Verdens Helse Organisasjon (WHO): Pfizer, Moderna,
  Johnson & Johnson eller AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat
  Biotech, Serum Institute of India.

  - Alle reisende som har blitt fullvaksinert med en vaksine som er godkjent
  av Verdens Helse organisasjon (WHO): Pfizer, Moderna, Johnson &
  Johnson eller AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Bharat Biotech, Serum
  Institute of India.

  - Man må ha fått to vaksine doser av en av de ovenfornevnte vaksinene
  eller en vaksine dose av Johnson & Johnson vaksine.

  - Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til
  hjemreisedato fra Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksine dose før (hjemreisedato fra Israel – 181 dg). Har du det – krever Israel at du tar en oppfriskningsdose! Men da må du se på neste punkt!

  - Om man har fått en booster dose (tredje dose), må det ha gått minimum
  14 dager fra dato du fikk booster dosen til ankomst Israel.

  Unntak for testing før avreise:
  - Man må kunne dokumentere en positiv PCR test (ikke eldre enn tre måneder) og det har gått minst 11 dager siden testen ble tatt.

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  - Bekreftelse at man har fylt ut helseerklæringen og har fått grønt pass

  - EU vaksinesertifikat (dokumentasjon av vaksine/gjennomgått Covid-sjukdom)

  I tillegg må følgende dokument kunne fremvises: (du trenger bare en av disse)
  - Negativ PCR test tatt tidligst 72 timer før avreise eller
  - Negativ antigen hurtigtest (ikke hjemmetest) tatt tidligst 24 timer før
  avreise eller
  - Positiv PCR test tatt innen 3 måneder før avreise, men minst 11 dager
  siden testdato

  Annet:
  - Alle reisende må ha en gyldig reiseforsikring, som også dekker
  behandling av Covid-19. Det kreves derfor at alle reisende kjøper en
  Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel og koster ca kr.
  80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettsiden (se link) tidligst
  48 timer før ankomst tid i Israel:
  Flight Form Content - Corona Traffic Light Model (Ramzor) Website (health.gov.il)

  • Når dere har registrert Helseerklæringen vil dere få svar umiddelbart om dere har fått godkjent «green passport» eller ikke. De som ikke har fått grønn pass vil bli avvist ved innsjekk. -
   Dere får mer informasjon om dette før avreise.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv (forhåndsbestilles gjennom
  Plussreiser)

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  I Norge
  - PCR test eller Hurtig Antigentest (ikke hjemme selvtest!) med
  bekreftelsesdokument på engelsk før avreise fra Norge -
  Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter/legesenter!

  I Israel:
  - PCR test ved ankomst Israel (forhåndsbetalt gjennom Plussreiser):
  ca. kr 300,- pr. person

  - Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

  Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 09. januar 2022. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.

  Ta kontakt med oss dersom du/dere har spørsmål vedr. dette.

  VIKTIG! Israel krever at alle reisende skal være fullvaksinert med en Covid-19 vaksine.
  Som fullvaksinert gjelder:
  - at man enten må ha blitt frisk etter Covid-19 og i tillegg har tatt minst én
  vaksinedose av (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, Astra Zeneca, Sinovac eller
  Sinopharm) NB! Det spiller ikke noe rolle i hvilken rekkefølge dette skjedde.

  - at man har fått to doser av en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,
  Sinovac, Sinopharm (Viktig! Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose før
  ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  - én dose av Johnson & Johnson (Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksine dose
  før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra
  Israel).

  Dersom du fikk siste Covid-19 vaksine for mer enn 180 dager siden (hjemreisedato – 181 dg), vil du må ta en tredje vaksine dose for at disse reglene skal gjelde for deg. NB! Det må ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk 3. vaksinen til ankomst Israel.

  VIKTIG! Dobbeltsjekk derfor hvor mange dager det er mellom din andre vaksine dose og hjemreisedato fra Israel (hjemreisedato – 181 dg).

  Det gjelder strengere innreiseregler for alle som ikke oppfyller disse krav!
  Ta kontakt med PLUSSREISER for mer informasjon!


  Andre innreisekrav som kommer i tillegg til dette:
  -
  I tillegg til vanlig reiseforsikring kreves det at alle reisende kjøper en Covid-19 forsikring som gjelder kun under oppholdet i Israel og koster ca. kr. 80,- pr. person (dette blir fakturert via PLUSSREISER).

  Test i Norge før avreise:
  - Negativ PCR test, tatt 72 timer før avreise til Israel.
  NB! Testresultatet må være på engelsk og må inneholde den reisendes passnummer.
  VIKTIG! Hurtigtester eller andre type Covid-19 tester aksepteres ikke!

  Helseerklæring må fylles ut på nettet
  - Alle reisende må fylle ut en helseerklæring på nettet. Her vil man få svar umiddelbart om man får grønn pass eller ikke. Mer informasjon om dette kommer senere.

  Ved ankomst Israel
  - PCR test ved ankomst flyplassen i Tel Aviv forhåndsbestilles gjennom Plussreiser

  Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter om PCR:
  PCR test før avreise fra Norge Sjekk prisen hos ditt lokale testsenter!
  NB! Man må ha negativt testsvar for å kunne sjekke inn på flyet.

  PCR test ved ankomst Israel Forhåndsbetalt: ca. kr 300 ved betaling å flyplassen

  Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 80,- pr. person

  Ekstra kostnader for test og forsikring i Israel fra kr 380,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER
  Dette er kostnader som ikke er inkludert i turprisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 01. november 2021. Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer og nye regler.


 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset. Vi vil kreve en 48 timers opphold på sjukehuset, før vi erstatter flybillettendringer. Med dette unngår man krav etter sjukehusopphold på opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er usd 30000 (inkl. evt. fradrag (fratrukket evt. skatter) på kr. 80,- per person pr. tur.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel.

  (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris. )