Wartburg Hus Pa Borgen Shutterstock
Luther Statue Wittenberg Shutterstock 235083622
Tyskland Wittenberg

I Luthers fotspor
Mannen som forandret Europa

Avreisedato

11.07.2017

Varighet

9 dager

Pris fra

12 650,-

I Luthers fotspor

Dag 1

Tirsdag 11. juli

Samkjøring med andre turer til Oslo. Avreise fra Bergen og Haugesund over Haukeli, og fra Stavanger via Sørlandet og Telemark til Oslo. Her kommer nye gjester ombord ved Thon Hotel Opera kl 18.15. Båtavgang med Stena Line kl 19.30.

Dag 2

Onsdag 12. juli: Frederikshavn - Hannover

Etter ankomst Frederikshavn kjører vi sørover Jylland til Tyskland. Vi passerer Hamburg, og videre til Hannover. Middag og overnatting i Hannover.

Dag 3

Torsdag 13.juli: Hannover - Weimar

Det blir en kort kjøreetappe denne dagen når vi fortsetter sørøstover til Weimar - byen som på 17- og 1800-tallet var Tysklands kulturelle sentrum. Her får vi en guidet rundtur. Overnatting på Leonardo Hotel i to netter.

Dag 4

Fredag 14. juli: Eisenach & Erfurt

Besøk i byen Erfurt som har et av de best bevarte middelaldersentrum i Tyskland. Her skal vi innom Augustinerklosteret der Luther levde som tiggermunk. Videre går turen til Eisenach og «Lutherhaus» hvor han bodde når han gikk på skolen i byen. Den imponerende middelalderborgen Wartburg, hvor Luther oversatte Det nye testamentet fra gresk til tysk, ligger på en høyde ovenfor Eisenach. Det blir en guidet omvisning i borgen.

Dag 5

Lørdag 15. juli: Weimar – Eisleben – Merseburg

Stopp i Luthers fødeby Eisleben. Her skal vi innom både huset han ble født i og huset han døde i. I den lille byen Mansfeld som ligger like ved finner vi hans barndomshjem. Turen går videre til Merseburg hvor vi skal vi bo i to netter.

Dag 6

Søndag 16. juli: Wittenberg

I dag legger vi turen til Wittenberg selve stedet Martin Luther slo opp sine teser på kirkedøren for 500 år siden. Vi starter med gudstjeneste i byen før vi etter lunsj får en guidet omvisning med lokalguide.

Dag 7

Mandag 17. juli: Merseburg - Hamburg

Vi setter oss i bussen og kjører nordover igjen. Tidlig middag på hotellet vårt i utkanten av Hamburg før vi kjører inn til sentrum og besøker sjømannskirken. Her blir det turavslutning med kaffe og kake.

Dag 8

Tirsdag 18. juli: Hamburg – Kiel

Vår siste etappe i Tyskland går til Kiel. Her blir det litt tid på egenhånd før vi går om bord i Color Lines cruiseferje. Avgang kl 14.00. Stor middagsbuffe om kvelden.

Dag 9

Onsdag 19. juli: Hjemreisedag

Ankomst Oslo kl 10.00.

Sørlands- og Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Bergens- og Haugesundsbussen kjører gjennom Telemark og Haukeli til Haugesund og Bergen.

Priser og betingelser

Pris fra 12 650,-

Tillegg for enkeltrom: 2450,-

Prisen inkluderer

 • Bussrundturen
 • 8 overnattinger i dobbeltrom/lugar
 • 8 frokoster
 • 9 middager (Oslo 7)
 • Ferjebilletter
 • Inngangspenger i henhold til turprogrammet.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.