JLM solnedgang 6 lysere
Negev 1 2
Arbel Gallilea kroppet

Inspirasjonstur
Inspirasjonstur

Avreisedato

22.03.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

22 150,-

Fulltegnet

Inspirasjonstur

Bli med Kvinner i Nettverk og Menn i Nettverk til Israel på en blanding av vandreturer i fantastiske Galilea, i ørkenen, Dødehavet, besøk hos gode venner/bønnehus i Beersheba, Nasaret og Jerusalem og oppdatering på Bibelens profetier og hva som skjer i dette utrolige landet i dag. Vi legger opp til en tur for sporty voksne som liker naturopplevelser og er i normal god fysisk form. Og guiden blir Arild Frøytland – opprinnelig fra Øvrebø ved Kristiansand, men har bodd i Israel snart 30 år.

Tel Aviv panorama 5

Dag 1

ONSDAG 22. MARS

NORGE – TEL AVIV
Vi har avreise fra Oslo og det er mulig å bestille tilslutningsbillett fra andre flyplasser i Norge. Ved ankomst Tel Aviv blir vi hentet og kjørt til vårt hotell i Negev.

Utsikt Wadi Arugot

Dag 2

TORSDAG 23. MARS

ØRKENOPPLEVELSE I NEGEV
I dag skal vi på vandretur i Negev/Canyon Ein Akev. Vi har en samling på hotellet etter middag.

Israel Vandring

Dag 3

FREDAG 24. MARS

ØRKENOPPLEVELSE OG DØDEHAVET
I dag skal vi på en vandretur i Judea ørkenen (Nachal/Wadi Arugot), før vi kjører til Ein Bokek ved Dødehavet. Her blir det tid til å bade og nyte varmen. I kveld skal vi feire sabbatsmåltid sammen med noen israelske venner.

Døpeplassen Kaser El Yahud 2

Dag 4

LØRDAG 25. MARS

NEGEV – GALILEA
Vi forlater Negevørkenen i dag og kjører mot Galilea. Vårt første stopp er døperplassen Qaser ElYehud. Det var her Jesus ble døpt av Johannes døperen, og her krysset israelsfolket Jordan under ledelse av Josva. Det blir en vandring fra Jordanelva til Genesaretsjøen og mulighet for å bade i Genesaretsjøen.

Vandring

Dag 5

SØNDAG 26. MARS

MAGDALA OG VANDRETUR
Vi besøker Magdala før turen går videre til vandring i Galileas fjell. Tid for shopping i Tiberias by om kvelden.

Kapernaum 3 mindre pix

Dag 6

MANDAG 27. MARS

GALILEA
De som ønsker det kan være med på en tur opp på Arbelfjellet, der vi får se soloppgangen. Vi besøker Tabgha med brødunderkirken og Kapernaum, Jesu egen by. Etterpå besøker vi Hope Prayer-house i Nasaret før turen går videre til Jerusalem for middag og overnatting.

Gravhagen JLM 21

Dag 7

TIRSDAG 28. MARS

JERUSALEM
Vi besøker Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket for jødene som døde under Holocaust. Vi drar også til Vestmuren, jødenes helligste sted. Vi vandrer Via Dolorosa, lidelsens vei. Vi
spiser lunsj i Gamlebyen. Så fortsetter vi til Getsemanehagen og avslutter med en nattverdsamling i Gordons Golgata. På kvelden drar vi til House of Prayer.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 8

ONSDAG 29. MARS

TID PÅ EGENHÅND I JERUSALEM
I dag vandrer vi med vår guide i Jerusalem, Gamlebyen, Machane Yehuda marked, Mamilla shopping senter. Vi skal også vandre på Jerusalems mur rundt Gamlebyen.

Arbelhøyden fottur 4

Dag 9

TORSDAG 30. MARS

HJEMREISEDAG
Transfer til flyplassen for hjemreise.

Unknown 1
Massada
Liggende Ki N Israel
IMG 6302 Saligprisningens berg
Garden Tomb
Gamlebyen

Priser og betingelser

Pris fra 22 150,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7 500,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, inkl. flyskatter og avgifter (kr 1 780,- kan endre seg noe frem til avreise)
 • Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon dvs frokost og middag
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangspenger til besøkssteder i programmet
 • Norsk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening 75 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. mars 2023 Oslo – Frankfurt 13:20 15:30 LH 861
22. mars 2023 Frankfurt – Tel Aviv 17:55 23:00 LH 690
30. mars 2023 Tel Aviv – Frankfurt 08:00 11:30 LH 695
30. mars 2023 Frankfurt – Oslo 13:35 15:30 LH 862
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/