MS Nordlys Norway HGR 83555 Photo Photo Competition
Raftsundet Norge Hgr 38040
Shutterstock 111283598

Hurtigrutecruise
MS Nordlys Bergen - Kirkenes – Bergen

Avreisedato

25.04.2023

Varighet

12 dager

Pris fra

23 950,-

Fulltegnet

Hurtigrutecruise

Opplev tre årstider i løpet av en reise, og se kontrastene mellom Nord- og Sør-Norge. Bli med oss på cruise med Hurtigruteskipet MS Nordlys langs den vakre kysten vår. ”Verdens vakreste sjøreise” er fullpakket med opplevelser hver dag. En er innom hele 34 havner hver vei, men til forskjellige tider på døgnet på vei nordover og sørover.

Utflukter: Det er et stort utvalg av utflukter dere kan bli med på slik at en får oppleve noen av stedene vi seiler forbi på litt nærmere hold. Hurtigruten har mange utflukter som alle kan melde seg på, men i tillegg vil Plussreiser arrangere noen egne utflukter kun for deltakerne i vår gruppe. Vi vil sende ut informasjon om utflukter til alle påmeldte i god tid før avreise.

Fellesskap: Hver dag har vi samlinger i skipets konferanserom. Reiselederne våre inviterer her til samling om Guds ord i tillegg til sosialt fellesskap. Utenom samlingene vil de ha treffpunkter i skipets mange hyggelige fellesarealer hvor en kan slå av en prat over en kaffekopp mens man nyter det vakre landskapet vi flyter forbi.

Lugarer: Vi tilbyr forskjellige lugarkategorier i forskjellige prisklasser.

Måltider: Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag for alle fra og med middag avreisedagen til og med lunsj siste dag.

Avreise: Turen starter i Bergen hvor det er innsjekk fra kl 16.00. Båtavgang kl 20.30. Ankomst Bergen igjen kl 14.30. Dersom noen behøver hjelp med transport til og fra Bergen, kan Plussreiser hjelpe deg med dette.

MS Nordlys: Skipet ble bygget i 1994 og renovert i 2019. Interiøret er inspirert av nordlyset, både kunsten, dekoren og fargene. Om bord finner du forskjellige restauranter, Multe bakeri og iskrembar, to boblebad, badstue og et treningsrom. Skipet har også et stort område med resepsjon, en turguide, et konferanserom og en butikk.

MS Nordlys har et eget Coastal Experience Team om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene seiler i.

Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen

Dag 1

Tirsdag 25. april

Vi starter turen i Bergen. Innsjekk på Hurtigruteterminalen fra kl 16.00. Vi kaster fortøyningene og legger fra kai kl 20.30. Skipet seiler ut Hjeltefjorden og vi nyter en god middag. En tur ut på dekk eller i panoramasalongen med utsikt over det vakre kyst- og fjordlandskapet er å anbefale.

Middag
Ålesund
Ålesund

Dag 2

Onsdag 26. april: Anløp i Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Molde og Kristiansund

Vårt første lengre stopp blir i dag i vakre Ålesund. Vi navigerer vi oss forbi en rekke øyer, skjær og holmer på vei til havn. Byen er kjent for sin unike arkitektur i jugendstil. Tiden i land kan du bruke til å gå trappene opp byfjellet med fantastisk utsikt over byen og øyene og fjella rundt eller vandre langs Brosundet som deler byen i to.

Frokost Lunsj Middag
Nidarosdomen i Trondheim
Nidarosdomen i Trondheim

Dag 3

Torsdag 27. april: Anløp i Trondheim og Rørvik

Vi seiler videre nordover til Trøndelag. Formiddagen tilbringes i Norges tredje største by, Trondheim. Byen som tidligere har vært Norges hovedstad er i dag et sentrum for utdannelse, teknologi, kultur og mat. Trondheim er nok mest kjent for sin vakre katedral og det populære pilegrimsmålet, Nidarosdomen. En tur i den er et must når vi ligger til kai her. Vi kan også anbefale en spasertur blant de sjarmerende restaurerte trehusene på Bakklandet.

Frokost Lunsj Middag
Trollfjorden
Trollfjorden

Dag 4

Fredag 28. april: Anløp i Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund og Svolvær

I dag krysser vi den usynlige grensen, polarsirkelen. Vi seiler nordover langs Helgelandskysten og har et lite stopp i Nordlands største by, Bodø. Vi fortsetter videre til Lofoten, og på sene kvelden seiler vi inn i den spektakulære og trange Trollfjorden.

Frokost Lunsj Middag
Ishavskatedralen
Ishavskatedralen

Dag 5

Lørdag 29.april: Anløp i Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromsø og Skjervøy

Dagens hoved stopp er Nordens Paris, Tromsø. Byen har fått kallenavnet Porten til Ishavet etter at den tidlig på 1900-tallet ble utgangspunkt for flere fangst- og forskningsekspedisjoner til arktiske og antarktiske strøk. Du har muligheten til å utforske området rundt Tromsø fra havnivå enten ved kajakkpadling eller hvalsafari. Et must når du er i byen er et besøk i Tromsdalen kirke, bedre kjent som Ishavskatedralen -en vakker kirke inspirert av arktisk natur.

Frokost Lunsj Middag
Nordkapp
Nordkapp

Dag 6

Søndag 30. april: Anløp i Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg og Båtsfjord

Vi seiler i et fantastisk landskap på vei mot det nordligste punktet på det europeiske fastlandet, Nordkapp. Vi har et lenge stopp i Honningsvåg. Her kan du vandre gjennom byen og la deg sjarmere av de fargerike bygningene. Det er også mulig å bli med på utflukt til selve Nordkapp-platået.

Frokost Lunsj Middag
Kirkenes Foto: Trym Ivar Bergsmo www nordnorge com
Kirkenes Foto: Trym Ivar Bergsmo www nordnorge com

Dag 7

Mandag 1. mai: Anløp i Vardø, Vadsø og Kirkenes

Når vi seiler langs Finnmarkskysten vil du se at havet og blir mer og mer dramatisk. På morgenen ankommer vi Kirkenes, Barentshavets hovedstad, og selve snupunktet for turen. Kirkenes regnes som porten mot øst da den ligger bare noen få mil unna den russiske grensen.

Ved lunsjtider legger skipet fra kai og starter på reisen sørover igjen. Vi kan glede oss over at vi faktisk bare har sett halvparten av det Norskekysten har å by på.

Anløp i Vardø, Båtsfjord og Berlevåg

Frokost Lunsj Middag
Hammerfest by
Hammerfest by

Dag 8

Tirsdag 2. mai: Anløp i Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord og Skjervøy

Vi forsetter på seilingen sørover. I løpet av natten stopper vi innom flere havner, før vi kommer til Nordkapp hvor du kan nyte frokosten. Vi har blant annet et besøk i Hammerfest, før vi seiler videre. På kvelden legger vi til kai i Tromsø akkurat i tide til en magisk midnattskonsert i Ishavskatedralen for de som ønsker det (Konserten er ikke inkludert i turprisen)

Frokost Lunsj Middag
Reine i Lofoten
Reine i Lofoten

Dag 9

Onsdag 3. mai: Anløp i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær og Stamsund

I dag går seilasen gjennom vakre Vesterålen mot Lofoten, noe mange mener er selve høydepunktet på turen. På denne seilturen kan du oppleve det som at vi har kurs rett inn i fjellveggen, men det finnes en åpning i Raftsundet. Raftsundet er stredet mellom Vesterålen og Lofoten og det leder frem til den trange og fortryllende Trollfjorden.

Frokost Lunsj Middag
Guests on deck MS Nordlys HGR 30917 Photo Axel M Mosler

Dag 10

Torsdag 4. mai: Anløp i Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund og Rørvik

Vi forsetter seilasen sørover langs Helgelandskysten. Her venter oss vakker natur med en overflod av øyer, holmer og stupbratte fjellvegger. Noen av høydepunktene på dagens seiling er Torghatten med et hull i midten av fjellet, den spektakulære fjellkjeden de syv søstre og deg gamle, idylliske handelstedet Nesna. I tillegg ligger vi en stund til kai i Brønnøysund og Rørvik.

Frokost Lunsj Middag
Molde
Molde

Dag 11

Fredag 5. mai: Anløp i Trondheim, Kristiansund og Molde

På formiddagen i dag får du igjen tid til å utforske Trondheim før vi seiler videre sørover. På turen ut Trondheimsfjorden passerer vi blant annet Munkholmen og Hitra. Videre legger vi til kai i Kristiansund. Byen er kjent for skipsbygging, oljeindustri, fiskeindustri og spesielt klippfisken. Vi krysser det åpne havet på vei mot rosenes by, Molde. Fra dekk kan du se de stupbratte og spisse Romsdalsalpene.

Frokost Lunsj Middag
Bergen
Bergen

Dag 12

Lørdag 6. mai: Anløp i Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Ankomst Bergen kl 14.30

Vi nærmer oss slutten på verdens vakreste sjøreise. I løpet av natten vil vi legge til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Vi seiler blant annet forbi vakre Nordfjord før vi ankommer Bergen kl 14.30.

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: Fra kr 9.500

Tillegg for utvendig lugar på øvre dekk: kr 4600 per person

Prisen inkluderer

  • Overnatting i doble utvendige lugarer med normal eller begrenset utsikt på de nedre dekkene med fullpensjon
  • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

  • Reise til og fra Bergen
  • Utflukter
  • Drikke til maten
  • Forsikringer