Wittenberg Castel Church Shutterstock 2016
Luther Statue Wittenberg Shutterstock 235083622
Tyskland Wittenberg

I Luthers fotspor
Mannen som forandret Europa

Avreisedato

27.09.2017

Varighet

7 dager

Pris fra

11 950,-

På forespørsel

I Luthers fotspor

2017 er året for reformasjonsjubileet 500 år etter at augustinermunken Martin Luther slo opp sine teser i Wittenberg - tesene som forandre både kirke og samfunn for ettertiden.

Turledere er prost Erling Kopperud og tidligere generalsekretær og også teolog Karl Johan Hallaråker - begge med godt kjennskap til reformasjonens røtter og historie.

Onsdag 27. september: Oslo – Berlin – Weimar

Avreise fra Gardermoen 12.15. Ankomst Berlin 13.50. (Tilslutning fra Bergen til Oslo kl 09.20) Her venter vår turistbuss på oss, og vi starter turen i Luthers fotspor. Første etappe går til Luther-byen Weimar – byen som på 17- og 1800- tallet var Tysklands kulturelle hovedstad. Det blir en rundtur i byen med lokalguide før vi samles til middag og samling på Leonardo Hotel hvor skal bo i to netter.

Torsdag 28. september: Eisenach og Erfurt

Besøk i byen Erfurt som har et av de best bevarte middelaldersentrum i Tyskland. Her skal vi innom Augustinerklosteret der Luther levde som tiggermunk. Videre går turen til Eisenach og «Lutherhaus» hvor han bodde når han gikk på skolen i byen. Den imponerende middelalderborgen Wartburg, hvor Luther oversatte Det nye testamentet fra gresk til tysk, ligger på en høyde ovenfor Eisenach. Det blir en guidet omvisning i borgen.

Fredag 29. september: Weimar – Eisleben – Leipzigområdet

Stopp i Luthers fødeby Eisleben. Her skal vi innom både huset han ble født i og huset han døde i. I den lille byen Mansfeld som ligger like ved finner vi hans barndomshjem. Turen går så videre til Leipzig området hvor vi skal vi bo i to netter.

4. og 5. dag: Wittenberg

De neste to dagene tilbringer vi i reformasjonens viktigste by; Lutherstadt Wittenberg. Det blir guidet rundtur, undervisning om Luther og reformasjonens begynnelse og utbredelse m.m. Vi får også møte lokale prester og misjonsledere som vil gjøre oppholdet ekstra interessant. Søndag deltar vi i gudstjeneste i byen som regnes som protestantisk valfartssted og reformasjonens vugge. Utpå ettermiddagen søndag kjører vi de få milene nordover igjen til Berlin hvor vi skal bo de to siste nettene.

Mandag 2. oktober: Berlin

Denne dagen skal vi gjøre oss kjent i Berlin. Vi starter dagen med en guidet rundtur med lokalguide som viser oss noen av denne spennende byens hovedattraksjoner.

Om ettermiddagen blir det mulighet for litt tid på egen hånd før det blir middag og avslutningssamling på hotellet om kvelden.

Tirsdag 3. oktober: Berlin – Oslo

Etter en rolig morgen i Berlin kjører vi ut til flyplassen hvor det er flyavgang med Norwegian til Oslo kl 14.20. Ankomst Gardermoen kl 16.00. Fly fra Berlin direkte til Bergen kl 12.35.

Priser og betingelser

Pris fra 11 950,-

Tillegg for enkeltrom: 1450,-

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Berlin tur/retur (evt Bergen-Berlin tur/retur)
 • Bussrundturen
 • 6 overnattinger i dobbeltrom
 • 6 middager
 • 6 frokoster
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • drikke til måltidene.
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.