Cathinka og Katharina
Til Tyskland med Vårt Land

Avreisedato

09.05.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

14 900,-

Cathinka og Katharina

Vi reiser i sporene etter to kvinner som har satt varige spor i norsk historie. På hvert sitt område og i ulike tidsepoker var norske Cathinka Guldberg og tyske Katharina von Bora modige pionerer.

I 2018 var det 150 år siden Cathinka Guldberg startet utdanningen av diakonisser i Norge. Hun er regnet som sykepleiens grunnlegger i Norge og fikk sin utdannelse i Kaiserswerth i Tyskland, på samme institusjon som Florence Nightingale hadde gått noen år tidligere. Katharina von Bora var nonnen som ble Martin Luthers kone. Hun ble en sentral skikkelse i reformasjonen og styrte alt det praktiske i Lutherhaus i Wittenberg. På turen blir vi nærmere kjent med disse sterke kvinnene og deres ideologiske drivkraft. Boken om Cathinka Guldberg er inkludert i prisen.

Turen arrangeres av Vårt Lands venner - i samarbeid med Diakonissehuet Lovisenberg.

Dag 1

Torsdag 9. mai: Utreise fra Oslo

Vi møtes på Lovisenberg kl 10:00 for omvisning på det nye Cathinka- museet og enkel lunsj (inkl.). Avreise til Hjortneskaia kl. 12:00, og videre med Color Lines cruiseferge, Color Magic kl. 14:00. Vi nyter cruisetilværelsen ut Oslofjorden. Velkomstsamling ombord og middagsbuffé på kvelden. Overnatting i gode innvendige doble lugarer.

Lunsj Middag

Dag 2

Fredag 10. mai: Kiel – Düsseldorf - Kaiserswerth

Frokostbuffet om bord og ankomst Kiel kl. 10:00. Vi kjører sørover vai Hamburg, Bremen og Osnabrück og legger inn nødvendige pauser underveis. Ankomst Düsseldorf sent på ettermiddagen. Middag og overnatting på Mercure Hotel Düsseldorf-Ratingen.

Frokost Middag

Dag 3

Lørdag 11. mai: Kaiserswerth – Eisenach

Omvisning i Kaiserwerth på moderhuset med kirke, Florence Nightingale- sykehuset og museet. Vi besøker også prestegården, «vuggen» der hele den diakonale virksomheten startet. Her fikk både Florence Nightingale og Cathinka Guldberg sin utdanning. På ettermiddagen kjører vi til Eisenach. Middag og overnatting (2 netter) på Pentahotel Eisenach.

Frokost Middag

Dag 4

Søndag 12. mai: Wartburg – Eisleben – Erfurt

Vi besøker middelalderborgen Wartburg der Luther oversatte Det nye testamente til tysk på 11 uker. Deretter fortsetter vi til Luthers fødeby, Eisleben, og ser bl.a. huset der han ble født og der han døde. Utpå ettermiddagen kjører vi til Erfurt der vi også spiser middag på Kaisersaal Erfurt Lutherkeller. Tilbake til vårt hotell i Eisenach.

Frokost Middag

Dag 5

Mandag 13. mai: Eisenach – Torgau – Wittenberg

På formiddagen besøker vi Torgau der Catharina von Bora døde og er gravlagt i Mariakirken. Vi fortsetter deretter til Lutherstadt Wittenberg. Det var her reformasjonen startet i 1517 da Luther slo opp de berømte 95 tesene på døra til slottskirken. Etter en lunsjpause besøker vi kirken der Luther ofte talte og «Lutherhaus» der han underviste og bodde sammen med Katharina von Bora. På kvelden kjører vi nordover mot Potsdam og Berlin. Middag og overnatting (2 netter) på Hotel Zur Insel, Werder/Havel utenfor Potsdam.

Frokost Middag

Dag 6

Tirsdag 14. mai Potsdam & Berlin

Dagen tilbringes i Potsdam/Berlin – området og vi får bl.a. med oss en flott bysightseeing og deretter et besøk i det jødiske museum. Middag på hotellet om kvelden.

Frokost Middag

Dag 7

Onsdag 15. mai: Berlin – Kiel

Tidlig frokost på hotellet før vi kjører nordover til Kiel. Herfra seiler vi kl. 14:00 med Color Fantasy mot Oslo.

Frokost Middag

Dag 8

Torsdag 16. mai: Oslo

Ankomst Hjortneskaia kl. 10:00. Bussen kjører til sentralstasjonen og videre til Lovisenberg.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 14 900,-

Tillegg: Enkeltrom: kr 1000,- / enkeltlugar på fergene: 1650,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen
 • Fem hotellovernattinger m/halvpensjon (frokost og middag)
 • Cruiseferge Oslo – Kiel tur/retur med innvendige doble lugarer (frokost- og middagsbuffet begge veier)
 • Guidet omvisninger og inngangspenger i henhold til programmet

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på  ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.