Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Adolph Tidemand Die Andacht der Haugianer 1848
Hans Nielsen Hauge gravminne på Gamle Aker kirkegård Oslo DSC 3690
Fredrikstad Rolvsøy Hans Nielsen Hauges minde

I Hans Nielsen Hauges fotspor
Langweekend i Oslo

Avreisedato

07.10.2021

Varighet

4 dager

Pris fra

9 750,-

I Hans Nielsen Hauges fotspor

Spennende og innholdsrike dager der vi blir tatt med i Hans Nielsens Hauges fotspor – fra vugge til Grav. Et program i regi av Katakomben Kultursenter.

Den 3 april i 2021 var det 250 år siden samfunnsbyggeren Hans Nielsen Hauge ble født. De fleste forbinder Hauge med utviklingen av den kristne lekmanns-bevegelsen i Norge. Arven etter Hauge rommer dog mye mer. Historikere som Karsten Alnæs og Berge Furre har uttalt at det moderne Norge startet med Hauge. På grunn av hva de trodde på kom Hans Nielsen Hauge og hans venner i opposisjon til standsamfunnets eneveldsamfunn og ble av den grunn fengslet og motarbeidet. Vennesamfunnet ble forløperen til organisering av vårt demokratiske samfunn. I deres dristige og dypt medmenneskelige initiativ oppsto en industribygging og deling av økonomiske midler som landet knapt har sett maken til. I den historiske perioden de levet var Norge involvert i krig og frigjøring fra Danskeveldet, gjennom en frihetskamp i 1814 til en koalisjon med Sverige, fattigdom og rikdom, arbeidernes og bondens kamp for frihet. Trygghet og arbeidsløshet. Kvinners frigjøring og talerett, handelsblokkader og økonomisk krisetid. Alt på en gang. Midt i dette sto Hans Nielsen Hauge og hans venner med en dyp tro og respekt for ordet – Bibelen.

Katakomben Kultursenter/ Lutherstiftelsen har tatt opp denne begivenhet for å legge forholdene til rette for å visualisere det haugianerne var opptatt av – BIBELEN – og forholdet til nesten. Vi setter i løpet vår/sommer 2021 opp en permanent visuell utstilling – «Veien» - som gjennom bilder, figurer, modeller, plansjer og lyd kan bringe folk igjennom utstillingen for kunnskapsformidling og refleksjon.

Gjennom «Veien» vil vi guide folk gjennom fortellingene om Skapelsen – Edens have – Syndefallet – Noas ark – Babel og tårnet – Abraham og Patriarkene – Moses – Tabernakelet – Davidsbyen – Profetene – Jesu fødsel og liv – Jerusalem – Skjærtorsdag – Getsemane – Korsfestelsen – Graven – gjenmøtet ved Genesaret og pinsen og frem til Åpenbaringsboken – Bibelens siste profetiske bok.

Høydepunkter på turen

 • Rolfsøy, Hans Nielsen Hauges barndomshjem
 • Gamlebyen i Fredrikstad
 • Drammen og Eikerbygdene
 • Bache-parken
 • Norsk Folkemuseum på Bygdøy
 • Vandring og guiding gjennom utstillingen "Veien"
 • Besøk på gravstedet til Hans Nielsen Hauge
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Torsdag 7. oktober

Reise på egenhånd fra hjemstedet til Oslo og Thon Hotel Slottsparken midt i sentrum av byen. Våre reiseledere vil være på plass her fra kl 16.00 og tar imot dere etter hvert som dere kommer til hotellet. Vi samles til middag på hotellet kl 19.00. Velkomstsamling etter middagen.

Middag

Dag 2

Fredag 8. oktober

Etter frokost blir vi hentet på hotellet av buss og reiseleder fra Lutherstiftelsen, og vår reise i Hans Nielsen Hauges fotspor kan starte. Vi drar til Rolfsøy, til Hans Nielsen Hauges barndomshjem (Besøkssenteret er nyåpnet i 2021). Her oppholder vi oss, ser originalutseendet av hjemmet han vokste opp i, går ut på jordet hvor han fikk opplevelsen som forandret livet hans. Deretter drar vi til gamlebyen i Fredrikstad hvor vi spiser lunsj på en restaurant (ikke inkludert), og vandrer rundt i byen hvor han brukte deler av sin ungdomstid og hvor Hans fikk sin «første» betalte jobb. Etter programmet i Fredrikstad kjører vi tilbake til hotellet vårt i Oslo. Vi møtes til middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 3

Lørdag 9. oktober

Bussen henter oss etter frokost igjen og vi fortsetter vårt program i Hans Nielsen Hauges fotspor.

De første og de siste reisene til Hans Nielsen Hauge gikk til Drammen og Eikerbygdene. Vi drar til «Mølla» - papirmøllen på Eiker, som han var med la grunnlaget for og startet i 1802, og som ble haugianersenteret for Eikerbygdene – også i den lange perioden har ble sittende i fengsel – 1804 – 1814. Får vi tid drar vi innom Fossesholm Herregård i Vestfossen.

Deretter spiser lunsj på en restaurant i området (Ikke inkludert). Etter lunsj drar vi til Krogstadelva og ser på Solberg Spinneri hvor Hans Nielsen Hauge også var involvert, dog ikke fra starten av virksomheten i Drammen i 1819, men fra 1820 var han medeier i foretaket. Den siste delen av dagen reiser vi til Bache-parken i Drammen og gården som ble samlingssenteret for haugianerne i Drammen og Østlandet. Buss tilbake til hotellet og fells middag om kvelden.

Frokost Middag

Dag 4

Søndag 10. oktober

Vi spiser frokost og sjekker ut av hotellet før vi blir hentet av bussen vår igjen. Turen går ut av sentrum til Bygdøy og Oslo Folkemuseum for å se fengselet hvor Hans satt i 10 år. Kanskje blir det også tid til å besøke «bedehuset» og stavkirken på Bygdøy. Bussen tar oss videre til Akersgaten 47, hvor vi får full guiding gjennom Bibelen og «VEIEN». Inklusiv i denne guidingen er at vi gjennomgår et rituelt «Påskemåltid» etter jødisk/kristent tradisjon og hvor «hovedmåltidet» blir dagens lunsj – lammegryte. Vi avslutter guidingen gjennom Getsemane/Golgata/en åpen grav og utfordingen Peter fikk etter påsken ved Genesaretsjøen. Det blir tid til litt kikk/handel i Bok & Media. Siste del av dagen går til Hans Nielsen Hauges grav som ligger i Oslo.

Vi kjører så tilbake til Oslo sentrum hvor turen avsluttes.

Frokost Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra 9 750,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 950

Bestill

Prisen inkluderer

 • 3 netter i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag)
 • Lunsj søndag
 • Innganger, guiding og transport i henhold til program
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Reise til og fra Oslo
 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.