JLM høst 2 2 lysere
Shutterstock 1163296213
Via Dolorosa JLM mindre

I Mesterens fotspor
Rundreise i Israel

Avreisedato

09.11.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

24 590,-

I Mesterens fotspor

En spennende rundreise der vi besøker kjerneområdene, der Jesus vandret og virket. Noen plasser kan vi se arkeologiske funn fra ny- og gammeltestamentlig tid.

Tel Aviv panorama 4

Dag 1

ONSDAG9. NOVEMBER

NORGE – ISRAEL
Vi reiser med det polske flyselskapet LOT og har utreise fra Oslo. På Ben Gurion flyplass venter SMILE service som tar oss til ventende buss som tar oss direkte til vårt hotell Metropolian
i Tel Aviv. Her spiser vi middag.

Amfiteateret i Cesarea ved havet

Dag 2

TORSDAG10. NOVEMBER

TEL AVIV – TIBERIAS
Vi tar tid til et bad i Middelhavet og kjører fra hotellet ca. kl. 10:00. Første stopp er Caesarea hvor vi ser Teateret, Hippodromen, Korsfarerbyen før vi setter kursen til Karmelfjellet hvor vi
minnes profeten Elias og hvor vi har en fantastisk utsikt over Harmageddon sletten og nordover til Galilea. Så til Nasaret hvor vi besøker Bebudelses kirken. Kjører opp til utsiktspunktet
Precipice hvor vi ser over til Mt. Tabor og byen Nain m.m. Siste etappe blir til Tiberias og Leonardo Hotel. Frokost og middag.

Saligprisningensberg 16

Dag 3

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN
Vi begynner dagen med besøk i Magdala fiskelandsbyen hvor Maria Madalena kom fra. Deretter besøker vi Bergprekenstedet. De som vil spaserer ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. (Joh. 21.) Vi fortsetter deretter til Jesu egen by Kapernaum. Så over til øst-siden av Genesaretsjøen til kibbutz Ein Gev for lunsj. På ettermiddagen tar vi båt over sjøen tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost, lunsj og middag.

Ben Tal 1

Dag 4

LØRDAG 12. NOVEMBER

NORDRE ISRAEL OG GOLAN
Vi setter kursen mot nord til Naftalifjellene til kibbutz Migav Am et lite steinkast fra det libanesiske grensegjerdet. Her får vi høre om konflikten mellom Hisbollah i Libanon og Israel.
Herfra fortsetter vi opp til Golan og fjellet Ben Tal 1.165 m.o.h. Her har vi en fantastisk utsikt over Hermonfjellet, Golanhøydene og langt inn i Syria. Vi fortsetter over platået og ned Yarmukdalen (Gohopens dal) tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Dødehavet bading mann 2

Dag 5

SØNDAG 13. NOVEMBER

TIBERIAS - JERUSALEM
Vi kjører et stykke ned Jordandalen og inn til Samaria hvor vi besøker fjellet Garisim – velsignelsens fjell. Så inn til Sykar hvor vi besøker Jakobs brønn. Så tilbake til Jordandalen og ned til
dåpsstedet Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Deretter langs Dødehavet forbi Masadaborgen hvor guiden forteller historien, før vi bader i Dødehavet ved Ein Bokek. Så går
turen tilbake langs havet og oppgjennom Judaørken til Jerusalem og vårt hotell Eyal. Frokost og middag.

Hanegalkirken JLM Sionsberget 2 mindre pix

Dag 6

MANDAG 14. NOVEMBER

JERUSALEM
I dag har vi ikke buss, men guide. Dagen starter med besøk i Gamlebyen hvor vi besøker Betesda Dam, Gabbata med Antoniaborgen, Via Dolorosa til Gravkirken. Vi går ned til Klagemuren og deretter ut Møkkporten til Davidsbyen. Her ser vi Millo og spaserer ned Warren Shaft til Gihonkilden, hvor Salomo ble salvet til konge. Vi går videre og ned til Siloahdammen. Herfra er det nå åpnet en ny tunnel opp til det sydvestre hjørnet av tempelkomplekset. De som ønsker å gå den kan gjøre det. En bør ikke ha dårlige ben eller ha klaustrofobi, men det er ikke veldig trangt. Vi avslutter med besøk i Hanegalkirken. Frokost og middag.

Betlehem Fødselskirken 3 mindre pix

Dag 7

TIRSDAG 15. NOVEMBER

JERUSALEM
Vi begynner dagen i Betania hvor Martha og Maria og Lasarus bodde. Så til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemanehagen via Tårekirken. Vi har bestilt time i hagen ca. kl. 10:30. Deretter tar bussen oss til Yad Vashem – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Så besøker vi Hyrdemarkene og Betlehem. Her må vi ha med oss en palestinsk guide. Frokost og middag.

Gravhagen JLM 16 2

Dag 8

ONSDAG 16. NOVEMBER

JERUSALEM
I dag har vi ikke guide eller buss. Vi begynner dagen i Gordons Golgata kl. 10:00. Resten av dagen fri. Reiseleder tar oss med på litt shopping i Gamlebyen, en spasertur til Vest Jerusalem
m.m. Vi har ikke buss og guide i dag. Frokost og middag.

Getsemane tre

Dag 9

TORSDAG 9. MARS

ISRAEL - NORGE
Hjemreisedagene er kommet. Vi reiser tidlig fra hotellet, flyavgang fra Ben Gurion 11:35 med LOT. Ankomst Oslo 19:00, via Warszawa.

Shutterstock 1163296213
Magdala 1
Saligprisningens berg 21
Genesaretsjøen Båt 2
Fra Signe 4
Dødehavet 8
Dødehavet Ein Bokek 2 2
Gaselle
Davidsbyen Jerusalem
Betlehem Fødselskirken 3 mindre pix
Gravhagen med mennesker redigert
Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 24 590,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7 500,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

09 - 10/11 Hotel Metropolian, Tel Aviv

10- 13/11 Leonardo Hotel, Tiberias

13 - 17/11 Eyal Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

PRISEN INKLUDERER:

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr 1 900,- kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Lunsj på kibbutz Ein Gev
 • Inngangspenger til besøkessteder i henhold til program
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 75 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
9. NOVEMBER 2023 Oslo - Warszawa 1040 1240 LO 482
9. NOVEMBER 2023 Warszawa -Tel Aviv 1410 1855 LO 155
17. NOVEMBER 2023 Tel Aviv - Warszawa 1135 1435 LO 156
17. NOVEMBER 2023 Warszawa - Oslo 1650 1900 LO 483
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.