Shutterstock 1700947573 Halong bay
Forsidebilde
Shutterstock 271696883 Tonle Sap

Indokina
Vietnam, Laos og Kambodsja

Avreisedato

09.02.2025

Varighet

18 dager

Pris fra

46 950,-

Indokina

Det er enda vinter, mørke dager og kaldt i Norge i februar så hva med en tur til Østens sol, varme og eksotiske opplevelser?

Plussreiser ser nå videre ut i verden og utvider repertoaret til flere nye land, spesielt i Østen. Vi kan love sol og varme og mange spennende og minnerike opplevelser.

Vi reiser sammen med hyggelige mennesker fra mange kanter av Norge. På denne turen bruker vi flyselskapet Emirates fra Dubai som bruker store, gode og ikke minst komfortable fly. Flyreisene tar noen timer med flybytte i Dubai begge veier. Det gode, inkluderte måltider går turen raskt unna. Når vi er fremme på reisemålet vil turen gå i rolig og behagelig tempo. Vi starter i Kambodsja, ved den mektige Mekongelven, og avslutter turen i Saigon (nå Ho Chi Minh) og det fruktbare Mekong deltaet.

Vår tur inkluderer alle disse tre landene som historisk sett henger tett sammen og var en viktig del av den tidligere kolonien Fransk Indokina. Vi får et godt innblikk i deres svært turbulente historie, men blir overrasket hvordan landene har kommet seg godt på fote og fungere i dag. Vi møter smilende, vennlige mennesker både ute på landet og i storbyene. Vi får se og oppleve det enorme Ankor Wat tempel komplekset, blir med på et avslappende cruise døgn på Halong Bay med de vakre sukker-toppene og grottene, og et par andre fine båtturer på Mekongelva som renner gjennom alle tre landene og er selve livsnerven. Dette er bare noe av det vi får være med på, les programmet og få mer innsikt i reiseplanen. Den beste tiden å oppleve denne delen av Østen er vanligvis fra november til februar. Da er det tørrere enn resten av året. Men vi er i tropene så det kan allikevel sporadisk komme noen korte, heftige, tropiske regnskyll som bare frisker opp naturen og luften.

Du trenger kun å pakke lett sommertøy, badetøy, sandaler, en lett regnjakke og litt til å dekke skuldre og knær ved tempelbesøk. Resten av plassen i kofferten kan være til spennende innkjøp underveis.

Bruk gjerne dette bildet innledningsvis i programmet

Dag 1

Søndag 9. februar

Oslo - Dubai

Avreise med Emirates fra Gardemoen kl 14.10. Ankomst Dubai kl 23.55.

Phnom Penh
Phnom Penh

Dag 2

Mandag 10. februar

Dubai - Phnom Penh

Avreise fra Dubai kl 02.30. Vi lander i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh kl 16.30.

Etter å ha gått igjennom innreisekontrollen blir vi ønsket velkommen av den lokale guiden.

Phnom Penh ble en gang betraktet som en av de vakreste byene i Orienten, og til tross for sin nylige turbulente historie har den fortsatt en kolonialsjarm ettersom mye av den opprinnelige arkitekturen er igjen. Kambodsjas hovedstad er en livlig by majestetisk plassert ved sammenløpet av de mektige elvene Mekong og Tonlé Sap. Brede bulevarder og mange bygninger fra kolonitiden gjenspeiler de strålende dagene. I denne byen merker man godt der asiatiske tradisjoner møter vestlige skikker på en fascinerende måte.

Mens ettermiddag blir til kveld, kjører vi det korte stykket inn til byen og avslutter dagen med en enkel middag før vi sjekker inn på ærverdige Phnom Pehn hotel.

Middag
Hotell inngangen i Siem Reap
Hotell inngangen i Siem Reap

Dag 3

Tirsdag 11. februar

Phnom Penh – Siem Reap

Frokosten på hotellet er av det gode slaget og man vil på hele turen oppleve at maten vi får servert er av svært høy standard. Etter en god frokost drar vi ut på sightseeing i det som en gang var kjent som Østens vakreste by. Vi besøker bl.a det kongelige slottskomplekset med den imponerende sølv pagoden. Denne pagoden var ett av få templer som ikke ble ødelagt under Røde Khmer perioden 1975-1979. Kongen nyter stor respekt i Kambodsja og han og familien bor fortsatt på dette palass området.

Etter runden i byen vender vi kursen nordover mot Siem Reap. Underveis spiser vi en enkel lunsj med utsikt over rismarkene. Vi er nå ute på landsbygda og folket har det ikke så travelt som i storbyene. Her stopper vi også ved et svært lokalt marked hvor folk kjøper alt mulig av for eksempel friterte skorpioner, og andre insekter samt froskelår. Sent på ettermiddagen kommer vi frem til vårt gode, sjarmerende hotell Montra Nivesha, som ligger inne i en herlig tropisk hage, i Siem Reap.

Frokost Lunsj
Ankor Wat
Ankor Wat

Dag 4

Onsdag 12. februar

Siem Reap

Siem Reap er provinshovedstad og inngangsporten til Ankor templene som, fra 1992, står på Unescos verdensarvliste og er Asias største tempelkompleks. Hele det tempelområdet er på enorme 40 km2, med mer enn 100 templer bygd fra det 9. til det 13. århundre. I dag skal vi få oppleve The great city of Ankor Thom, den siste hovedstaden i det mektige Khmer riket. Vi står tidlig opp og får med oss den vakre soloppgangen, med alle fargenyansene, over Ankor Wat og besøk i noen av de mest kjente templene i dette store komplekset. Blant annet. Bayon templet med 54 tårn hvor hvert tårn har 4 store ansikter hugget i stein, Banteay Srei og ikke minst det kjente Ta-Prom templet hvor de store trærne med sine kvelende røtter viser hvordan man fant og gjenoppdaget området. Midt på dagen tar vi en god pause ved et av de gode bassengene på hotellet for et forfriskende bad og om kvelden går vi ut og spiser middag sammen.

Frokost Middag
Skomakeren reparerer på stedet

Dag 5

Torsdag 13. februar

Siem Reap

Etter en innholdsrik dag i går har vi nå en vel fortjent fridag og hele dagen til egen disposisjon. Hotellhagen er innbydende, og byen er ikke så alt for stor og er lett å finne frem i. Her er det lokale markeder med mye spennende varer og ikke minst rimelige klær produsert i Østen. Det er også mange ordinære butikker i sentrum og mange gode restauranter for lunsj eller middag.

Frokost
Tonle Sap
Tonle Sap

Dag 6

Fredag 14. februar

Siem Reap – Luang Prabang

Etter en god frokost reiser vi ut til Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap. Med båt drar vi ut langs bredden av sjøen og får se hvordan folket har bygd sine hus på høye påler for å berge når regntiden setter inn og vannet i innsjøen stiger flere meter. Noen bor også på store flåter som er forankret ute i sjøen. Både ved pålebyene og flåtebyene er det skoler, butikker, helsesenter og templer. Interessant å se.

Tilbake i Siem Reap spiser vi en velsmakende lunsj før vi kjører ut til den helt nye internasjonale flyplassen som ble åpnet så sent som i 2023. Om ettermiddagen flyr vi 2t. ganske rett nordover, med gode Vietnam Airlines fly, og lander i provinshovedstaden Luang Prabang i Laos tidlig på kvelden. Laos er et forholdsvis nyåpnet turistland. Kort vei med buss inn til hotellet vi skal bo på.

Frokost Lunsj
Dagstur med båt på Mekonelva
Dagstur med båt på Mekonelva

Dag 7

Lørdag 15. februar

Luang Prabang

Etter frokost drar vi inn i den sjarmerende, lille landsbyen Luang Prabang, som må være en av Østens aller vakreste og roligste små byer. Vi opplever en vennlighet og ro som man knapt finner noe annet sted i verden i dag. Luang Prabang er den åndelige hovedstaden i Laos og står på Unescos verdensarvliste pga sin vakre, lave trehusbebyggelse. Når vi går rundt her kjenner man fort på den rolige og gode atmosfæren. Etter en spasertur, med guiden, rundt i byen går vi om bord i en av »Long tail» båtene . Dette er en privat båt for bare vår gruppe og vi drar oppstrøms på den brede Mekong floden. Båten er åpen og luftig og vi har gode sitteplasser rundt små bord og kan bevege oss fritt rundt om. Fra båten har vi panoramautsikt over det rolige landskapet som glir forbi. Vårt første stopp vil være ved de mystiske grottene i Pak Ou, to huler i en kalksteinsklippe som vender mot Mekong-elven. Disse hulene er fulle av tusenvis av Buddha-statuer, mange gullforgylte, i forskjellige former og størrelser. (Ta gjerne med en liten lommelykt.) På vei tilbake stopper vi ved et landbruksområde hvor bøndene utnytter det fruktbare elveslammet som blir liggende igjen etter regntiden når vannet har trukket seg tilbake.

På turen tilbake serveres det en lett, men meget velsmakende lunsj med typiske Laotiske matretter.

Hele dagen har vi med oss 3-4 jenter som er gode på massasje og knør gjerne på stive norske muskler. Gjestene vil rotere i 10 til 15 minutters økter med hode + skuldre eller føtter + ben eller ryggmassasje. En morsom sak som er inkludert i turen.

Når vi er tilbake i Luang Prabang og dagen lir mot kveld går vi opp de 328 trappetrinnene til det lille Phousi-fjellet, som byr på en spektakulær solnedgang og panoramautsikt over Luang Prabang og Mekong-elven. Etterpå går vi ned i byen og besøker fjellfolkets marked. Dette er et rolig og behagelig marked hvor ingen selgere henger seg på deg. Du kan godt prøve dine pruteevner her!

Frokost Lunsj
Munkene i Luang Prabang
Munkene i Luang Prabang

Dag 8

Søndag 16. februar

Luang Prabang

Frokost på hotellet. For de som er tidlig oppe er det i 6-tiden mulighet for å bli med å se den helt spesielle seremonien der hundrevis av de lokale tempelmunkene går i prosesjon gjennom byen og samler inn mat fra innbyggerne. Munkene spiser ett måltid om dagen og dette gis dem på denne måten at de samler inn mat fra beboere i byen og turistene som til enhver tid er innom.

Om formiddagen besøker vi nasjonalmuseet, som tidligere var det kongelige slottet. Herfra fortsetter vi til fots fram til buddhisttemplet Wat Mai, med imponerende søyler og bildefortellinger om Buddha og livet i landsbyene her for 200 år siden.

Etter lunsj drar vi med bil en times tid ut på landet til de vakre fossene i Kung Si. Her er flere små naturlige basseng. For deg som har lyst til en forfriskende dukkert så er dette absolutt stedet. I tilknytning til Kung Si er det også en liten bjørnepark med svartbjørner. Etter dette blir det en rolig kveld i byen.

Frokost Lunsj
Rismark
Rismark

Dag 9

Mandag 17. februar

Luang Prabang - Hanoi

Etter frokost og noen timer i byen eller på hotellet, reiser vi minerydding-senteret UXO, som enda er aktiv med å rydde landminer fra Vietnam krigen. På veien videre ut til flyplassen stopper vi også i landsbyen Ban Xang Khong. Her har befolkningen spesialisert seg på fremstilling av rispapir og lager fine produkter av dette papiret. Sent på ettermiddagen går vi om bord i at av Lao Airlines fine turbo propp fly som på en time tar oss over fjellene til Vietnams hovedstad Hanoi. Etter ankomst spiser vi middag på hotellet og roer ned til natten.

Frokost Lunsj Middag
Sykkeltaxi i Hanoi
Sykkeltaxi i Hanoi

Dag 10

Tirsdag 18. februar

Hanoi

Etter frokost står vår lokal guide klar til å ta oss med på en by sightseeing. Hanoi er også en av byene i den gamle Indokina som er preget av fransk kolonistil med praktfullt, godt restaurerte bygninger fra den tiden. Midt i byen ligger det et par innsjøer. Her er flere viktige templer, blant annet Tran Quoc (ett av de eldste i Vietnam) ved West Lake. Byturen inkluderer også en runde i den stille parken hvor Ho Chi Minh, i en lengre periode av sitt liv, bodde i et ganske så beskjedent lite trehus i etnisk minoritet stil. I samme området har man også bygd hans store og ruvende mausoleum.

Etter en velsmakende lunsj, på en av byens bedre restauranter, besøker vi Literatur-templet, Vietnams aller første universitet. Hagene, og godt bevarte bygninger i tradisjonell, litt kinesisk inspirert stil, innbyr til et avslappende møte med Vietnams fortid. En sykkeltaxitur rundt i den gamle bydelen, med trange handle gater og de syklendes imponerende ferdigheter blir dagens siste programpost.

Frokost Lunsj
Utflukt Halong Bay
Utflukt Halong Bay

Dag 11

Onsdag 19. februar

Halong bukta

Etter frokost og utsjekk kjører vi ut mot kysten til Halongbukta. Dette området er helt spesielt hvor naturen har formet små «sukker-topp» fjell som ligger mer eller mindre strødd utover i sjøen. På turen utover nyter vi turen gjennom de rike jordbruksområdene i Red River deltaet og ser rismarker, vannbøfler og ikke minst hverdagslivet langs elva.

I Halong City går vi om bord i en tradisjonell «Djunke». Dette er i dag små, eksklusive og behagelige cruisebåter, med koselige lugarer, fine salonger og et fint promenade- og soldekk på toppen. Tidlig på ettermiddagen settes kursen til sjøs. I løpet av den første timen får vi servert en nydelig sjømat lunsj. I løpet av ettermiddagen ankrer vi opp og blir kjørt med en lettbåt inn for å besøke en spektakulær, stor opplyst grotte. Her ute er det både vakre strender og flytende landsbyer. Om været er bra så blir det mulighet for å ta en dukkert i det smaragdgrønne vannet. En spennende, og ikke minst velsmakende, sjømatmiddag serveres om bord. Båten ankrer opp for natten og vi overnatter i behagelige lugarer med både eget bad og balkong.

Frokost Lunsj Middag
IMG 3123

Dag 12

Torsdag 20. februar

Halong – Danang – Hoi An

Vi våkner opp her ute blant de små, pittoreske fjellene, tar en morgenkaffe og litt å bite i før vi gjør den siste, fine runden rundt i Halong Bay. En av aktivitetene her er at vi går om bord i store robåter og blir rodd gjennom en tunell i fjellet og inn i ei spennende lita bukt med masse nysgjerrige apekatter i fjellsidene rundt oss. På veien tilbake til Halong City spiser vi en god brunch. På ferden inn glir vi forbi mange spesielle fjellformasjoner som minner om alt fra kamphaner og drager til general De Gaules nese.

Vi ankommer havnen i Halong City rundt kl 12.00. På veien videre mot flyplassen i Hanoi stopper vi ved et håndverksenter for handicappede ungdommer og får se de fine produktene de syr/broderer og maler. Flyet går i 15.-16.00 tiden og det tar bare ca 1 time og 15 minutter å fly sørover langs kysten til Danang. Her står en ny, trivelig lokal guide klar som blir med oss til vårt praktfulle hotell i sentrum av den historiske byen Hoi An. Her skal vi bo tre netter og virkelig nyte det gode liv.

Denne første kvelden kan det være lurt å bli med til skredderen for å ta mål og velge seg ut stoff for de som ønsker å få sydd seg noe nytt, drakt, kjole, kåpe eller en fin dress. Silke og kashmir ull er populært. Vietnam er kjent for god skreddersøm og her i Hoi An er det mange som jobber med dette og gjør jobben på rekordtid uten at det går ut over kvaliteten. Etter en dag kan vi prøve klærne og før vi drar videre er alt ferdig.

Frokost
Hoi An kveldsforestilling
Hoi An kveldsforestilling

Dag 13

Fredag 21. februar

Hoi An

I formiddag skal vi oppleve denne sjarmerende byen som også står på Unescos verdensarvliste. Her får vi blant annet se den nyrestaurerte, overbygde Japanske broen fra det 16. århundre. Dagen gir gode muligheter for shopping og oppdagelsesferd. Byen er liten, delvis bilfri og lett å finne frem i. Her er tall rike kunstgallerier og mange artige butikker med byens spesialitet; silke og papirlykter. Utenfor byen er det mange vakre, hvite sandstrender. Nyt dagen!

Om kvelden møtes vi og blir med på «Hoi An Memories show». Dette er en utrolig flott, historisk forestilling på en stor utendørs arena med opp til 200 aktører. Vanskelig å beskrive, må oppleves!

Frokost Lunsj
Stranden i Hoi An
Stranden i Hoi An

Dag 14

Lørdag 22. februar

Hoi An

Enda en herlig dag i Hoi An. Tilbring den helt i ro ved bassenget på hotellet, dra til stranda, eller bruk bare dagen til å sluntre rundt i Hoi An og bare suge inn inntrykk. Fra grytidlig om morgenen, på det lokale markedet, og til den sene kvelden går hverdagslivet her slik det har gjort i generasjoner. Et besøk på det lokale frukt/grønnsak/kjøtt markedet er en opplevelse for alle sanser!

Frokost
Vietnamesisk landbruk
Vietnamesisk landbruk

Dag 15

Søndag 23. februar

Hoi An -Saigon

Etter frokost og utsjekk kjører vi til Danang flyplass for å ta et formiddagsfly til Saigon, eller som det nå heter Ho Chi Minh City. Flytiden er også her ca 1 time og 15 minutter. For å spare tid blir dagens lunsj en baguette og drikke servert i bussen. Vi kjører rett ut fra byen til de berømte Cu Chi tunellene, et utrolig forsvarsverk laget av vietnamesiske motstandsstyrker under den langvarige frigjøringskampen (Vietnamkrigen).

Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på fasjonable Rex Hotel. Under Vietnamkrigen var dette hovedbasen for de utenlandske journalistene, så herfra ble de sent mang en krigsartikkel både til Europa og USA. Hotellet har elegante rom, svømmebasseng og solsenger på taket. Det ligger i gåavstand til Ben Thanh markedet som byr på klær, elektronikk, suvenirer, grønnsaker, frukt, fisk og blomster. Kvelden er til fri disposisjon.

Frokost Lunsj
Utflukt på Mekong deltaet
Utflukt på Mekong deltaet

Dag 16

Mandag 24. februar

Saigon og Mekongdeltaet

Mekongdeltaet strekker seg fra ytterkanten av Saigon og helt til den Kambodsjanske grensen. Dette er et av verdens største system av elver og kanaler og det er her den mektige Mekongelva deler seg opp i mange mindre elveløp og til slutt renner ut i havet. Etter et par times kjøring i buss går vi over i en båt og kjører igjennom trange kanaler, får se hvordan folket her lever ut fra sine hus som står på påler ute i vannet. Et par steder går vi i land og gjør små besøk som i en frukthage og hos noen som produserer kokos karameller. I en annen tropisk hage får vi servert dagens velsmakende lunsj. Vi reiser så videre med en «Sampan» (smal trebåt) som blir rodd gjennom den trange mangrove skogen. Vi er tilbake i Saigon tidlig på kvelden.

Frokost Lunsj
Mye spennende tropisk frukt

Dag 17

Tirsdag 25. februar

Saigon - Dubai

Dagen tilbringer vi i ro og mak på hotellet er gjør unna den siste shoppingen. Vi beholder hotellrommene helt til vi sjekker ut tidlig på kvelden. Siste punkt på vår innholdsrike reise blir en fin middag utendørs på en båt som cruiser opp Saigonelva. Herfra ser vi de mange imponerende høyhus-silhuettene langs elvebredden. Etter dette avslappende middagscruiset setter vi oss i bussen og kjører til flyplassen. Avreise med Emirates kl 23.55.

Frokost Middag
Ross parmly 25230 unsplash

Dag 18

Onsdag 26. februar

Dubai - Oslo

Ankomst Dubai kl 04.25. Fly videre kl 07.35. Ankomst Gardemoen kl 12.00.

Priser og betingelser

Pris fra 46 950,-

Tillegg for enkeltrom: 9 600,-

Tilslutning fra andre byer i Sør-Norge på forespørsel.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Phnom Penh og Saigon-Oslo inkl. flyskatter
 • Flyreisene Siem Reap-Luang Prabang og Hanoi-Danang-Saigon
 • Alle overnattinger i dobbeltrom
 • 15 frokoster
 • 9 lunsjer og 1 matpakke
 • 5 middager
 • Transport på i henhold til oppsatt program
 • Norsk reiseleder som i mange år har ledet grupper til disse landene
 • Lokale engelsktalende guider
 • Entrer til lokale severdigheter

Prisen inkluderer ikke

 • Forsikringer
 • Visumavgifter, ca 70 USD pr. person for hele turen. Mer informasjon om hvordan vi søker «On line» visum sendes ut nærmere avreise
 • Vaksiner
 • Drikke til maten
 • Snack og øvrige måltider etter eget ønske
 • Tips til guide og sjåfør (Beregn ca. 65 USD til dette)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
09.02.2025 Oslo - Dubai 14:10 23:55 EK160
10.02.2024 Dubai - Phnom Penh 02:30 16:30 EK348
25.02.2024 Tan Son Nhat - Dubai 23:55 04:25+1 EK393
26.02.2024 Dubai - Oslo 07:35 12:00 EK159