Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Fotolia 41906898 Subscription Xl
Temareise Jerusalem05
Temareise Jerusalem22

Israels historie, kultur og natur
Rundreise i Abrahams fotspor

Avreisedato

19.10.2017

Varighet

11 dager

Pris fra

19 580,-

Fulltegnet

Israels historie, kultur og natur

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde» som du kjenner fra Bibelen. Har du lyst til å se nye plasser i landet, du ikke før har besøkt eller sett? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med gode dager i ro ved Middelhavet? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer.

Vi starter, og avslutter, med fridager i Natanya / Ashkelon, der man kan bade i Middelhavet, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn.

Høydepunkter på turen

 • Jerusalem
 • Samaria
 • Judea
 • Golan
 • Galileasjøen
 • Dødehavet
Last ned brosjyre (.pdf)
Israel Natanya 1

Dag 1

Torsdag 19. oktober: Utreisedag Norge - Israel

Vi reiser med Brussels Airlines fra Gardermoen på morgenen kl. 0645, med ankomst Brussel kl. 0850. Videre fra Brussel kl. 0935 og med ankomst til Tel Aviv kl. 1505. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til Hotel King Solomon i Natanya.

Israel Natanya

Dag 2

Fredag 20.oktober: Fridag i badebyen Natanya v/ Middelhavet

Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel. Vi har enda ca. 25`C i Middelhavet. Dagen er din. Kos deg. Reiseledere står klare til å hjelpe, om du trenger hjelp eller ideer for hva du skal finne på. Vi er mitt i Landet, og om du ikke ønsker å slappe av på hotellet, på stranden, på promenaden, på byens store fredags marked eller på et eller flere av byens mange handlesentre, ja, så er det enkelt å ta buss, taxi eller tog stort sett til alle kjente plasser i Landet.

Tilbud for dagen:
Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med orientering om programmet for de neste dagene, og Bibeltime I.

99759099

Dag 3

Shabbat 21.oktober: Fridag i Natanya v/ Middelhavet

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Ligge ved svømmebassenget, gå på stranden, sole og bade seg. Vi bor svært sentralt i Landet og i kort avstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime II.
Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjertet av Natanya, til gågaten, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter!

Israel Golan

Dag 4

Søndag 22.oktober: Galiliea - Gennesaretsjøen - Dan - Golan

I dag starter vår rundtur i Israels land, i Abrahams fotspor. Vi starter tidlig og reiser nord-øst til Tiberias, hvor vi starter med båttur på Genesaretsjøen.
Turen går så helt til det nordlige Israel, til Dan, hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port», og Midt-Østens største vannkilde; Ein Dan. Så kjører vi forbi Banjas (Caesarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Stiger opp på Golan høydene, treffer en druser, før vi besøker Ben Tal høydene, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell i Netanya. En flott dag, med Bibelen som den store guidebok!

Temareise Jerusalem25

Dag 5

Mandag 23.oktober: I Abrahams fotspor i Samaria

I dag starter vi tidlig. Det blir en fantastisk dag, da vi skal stige opp på Israels fjell, til Samaria, og «vandre i Abrahams fotspor». Vi besøker bl.a. Har Bracha fjellet, Utsiktspunktet på Har Gerisim, (fjellet med utsikt ned til Josefs grav, Jakobs brønn, og byen Sikem/Nablus), Elon More. På vår vei til Jerusalem stopper vi i Shilo, hvor Paktens Ark og Tabernaklet i sin tid stod. En lang og uforglemmelig dag! Vi tar inn på Prima Royale hotel, sentralt i Jerusalem.

Temareise Jerusalem13

Dag 6

Tirsdag 24 oktober: I Abrahams fotspor i Judea

Om gårsdagen var et høydepunkt for mange av dere, vil nok også denne dagen bli det. Vi reiser i dag til Hebron , og besøker bl.a. Machpela hulen. Detter er, etter jødisk tradisjon, graven til bl.a. Abraham , Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. (Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem). Videre kjører vi gjennom Kiryat Arba, på vei til Herodium .

I dette flotte festningsverket ute i Judea ørken ble Herodes grav funnet for noen år siden. Vi går gjennom de underjordiske gangene, hører historien og beskuer en uforglemmelig utsikt til store deler av Judea, i alle retninger. Deretter tilbake til Jerusalem, og til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort men svært viktig besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. På vei til vårt hotell kjører vi forbi det Israelske Knesset (regjeringskvartalet).

Temareise Jerusalem29

Dag 7

Onsdag 25.oktober: Jerusalem

Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panorama utsikten fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Sions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus hold nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Vi beskuer Moria berg / Tempelplassen fra en flott utsiktsplass, besøker Vestmuren / Klagemuren, vandrer deler av Via Dolorosa, til

Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10). Og selvfølgelig skal vi besøke de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!
Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum ved et besøk her! Og, får vi mulighet til mer vil det bli flettet inn gjennom dagen. Vi sier på gjensyn til Jerusalem for denne gang, reiser til vårt nye flotte hotell i Ashkelon ved Middelhavet.

Dodehavet

Dag 8

Torsdag 26. oktober: I Abrahams fotspor i Negev - Dødehavet

Vi starter dagen med å besøke Abrahams brønn, deretter Tel Ber Sheva (over 4000 år gammel), til Tel Arad, før vi stiger ned til den laveste plass på jord, til Salt sjøen; Dødehavet. Vi beskuer Sodoma fjellet og saltstøtten av «Abrahams brorsønn; Lots hustru». Det blir anledning til å bade, her som alle kan «lese hebraisk flytende». En ny dag du aldri vil glemme!

Israel Ashkelon

Dag 9

Fredag 27.oktober: Fridag i Ashkelon v/ Middelhavet

Du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, her i Ashkelon. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! Bading og fri! Bibelsamling.

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime III.
Kl. 20.30 Etter shabbats måltidet på hotellet; Fellessamling med frie vitnesbyrd og sang!

Israel Leonardo Ashkelon

Dag 10

Shabbat 28.oktober: Fridag i Ashkelon v/ Middelhavet

Det er Shabbat og siste hele dagen for oss i Israel for denne gang. Nyt den! Mer soling og bading.
Kl. 09.00 Bibeltime IV.
Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Direktefly Norge Israel

Dag 11

Søndag 29.oktober: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet). Avreise kl. 1600 med ankomst Brussel kl. 2000, og videre kl. 2050 med ankomst Oslo kl. 2300.

Israel Ashkelon
Temareise Jerusalem13
Temareise Jerusalem28
Israel Golan
Israel Natanya

Priser og betingelser

Pris fra 19 580,-

Tillegg for enkeltrom: 6090,-

Flytider:

Torsdag 19/10 Norge - Israel

Avreise Gardermoen kl. 06.45 SN 2288
Ankomst Brussel kl. 08.50
Avreise Brussel kl. 09.35 SN 3289
Ankomst Tel Aviv kl. 15.05

Søndag 29/10 Israel - Norge
Hjemreisedagen

Avreise Tel Aviv kl. 16.00 SN 3290
Ankomst Brussel kl. 20.00
Avreise Brussel kl. 20.50 SN 2287
Ankomst Gardermoen kl. 23.00

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr.2.301,- (pr.februar 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med USD 80,-
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 6.090,-
 • Reiseforsikring

Prisen er beregnet på min. 25 betalende deltakere.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.