Sist oppdatert 11. august, kl. 11:32

Informasjon vedrørende coronavirus

Barn Pa Masada
Fkm knotten og morken logo
Kameltur

En 11-dagers opplevelse for hele familien
Familietur til Israel i påsken 2022

Avreisedato

08.04.2022

Kommer snart

En 11-dagers opplevelse for hele familien

Vi er glad for å kunne invitere til ny påsketur for HELE familien, til Landet der det skjedde og hvor søndagsskolefortellingene blir levende for oss! Det blir fantastiske feriedager med bl.a. bading og båttur i Rødehavet, kameltur og overnatting i ørkenen, bading i Dødehavet, naturopplevelser og vandringer i Jesu fotspor, på og ved Genesaretsjøen, påskefeiring i Jerusalem, spennende møte med mennesker, et levende møte med røttene våre, tilbud om fysisk fostring, koselige, lærerike familiesamlinger og et herlig fellesskap! Alt i et tempo og med opplevelser som hele familien kan bli med på. Vi gleder oss til en ny festreise og ønsker dere hjertelig velkommen med!

En tur for små og store, unge og eldre, til Landet der det skjedde!

Israel Eilat 01

Dag 1

FREDAG 08. APRIL

Utreisedag - Norge - Israel
Utreise fra Oslo (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til Rødehavet helt sør i Israel og til badebyen Eilat hvor vi skal bo de første dagene. En tur som tar ca. 4 timer.

Eilat

Dag 2

LØRDAG OG SØNDAG 09.-10. APRIL

Fridager i Eilat
Vi starter turen med bade- og ferie-dager i Israels sørligste by. Her er det 350 soldager i året, og et deilig ørken-klima som gir sommertemperaturer året rundt. Første dagen blir det båttur på Rødehavet med innlagt barbecue og bading/snorkling. Røde-havet er kjent som et av verdens beste dykkervann, og verdens nordligste sted for dykking på korallrev. En kan kose seg på stranden og ved bassenget eller besøke Undervannsobservatoriet, Dolphin Reef, bli med på jeep-tur, besøke Timna Naturpark og reise på dagstur til den fantastiske klippebyen Petra i Jordan. (Disse aktivi-tetene/utfluktene er ikke inkludert.) Mer info om utflukter kommer i Reiseheftet.

Kameltur

Dag 3

MANDAG 11. APRIL

Fra Eilat til Kfar Hanokdim
Vi reiser fra Rødehavet og nordover i storslått ørkenlandskap. Vi ankommer Dødehavet hvor vi skal bade og flyter som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Så blir det besøk på fjell-borgen Masada. Her får vi høre historien om Herodes sin borg og om de jødiske opprørerne som holdt til her etter Jerusalems fall i år 70, og om hvordan romerne tilslutt inntok borgen. Vi tar kabelbanen opp på platået og går ned igjen på baksiden, hvor bussen møter oss og kjører oss videre til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her venter ørkenens konge på oss, og det blir kameltur, middag på ekte beduin-vis og overnatting i telt (mulig med hytte mot tillegg i prisen) under en fantastisk stjernehimmel. En får madrasser/sovepose/handduk og der er fine sanitæranlegg.

Genesaretsjoen Fra Saligpr Berg Okt 16

Dag 4

TIRSDAG 12. APRIL

Fra ørken til Galilea
I dag fortsetter vi mot Galilea og Genesaretsjøen. På veien stopper vi i oasen Ein Gedi, hvor de som ønsker kan bli med på en fin vandring langs kilden i oasen hvor David skjulte seg for kong Saul. Er vi heldig kan vi se noen av steinbukkene eller klippe-grevlingene som holder til her. Så kjører vi videre i Judeaørkenen nordover langs Dødehavet og gjennom Jordandalen, til vi etter hvert ankom-mer det frodige Galilea og Genesaretsjøen hvor vi skal bo de neste dagene.

Genesaretsjoen

Dag 5

ONSDAG 13. APRIL

I Jesu fotspor ved og på Genesaretsjøen
Vi er i området hvor Jesus virket aller mest, og vi opplever at Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi begynner i det som kalles Jesu egen by; Kapernaum, hvor Jesus bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Fortsetter til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bred-der i Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

Jerusalem

Dag 6

TORSDAG 14. APRIL

Fra Galilea til Jerusalem
Vi forlater Galilea og kjører først opp på Peace View på Golanhøyden for å se den fine utsikten over hele Genesaretsjøen. Her får vi et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sik-kerhet. Så kjører vi sørover Jordan-dalen og stopper i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader, før kursen settes mot påskefeiring i Jerusalem! Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Yad vashem fevogn mindre pix

Dag 7

FREDAG 15. APRIL

Yad Vashem/Biblical Zoo og Betlehem

Vårt opphold i Jerusalem starter med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem. Museet er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme. For barna legger vi opp til besøk i The Biblical Zoo! (Ikke inkludert)

For de som ønsker det blir det tur til Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og vi får vi et innblikk i livet til våre palestinske, kristne søsken.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 8

LØRDAG 16, APRIL

Gamlebyen med Via Dolorosa og Vestmuren
Det er sabbat og og vi skal til Gamle-byen og vandre i Jesu fotspor. Vi starter ved Bethesdadammen og St. Anna kirken med sin fantastiske akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Etter lunsj går vi sammen til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vest-muren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av tempelmuren rundt tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Det blir også tid til shopping i basargatene. I kveld innledes den jødiske påsken med Sederaften.

365 Gravhagen He Is Risen

Dag 9

SØNDAG 17. APRIL

Oppstandelsesgudstjeneste i Gravhagen, Fridag
God påske! Det er 1. Påskedags-morgen – og vi deltar på oppstandelsesgudstjeneste sammen med skandinaviske kristne ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Resten av dagen er til egen disposisjon. Om kvelden samles vi til avskjedssamling.

Ungdom Beach I Kveldsstemning

Dag 10

MANDAG 18. APRIL

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

NB! Før utreise får dere tilsendt eget Reisehefte, med mer detaljert program, informasjon, praktiske tips, presentasjon av overnattings-steder m.m.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for En 11-dagers opplevelse for hele familien (8.04) med Evy-Gunn Knotten og Henrik Petersson & Oddfrid og Kjetil Morken.