Wadi utsikt
Vandring Galil lysere
Wadi Arugot Mog E

INSPIRASJONSTUR
Opplev Israels natur og folk

Avreisedato

28.03.2025

Varighet

10 dager

Pris fra

29 950,-

INSPIRASJONSTUR

Vi ser på Bibelens profetier i lys av de senere hendelsene i Israel, besøker Jerusalem, Galilea og Genesaretsjøen. Mulighet for snorkling i Rødehavet, bestige fjell i Judea og Negev, vandreturer i ørkenen med bading i vakre oaser. Vårens blomstring i Israel er helt fantastisk, og i tillegg får vi se solens oppganger ognedganger i spektakulær natur. Kom å bli med oss i bønn for land og folk, med herlig lovsang og et godt åndelig felleskap.

OBS! En aktiv tur for sporty voksne i god form.

Det er trygt å bestille reise hos oss.
Reiser til Israel forutsetter at Utenriksdepartementet opphever sitt reiseråd.
TRYGGHETSGARANTI: Vi har kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.

Tel Aviv panorama 5

Dag 1

FREDAG 28. MARS

NORGE – TEL AVIV
Vi har avreise fra Oslo, det er mulig å bestille tilslutningsbillett fra andre flyplasser i Norge. Ved ankomst Tel Aviv blir vi hentet og kjørt til hotellet.

Vandring mindre

Dag 2

TEL AVIV - GALILEA
Etter en god frokostbuffet på hotellet tar bussen oss til Herzelia hvor vi skal besøke Norges ambassadør. Så skal vi til frodige Galilea og en flott vandretur i Wadi Ha’amod (10 km). Her er ulendt terreng og stier, ca. 3,5 timers gange. Etter middag på hotellet har vi en hyggelig bli-kjent samling

Liggende Ki N Israel

Dag 3

SØNDAG 30. MARS

GALILEA
Vi besøker Magdala før turen går videre til Tabgha med brødunderkirken og Kapernaum; Jesu egen by. Deretter drar vi tilbake til hotellet vårt hvor vi har fri inngang til de varme og herlige kildene. Den som ønsker det kan også rusle ned til Genesaretsjøen ta et bad. Samling på hotellet etter middag

Oljeberget JLM Dame utsikt mot Jerusalem

Dag 4

MANDAG 31. MARS

GALILEA - JERIKO - JERUSALEM
Vi kjører sørover langs Jordandalen og stopper ved Qaser El Yehud. Det var her Jesus ble døpt av Johannes Døperen, og her krysset Israelsfolket Jordan under ledelse av Josva. Så et kort besøk i Jeriko med Morbærtreet, før vi starter oppstigningen til Jerusalem. Et kort stopp på utsiktspunktet Wadi Quelt før vi ankommer hotellet vårt. Kl. 17:30 tar bussen oss til Oljeberget. Så rusler vi derfra til “House of Prayer” hvor det blir bedt hele døgnet, uten stans.

Gravhagen
Gravhagen

Dag 5

TIRSDAG 01. APRIL

JERUSALEM
Oljeberget med sin utrolig flotte panoramautsikt over Jerusalem og områdene rundt er verdt et morgen besøk også. Vi vandrer derfra ned til Dominus Flevit (Tårekirken) og til Getsemane. Vi har en samling i den private olivenlunden der. Så går vi inn i Gamlebyen og besøker St. Anna kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi skal også ha en nattverdssamling, i den fredfylte Gordons Golgata (Gravhagen). Det blir tid for lunsj og basarene i Gamlebyen, samt å gå til Vestmuren; jødenes helligste sted. Bussen tar oss så til Holocaust - museet, Yad Vashem. Her minnes vi de over 6 millioner jøder som ble drept under Holocaust, dette er et viktig besøk.

Wadi

Dag 6

ONSDAG 02. APRIL

DØDEHAVET, ARAD, BEER SHEVA
Nå forlater vi Jerusalem og kjører sørover, vi skal på en flott men krevende vandretur i Wadi Agurot (8 - 10 km). Terrenget er ganske ulendt, 3 - 5 timers gange, men med flott utsikt mot Dødehavet! Etterpå kjører vi til Ein Bokek og bader i det ramsalte Dødehavet, hvor du flyter som en kork. En helt spesiell opplevelse. Vi sjekker så inn på vårt hotell i Arad, før bussen tar oss til Beer Sheva. Vennene våre, Rachel og Avner, inviterer oss til deilig middag, bønn og lovsang i hjemmet deres.

Mitzpe Ramon 1 mindre pix

Dag 7

TORSDAG 03. APRIL

NEGEVØRKENEN - EILAT
Vi begynner dagen i Negevørkenen, med turens mest spektakulære og krevende vandretur. En fottur i Ein Akev, en oase midt i ørkenen. Vi går i og ved elveleiet med kupert terreng og ca. 5 timers gange (12 km). Husk badetøy - da den som vil kan ta et forfriskende bad i det klare vannet oasen. Deretter tar bussen oss opp til utsiktpunktet i Mitzpe Ramon, hvor vi skuer utover Israels “grand canyon”. Så kjører vi videre til Eilat, til herlige dager i Israels sørligste by ved Rødehavet. Fellessamling på hotellet vårt etter middag.

Salomos fjell Eilat 3 Siv

Dag 8

FREDAG 04. APRIL

EILAT
I dag skal vi først opp til fjellet Shlomo hvor vi får en fantastisk utsikt over Akababukta og Eilat. Litt krevende opp - og nedstigning, turen tar ca. 3 timer (4 km). Deretter skal vi til Ovda med Sahara-sand, og til Tigertempelet; Israels eldste offerplass. Så til “Goren”; verdens eldste treskeplass. Vi skal også gå i de helt spesielle geologiske formasjonene i “Red Canyon; med sine intrikate, ruvende og rødlige fjellvegger. Et eventyrlig landskap. Fellessamling på hotellet etter middag.

Bading i Rødehavet
Bading i Rødehavet

Dag 9

LØRDAG 05. APRIL

FRIDAG I EILAT
Denne dagen har du fri til å gjøre det du ønsker. Soling og bading i Rødehavet, dykking blant fargerike fisker og koraller. Tur til Timnaparken eller til unike Petra i Jordan, eller hva med en seiltur på Rødehavet? (På forespørsel, ikke inkludert i turprisen) På kvelden har vi den aller siste felles samlingen vår! Vi oppsummerer denne fantastiske turen, og tegner inn hvor vi har vært på kartene våre.

Via Dolorosa JLM 2

Dag 10

SØNDAG 06. APRIL

HJEMREISEDAG
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Kapernaum 7
Via Dolorosa JLM mindre
Gamlebyen Basargate JLM 7
Dødehavet bading mann 2
Bønn og bibel mindre
Hjerter unge kvinner 1

Priser og betingelser

Pris fra 29 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 10 500,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

28. - 29. mars Selina Hotel Tel Aviv

29. - 31. mars Lake House Kinneret

31. mars - 02. april Montefiore Jerusalem - Smart Hotel

02. -03. april Inbar Arad Hotel eller lign.

03. - 06. april Nova Like Eilat Hotel

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyskatter og avgifter (kr 2 305,- kan endre seg noe frem til avreise)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Norsk talende guide på rundturen

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening 105 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
28. MARS 2025 Oslo - Frankfurt 09:50 12:10 LH859
28. MARS 2025 Frankfurt - Tel Aviv 14:30 20:35 LH694
06. APRIL 2025 Tel Aviv - Frankfurt 08:00 11:35 LH695
06. APRIL 2025 Franfurt - Oslo 13:40 15:40 LH 862
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/