JLM høst 5 mindre
Sachne 1
Dødehavet 8

Bibelske høydepunkter
Høsttur til det Hellige landet

Avreisedato

24.10.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

24 880,-
Netanya 3

Dag 1

TIRSDAG 24. OKTOBER

NORGE – ISRAEL
Vi reiser med det polske flyselskapet LOT og har utreise fra Oslo. Etter ankomst Ben Gurion flyplass setter vi kursen til Netanya og Hotel Residence hvor vi spiser middag.

Nazareth Village

Dag 2

ONSDAG 25. OKTOBER

TEL AVIV – TIBERIAS
Vi kjører langs Middelhavet og opp til Karmelfjellet hvor vi har en fantastisk utsikt til havet i vest og opp til Nasaret og hele Megiddosletten. Så fortsetter vi til Megiddofestningen som ligger som en vaktpost over Harmagedonsletten. Vi drar videre til Nasaret med Nazareth Village – en liten by som er bygd slik som vi tenker byen var på Jesu tid. Vi besøker Maria kilden og kjører til Mt. of Precipice, stedet hvor jødene ville styrte Jesus utfor stupet. Her har vi en fantastisk utsikt til bl.a. Mt. Tabor og byen Nain. Så drar vi videre ned til Tiberias hvor vi tar vi inn på vårt hotell for middag
og overnatting.

Genesaretsjøen Båt 9 2

Dag 3

TORSDAG 26. OKTOBER

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
Denne dagen starter vi med båttur på Genesaretsjøen. Vi kjører så videre til Jesu egen by, Kapernaum. Fortsetter nordover til Naftalifjellene til kibbutz Misgav Am, et lite steinkast fra det
libanesiske grensegjerdet. Her får vi høre om konflikten mellom Hisbollah i Libanon og Israel. Herfra fortsetter vi opp til Golan og fjellet Ben Tal 1.165 m.o.h. Her har vi en fantastisk utsikt over Hermonfjellet, Golanhøydene og langt inn i Syria. Vi fortsetter over platået og ned Yarmukdalen (Gohopens dal) tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Dødehavet bading 14

Dag 4

FREDAG 27. OKTOBER

JERIKO – DØDEHAVET – JERUSALEM
Vi forlater Tiberias og kjører ned Jordandalen til Sakne på kibbutz Nir David hvor vi bader i de varme kildene. Fortsetter ned Jordandalen til verdens eldste by – Jeriko. Her skal vi se restene av de gamle murene og besøke Elisakilden som profeten gjorde frisk etter at den forårsaket for tidlige fødsler. Så besøker vi Qasir El Yehud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Vi kjører langs Dødehavet og ned til Ein Bokek for å bade i Dødehavet. Etter at vi har badet drar vi til Jerusalem og hotellet vårt.

Sykars brønn mindre pix

Dag 5

LØRDAG 28. OKTOBER

SAMARIA
Vi kjører nordover fra Jerusalem og vårt første stopp blir Elon Moreh i området hvor Abraham slo opp sine telt etter at han kom fra Irak som innvandrer. Neste stopp er Jakobs Brønn i Sykar/Nablus. Her ligger den samme brønnen som Jesus satt ved da den samaritanske kvinnen kom for å dra opp vann (John. 4.). Vi skal også besøke fjellet Garisim 881 m.o.h. som var Samaritanenes helligste fjell. Deretter fortsetter vi til Shilo hvor Israels tabernakel sto i ca. 400 år og hvor profeten Samuel tjente hos presten Eli. Så går turen videre tilbake til Jerusalem.

Getsemane JLM tre

Dag 6

SØNDAG 29. OKTOBER

JERUSALEM
Vårt første besøk er Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemanehagen via Tårekirken. Vi har bestilt time i hagen kl. 09:30. Deretter tar bussen oss til Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Vi avslutter dagen med besøk i Eitanim hvor pinsevennene har sitt arbeid. Retur til hotellet.

Hebron patriarkens grav mindre pix

Dag 7

MANDAG 30. OKTOBER

HEBRON – NEGEV
Vi kjører til Hebron for å besøke Makpelahulen hvor Abraham, Isak, Jakob, Sara og Rebekka er gravlagt. Så kjører vi gjennom Negev til Beer Sheba hvor vi besøker Abrahams brønn. Deretter til Sderot, byen som stadig har vært utsatt for raketter fra Gaza. Herfra har vi også en flott utsikt til Gaza.

Gravhagen med mennesker redigert

Dag 8

TIRSDAG 31. OKTOBER

JERUSALEM
I dag har vi ikke buss, kun guide. Spaserer ned til Gordons Golgata og den tomme grav hvor vi skal være kl. 09:00. Vi går i tunellen langs Vestmuren av tempelet. Så går vi Via Dolorosa og videre ned til Davidsbyen, ser filmen og går ned Waarren Shaft til Giho kilden hvor Salomo ble salvet til konge og ned til Siloahdammen. Her går vi Herodestunellen opp til det sydvestre hjørne av Tempelmuren. Så litt fritid i Jerusalem.

Utsikt til Jerusalem gamleby ved solnedgang Israel shutterstock 1080937451

Dag 9

ONSDAG 01. NOVEMBER

ISRAEL - NORGE
Bussen tar oss til flyplassen etter frokost.

Genesaretsjøen Båt 11
Fra Signe 4
Kapernaum 3 mindre pix
Ben Tal 5 kroppet
Gaseller
Gravhagen JLM 19 mindre pix
Klagemuren bønn JLM 2
Via Dolorosa JLM mindre
Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 24 880,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 7 760 (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

01 - 02/03 Hotel Residence, Netanya

02- 03/03 Golan Hotel, Tiberias

05 - 09/03 Grand Court Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r

• Flyskatter kr 1 900.- (pr. des -22, kan endre seg noe)

• Opphold på valgte overnattingsteder i dobbeltrom

inkl. halvpensjon dvs frokost og middag

• Rundreise ifølge det oppsatte program

• Inngangspenger til besøkssteder i programmet

• Skandinavisk/engelsk talende guide på rundturen

• Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

• Øvrige måltider

• Drikke til maten

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

• Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening USD 90 pr. person

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24. Oktober 2023 Oslo - Warszawa 10:15 12:15 LO 482
24. Oktober 2023 Warszawa -Tel Aviv 14:00 18:50 LO 155
01. November 2023 Tel Aviv - Warszawa 11:35 14:35 LO 156
01. November 2023 Warszawa - Oslo 16:50 19:00 LO 483
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/