Lutherstatuen i Wittenberg
Wittenberg
Weimar

I Luthers fotspor
Munken som endret Europa

Avreisedato

22.04.2017

Varighet

6 dager

Pris fra

11 100,-

Fulltegnet

I Luthers fotspor

I 2017 er det 500 år siden refor- masjonen startet, ved at Luther slo opp sine 95 teser mot av- latshandelen. Vi skal på denne turen besøke sentrale steder knyttet til Martin Luther, og vi får grundig informasjon om bakgrunnen for reformasjonen.

Høydepunkter på turen

 • Lutherstadt Wittenberg
 • Eisleben, Luthers fødeby
 • Eisenach - Lutherhuset
 • Erfurt
 • Leipzig

Dag 1

Oslo-Berlin-Wittenberg

Avreise fra Gardermoen kl. 1015. Ankomst Berlin kl. 1150. På flyplassen blir vi møtt av vår sjåfør med buss som skal være med oss disse dagene. Vi kjører til «Lutherstadt Wittenberg». Det var her reformasjonen startet i 1517 da Luther slo opp de berømte 95 tesene på døra til slottskirken. Det blir anledning til en byvandring på egen hånd eller sammen med reiselederne. Vi skal bo 2 netter på Acron hotell. Middag på hotellet. Samling etter middag.

Dag 2

Wittenberg

Vi starter dagen med gudstjeneste i Stadtkirche (Marienkirche), kirken hvor Luther ofte talte. Etter gudstjenesten blir det byvandring med guide bl.a. til «Lutherhuset». Det blir også tid til å gå på egen hånd, før vi igjen samles til middag på kvelden.

Dag 3

Witenberg - Eisleben - Weimar

Weimar er først og fremst Goethe og Schillers by, men også Luther besøkte byen. Men vi stopper først i Eisleben, Luthers fødeby. Her besøker vi både huset der han ble født i 1483, og huset der han døde i 1546. Vi drar videre til Weimar. Her tar vi inn på hotell Dorint, som ligger sentralt i denne flotte byen, der skal vi bo i 2 netter.

Dag 4

Wiemar - Eisenach - Wartburg - Weimar

Etter frokost kjører vi først til Eisenach, der Luther gikk på skole i tre år fra han var 14. Vi besøker huset der han trolig bodde (Lutherhuset), og Georgskirken, der den unge Martin var korgutt. Her ble trolig Johann Sebastian Bach døpt. Eisenach har også et fint Bach museum. Etter lunsj drar vi opp til den imponerende middelalderborgen Wartburg, et sentralt sted i Luthers liv. Her oversatte han det nye testamentet til moderne tysk på 11 uker!

Dag 5

Weimar-Erfurt-Leipzig

Etter frokost drar vi til Erfurt. Her har vi en byvandring, og vi besøker også Augustinerklosteret, der Luther bodde fra 1505 til 1511. Etter besøket i Erfurt kjører vi videre til Leipzig. Leipzig er den største byen i Sachsen. Før middag skal vi ha sightseeing i byen med en lokal guide, og skal bl.a. besøke Nikolaikirken og Thomaskirken (der Luther prekte, og Johann Sebastian Bach senere var kantor i mange år). Siste natta på turen vår bor vi på hotell Best Western, sentralt i byen. Etter middag har vi en avskjedssamling der vi deler inntrykk og erfaringer fra turen

Dag 6

Leipzig-Berlin-Oslo

Etter en god frokost på hotellet drar vi tilbake til Berlin der bussturen startet. Flyet vårt går kl. 1420, og vi lander på Gardermoen kl. 1600,forhåpentligvis med mange gode minner fra Luther-land.

Priser og betingelser

Pris fra 11 100,-

Tillegg for enkeltrom: 1320

Tilslutning fra andre byer i Sør-Norge kr 1500

Prisen inkluderer

Flyturen Oslo – Berlin t/r, 5 overnattinger i dobbeltrom på gode hoteller, halvpensjon, dvs. frokost og middag, rundreisen med inngangsbilletter til besøksstedene nevnt i programmet, lokale guider, norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider. Tips til hotellbetjening, sjåfør og lokale guider: 30 EURO pr. pers.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår B

  Denne turen har følgende avbestillingsregler:

  • Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-
  • Avbestilles turen mellom 65 og 35 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum
  • Avbestilles turen mellom 35 og 15 dager før avreise kreves 50% av turprisen
  • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.