Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Bilder Israel 001

Rundreise i Israel
Opplev landet hvor Mesteren vandret

Avreisedato

16.03.2019

Varighet

9 dager

Pris fra

18 495,-
Tel Aviv5

Dag 1

Lørdag 16. mars: Norge - Israel

Avreise Gardemoen kl. 11.40 TK 1752

Ankomst Istanbul kl. 17.30

Avreise Istanbul kl. 20.30 TK 864

Ankomst Tel Aviv kl. 21.35

Her venter buss og guide som tar oss til vårt hotell i TEL AVIV.

Jaffa7

Dag 2

Søndag 17. mars: Tel Aviv - Tiberias

Vi gjør en kort stopp i gamle Joppe før vi kjører nordover langs Middelhavet og opp på Karmelfjellet hvor vi har en fantastisk utsikt over Harmageddon sletten og utover havet i vest. Vi besøker stedet Muchraka hvor profeten Elias holdt til. Vi stopper hos druserne for lunsj som betales av den enkelte. Avlegger besøk på kibbutz Mizra før vi ankommer Nasaret med bebudelseskirken. Deretter til Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell Restal.

Frokost Middag
Magdala0

Dag 3

Mandag 18. mars: Områdene v.Genesaretsjøen

Vi begynner dagen med besøk i Magdala som var den største havnen ved Genesaretsjøen på Jesu tid og hvor Maria Magdalena bodde. Fortsetter opp til Bergprekenstedet og herfra spasere vi ned til, Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Fortsetter til Kapernaum – Jesu egen by. Så til kibbutz Ein GEV for lunsj hvor vi blir servert St. Petersfisk. Vi tar tid til et bad i Genesaretsjøen der båten tar oss tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Frokost Lunsj Middag
Ben Tal 1165Moh Syria

Dag 4

Tirsdag 19. mars: Nordre Israel

Bussen tar oss opp til Naftalifjellene langs den Libanesiske grensen. Vi stopper ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren sloss mot Hisbollah. Så til Caesarea Filippi for et besøk. Så vil vi besøke en militærleir på toppen av Hermon 2.070 m-o-h. Det blir soldat lunsj i bunkeren. (Vi må ta forbehold om besøkt da det er avhengig av de militære aktivitetene i området.) Dette er militærleiren til vår guide Stefan. Han er offiser her oppe. Deretter opp på Golan platået og opp på Ben Tal (ca. 1165 m.o.h.) og sørover på Golan til Fredsutsikten hvor vi har en fantastisk utsikt over Genesaretsjøen, ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) tilbake til Tiberias.

Frokost Lunsj Middag
Kasser Al Yahud5

Dag 5

Onsdag 20. mars: Masada-Dødehavet-Jerusalem

Vi forlater Tiberias og kjører ned Jordandalen til Qaser El Yahud, stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes. Kjører langs Dødehavet og stopper ved Masada borgen hvor taubanen tar oss opp 411 m.o.h og hvor vi får høre om jødenes/zelotenes kamp mot romerne i år 70 – 73 e.kr. Så til bading i Dødehavet før vi setter kursen mot Jerusalem og kjører opp til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned via Tårekirken til Getsemane. Skulle tiden strekke til så gjør vi ett stopp i byen Betania før ankomst til Jerusalem og vårt hotell Grand Court.

Frokost Middag
Yad Vashem

Dag 6

Torsdag 21. mars: Jerusalem

Vi begynner til Betesda Dam, Gabbta hvor Jesus ble domfelt av Pilatus. Fortsetter opp via Dolorosa til Gravkirken og Klagemuren. Spaserer gjennom den Hasmoneiske tunellen tilbake til Via Dolorosa. Vi skal også besøke Yad Vasheim, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Om vi gjør dette først på dagen eller på slutten avhenger av når vi får tid til å gå gjennom den Hasmoneiske tunnelen.)

Frokost Middag
Davids By3

Dag 7

Fredag 22. mars: Jerusalem

Vi spaserer Davidson Senter og så til Davidsbyen hvor vi går gjennom Warrens Shaft og ned til Gihon Kilden hvor Salomo ble salvet til konge. De som vil vandre gjennom Hiskia tunnelen til Siloah dammen går det. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. Deretter spaserer de som vil gjennom Herodes tunnelen opp til Tempelmuren. Resten av dagen på egenhånd.

Frokost Middag
Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 8

Lørdag 23. mars: Betlehem

Vi begynner dagen i Gordons Golgata med den tomme grav. Deretter tar bussen oss ut til Hyrdemarkene før vi besøker Fødselskirken i Betlehem. Retur til Jerusalem. Fritid på ettermiddagen.

Frokost Middag
Direktefly Norge Israel

Dag 9

Søndag 24. mars: Jerusalem - Oslo

Vi må tidlig opp og kjøre fra hotellet kl.05.15, da vi må være på flyplassen kl. 06.00.

Avreise Tel Aviv kl. 08.55 TK 865

Ankomst Istanbul kl. 12.20

Avreise Istanbul kl. 14.25 TK 1753

Ankomst Gardermoen kl. 16.30

Bilder Israel 04 032
Bilder Israel 04 072
Bilder Israel 04 090
Bilder Israel 04 116
Bilder Israel 104

Priser og betingelser

Pris fra 18 495,-

Tillegg for enkeltrom: 5.600,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Ved påmelding, vennligst benytt påmeldingskjema på www.plussreiser.no eller ring til oss på 7017 9000.

Velkommen med på en uforglemmelig tur!

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur.
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell - flyplass.
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Båttur på Genesaretsjøen.
 • Taubane til Masada.
 • Lunsj 19/3.
 • Lunsj 18/3.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene.
 • Skandinavisk talende guide på rundturen.
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller usd 60.- pr. person

(Beløpet legges i konvolutt og gis reiseleder ved ankomst til Israel.)

 • Øvrige måltider og drikke til maten.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/