ANI9067 MLR 3972608 Foto Photo Competition
Shutterstock 111283598
Raftsundet Norge HGR 38040

Hurtigrutecruise
Bergen-Kirkenes-Bergen

Avreisedato

09.05.2022

Varighet

12 dager

Pris fra

18 950,-

Få plasser igjen

Hurtigrutecruise

Opplev tre årstider i løpet av en reise, og se kontrastene mellom Nord- og Sør-Norge. Bli med oss på cruise med Hurtigruteskipet MS Nordkapp langs den vakre kysten vår.

På Nordkapp er solen oppe hele døgnet fra 13. mai, så mulighetene for å oppleve midnattssolen på denne turen er store for de som holder seg våkne utover natten.

Utflukter: Det er et stort utvalg av utflukter dere kan bli med på slik at en får oppleve noen av stedene vi seiler forbi på litt nærmere hold. Hurtigruten har mange utflukter som alle kan melde seg på, men i tillegg vil Plussreiser arrangere noen egne utflukter kun for deltakerne i vår gruppe. Vi vil sende ut informasjon om utflukter til alle påmeldte i god tid før avreise.

Fellesskap: Hver dag har vi samlinger i skipets konferanserom. Reiselederne våre, Kari og Helge Standal inviterer her til samling om Guds ord i tillegg til sosialt fellesskap. Utenom samlingene vil de ha treffpunkter i skipets mange hyggelige fellesarealer hvor en kan slå av en prat over en kaffekopp mens man nyter det vakre landskapet vi flyter forbi.

Lugarer: Vi tilbyr forskjellige lugarkategorier hvor rimeligste alternativ er innvendig lugar. Vi har også tilbud om utvendige lugarer i forskjellige prisklasser.

Måltider: Frokost, lunsj og middag er inkludert hver dag for alle fra og med middag avreisedagen til og med lunsj siste dag.

Avreise: Turen starter i Bergen hvor det er innsjekk fra kl 16.00. Båtavgang kl 21.30. Ankomst Bergen igjen kl 14.30. Dersom noen behøver hjelp med transport til og fra Bergen, kan Plussreiser hjelpe deg med dette.

MS Nordkapp ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør. Om bord finner du tre forskjellige restauranter, Multe bakeri og iskrembar, en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av boblebadene våre, og foran på skipet kan du nyte kaffe eller kald drikke i den hyggelige baren. Skipet har også et stort område med resepsjon, en turguide, et konferanserom og en butikk.

MS Nordkapp ble døpt av Dronning Sonja i 1996, etterfulgt av jomfruturen til Shetlandsøyene. Skipet startet reisene sine langs norskekysten i april 1996, men hun har også seilt i Antarktis. Siden 2007 har MS Nordkapp seilt opp og ned langs norskekysten.

Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen

Dag 1

Mandag 9. mai

Vi starter turen i Bergen. Innsjekk på Hurtigruteterminalen fra kl 16.00. Vi kaster fortøyningene og legger fra kai kl 21.30. Skipet seiler ut Hjeltefjorden og nyter en god middag. En tur ut på dekk eller i panoramasalongen med utsikt over det vakre kyst- og fjordlandskapet er å anbefale.

Middag
Ålesund sett fra trappene til Aksla
Ålesund sett fra trappene til Aksla

Dag 2

Tirsdag 10. mai

Anløp i Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Molde og Kristiansund

Vårt første lengre stopp blir i dag blir i vakre Ålesund. Vi navigerer vi oss forbi en rekke øyer, skjær og holmer på vei til havn. Byen er kjent for sin unike arkitektur i jugendstil. Tiden i land kan du bruke til å gå trappene opp byfjellet med fantastisk utsikt over byen og øyene og fjella rundt eller vandre langs Brosundet som deler byen i to.

Frokost Lunsj Middag
Nidarosdomen i Trondheim
Nidarosdomen i Trondheim

Dag 3

Onsdag 11. mai

Anløp i Trondheim og Rørvik

Vi seiler videre nordover til Trøndelag. Dagen i dag tilbringes i Norges tredje største by, Trondheim. Byen som tidligere har vært Norges hovedstad er i dag et sentrum for utdannelse, teknologi, kultur og mat. Trondheim er nok mest kjent for sin vakre katedral og det populære pilegrimsmålet, Nidarosdomen. En tur i den er et must når vi ligger til kai her. Vi kan også anbefale en spasertur blant de sjarmerende restaurerte trehusene på Bakklandet.

Frokost Lunsj Middag
Trollfjorden
Trollfjorden

Dag 4

Torsdag 12. mai

Anløp i Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund og Svolvær

I dag krysser vi den usynlige grensen, polarsirkelen. Vi seiler nordover langs Helgelandskysten og har et lite stopp i Nordlands største by, Bodø. Vi fortsetter videre til Lofoten, og på sene kvelden seiler vi inn i den spektakulære og trange Trollfjorden.

Frokost Lunsj Middag
Ishavskatedralen Tromso Norge HGR 71710 Foto Photo Competition

Dag 5

Fredag 13. mai

Anløp i Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromsø og Skjervøy

Dagens hovedstopp er Nordens Paradis, Tromsø. Byen har fått kallenavnet Porten til Ishavet etter at den tidlig på 1900-tallet ble utgangspunkt for flere fangst- og forskningsekspedisjoner til arktiske og antarktiske strøk. Du har muligheten til å utforske området rundt Tromsø fra havnivå enten ved kajakkpadling eller hvalsafari. Et must når du er i byen er et besøk i Tromsdalen kirke, bedre kjent som Ishavskatedralen -en vakker kirke inspirert av arktisk natur.

Frokost Lunsj Middag
Nordkapp
Nordkapp

Dag 6

Lørdag 14. mai

Anløp i Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg og Båtsfjord

Vi seiler i et fantastisk landskap på vi mot det nordligste punktet på det europeiske fastlandet, Nordkapp. Vi har et lenge stopp i Honningsvåg. Her kan du vandre gjennom byen og la deg sjarmere av de fargerike bygningene.

Frokost Lunsj Middag
Kirkenes Foto: Trym Ivar Bergsmo www nordnorge com
Kirkenes Foto: Trym Ivar Bergsmo www nordnorge com

Dag 7

Søndag 15. mai

Anløp i Vardø, Vadsø og Kirkenes

Når vi seiler langs Finnmarkskysten vil du se at havet og blir mer og mer dramatisk. På morgenen på nasjonaldagen ankommer vi Kirkenes, Barentshavets hovedstad, og selve snupunktet for turen. Kirkenes regnes som porten mot øst da den ligger bare noen få mil unna den russiske grensen.

Ved lunsjtider legger skipet fra kai og starter på reisen sørover igjen. Vi kan glede oss over at vi faktisk bare har sett halvparten av det Norskekysten har å by på.

Anløp i Vardø, Båtsfjord og Berlevåg

Frokost Lunsj Middag
Hammerfest by
Hammerfest by

Dag 8

Mandag 16. mai

Anløp i Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord og Skjervøy

Vi forsetter på seilingen sørover. I løpet av natten stopper vi innom flere havner, før vi kommer til Nordkapp hvor du kan nyte frokosten. Vi har blant annet et besøk i Hammerfest, før vi seiler videre. På kvelden legger vi til kai i Tromsø akkurat i tide til en magisk midnattskonsert i Ishavskatedralen for de som ønsker det.

Frokost Lunsj Middag
Lofoten
Lofoten

Dag 9

Tirsdag 17.mai

Anløp i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær og Stamsund

I dag går seilasen gjennom vakre Vesterålen mot Lofoten, noe mange mener er selve høydepunktet på turen. På denne seilturen kan du oppleve det som at vi har kurs rett inn i fjellveggen, men det finnes en åpning i Raftsundet. Raftsundet er stredet mellom Vesterålen og Lofoten og det leder frem til den trange og fortryllende Trollfjorden.

Frokost Lunsj Middag
Torghatten
Torghatten

Dag 10

Onsdag 18. mai

Anløp i Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund og Rørvik

Vi forsetter seilasen sørover langs Helgelandskysten. Her venter oss vakker natur med en overflod av øyer, holmer og stupbratte fjellvegger. Noen av høydepunktene på dagens seiling er Torghatten med et hull i midten av fjellet, den spektakulære fjellkjeden de syv søstre og deg gamle, idylliske handelstedet Nesna. I tillegg ligger vi en stund til kai i Brønnøysund og Rørvik.

Frokost Lunsj Middag
Molde
Molde

Dag 11

Anløp i Trondheim, Kristiansund og Molde

Anløp i Trondheim, Kristiansund og Molde

På formiddagen i dag får du igjen tid til å utforske Trondheim før vi seiler videre sørover. på turen ut Trondheimsfjorden passerer vi blant annet Munkholmen og Hitra. Videre legger vi til kai i Kristiansund. Byen er kjent for skipsbygging, oljeindustri, fiskeindustri og spesielt klippfisken. Vi krysser det åpne havet på vei mot rosenes by, Molde. Fra dekk kan du se de stupbratte og spisse Romsdalsalpene.

Frokost Lunsj Middag
Bergen
Bergen

Dag 12

Fredag 20. mai

Anløp i Ålesund, Torvik, Måløy og Florø. Ankomst Bergen kl 14.30

Vi nærmer oss slutten på verdens vakreste sjøreise. I løpet av natten vil vi legge til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Vi seiler blant annet forbi vakre Nordfjord før vi ankommer Bergen kl 14.30.

Frokost Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra 18 950,-

Tillegg for enkeltrom: Fra kr 11.000

Tillegg for utvendig lugar med begrenset utsikt: kr 3400 per person

Tillegg for utvendig lugar nedre dekk: kr 5800 per person

Tillegg for utvendig lugar på øvre dekk: kr 7700 per person

Prisen inkluderer

 • Overnatting i doble innvendige lugarer (Polar inside USPI) med fullpensjon
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Reise til og fra Bergen
 • Utflukter
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår Hurtigruten lavsesong

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  • Avbestilles turen innen 95 dager før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  • Avbestilles turen mellom 95 dager og 35 dager før avreise, kreves 50% av turprisen.

  • Avbestilles turen mindre enn 35 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende på utenlandsturer må ha reiseforsikring.

  Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring. Denne er som oftest inkludert i reiseforsikringen.

  Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet.

  Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  • Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.