Praha
Gamlebyen Krakow

Høsttur til Krakow og Praha
Besøk to av Europas vakreste byer

Avreisedato

25.09.2018

Varighet

9 dager

Pris fra

12 480,-

På forespørsel

Høsttur til Krakow og Praha

Radio Øst inviterer til en spennende og innholdsrik tur høsten 2018. Hovedreisemål er to av Europas vakreste byer; Krakow og Praha. I tillegg får vi med oss Tysklands «nye» og storslåtte hovedstad, Berlin, samt flotte cruise Oslo – Kiel og København – Oslo.

Color Line

Dag 1

Tirsdag 25. september: Østfold - Oslo

Avreise fra Østfold tidlig formiddag, etter oppsatt kjøreplan. Vi ankommer Hjortnes kaia i Oslo ca. kl. 12:00 og seiler ut med Color Lines flotte cruiseferge, Color Magic kl. 14.00. Vi nyter cruisetilværelsen ut Oslofjorden. Flott middagsbuffé ombord, og overnatting i gode innvendige doble lugarer.

Si Buss

Dag 2

Onsdag 26. september: Kiel - Legnica

Båten ankommer Kiel kl. 10:00, og etter en rolig morgen og en god frokostbuffé om bord, setter vi kursen sørøstover gjennom det tidligere Øst-Tyskland. Det blir en god lunsjstopp i nærheten av Berlin, før vi fortsetter mot grensen til Polen. Sen ettermiddag ankommer vi vårt gode Qubus Hotel i Legnica. Middag på hotellet og overnatting i gode dobbeltrom.

Auschwitz

Dag 3

Torsdag 27. september: Legnica - Auschwitz - Krakow

Etter frokost på hotellet kjører vi til den lille polske byen, Oswiecim, som av tyskerne fikk navnet; Auschwitz. Her besøker vi konsentrasjonsleirene Auschwitz I & Birkenau (Auschwitz II).Dette blir et sterkt møte med terroren fra 2. verdenskrig. Mer enn 1 mill. jøder ble utryddet bare i disse leirene. Etter omvisningen fortsetter vi inn til Krakow og sjekker inn for to netter på vårt gode og sentrale Hotel Wyspianski. Middag på hotellet.

Krakow

Dag 4

Fredag 28. september: Krakow og Wieliczka

På formiddagen besøker vi en av Europas mest spesielle severdigheter; Saltgruvene i Wieliczka - med den flotte underjordiske «saltkatedralen». Vi er tilbake i Krakow ved lunsjtider. Byen er Polens gamle hovedstad og kongeby, og gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste. Det blir god anledning til å utforske denne vakre byen på egenhånd før vi samles til felles middag på restaurant i gamlebyen på kvelden.

Olomouc Tsjekkia

Dag 5

Lørdag 29. september: Krakow - Praha

Det blir tidlig frokost og avreise fra Krakow denne morgenen. På veg til Praha legger vi inn en god lunsjstopp i den vakre tsjekkiske byen Olomouc, og sent på ettermiddagen ankommer vi Hotel TYL i Praha der vi skal bo de neste to nettene. Middag på hotellet denne kvelden.

Praha Elv

Dag 6

Søndag 30. september: Praha

Vi har hele dagen til disposisjon i vakre Praha. Om formiddagen innbyr vi til en spennende tre timers byvandring m/ guide. Ettermiddagen har du til egen disposisjon i byen, og om kvelden innbyr vi til felles middag på restaurant i byen og flott klassisk konsert i en av byens konsertsaler.

Lidice

Dag 7

Mandag 1. oktober: Praha - Lidice - Berlin

Vi forlater Praha etter frokost på hotellet. Det blir en formiddagsstopp i Lidice, landsbyen nord for Praha som ble utslettet under krigen. Historien om massakren i Lidice får vi i form av en sterk dokumentarfilm vist i bussen på veg ut til minnelunden. Etter besøket her fortsetter vi nordover mot Tyskland igjen, og legger inn en lunsjstopp i Dresden. Tidlig ettermiddag ankommer vi Berlin og får en spennende bysightseeing i Tysklands flotte hovedstad før vi sjekker inn på Hotel an der Havel, i Oranienburg nord for Berlin. Middag og turavslutning på hotellet.

Dfds

Dag 8

Tirsdag 2. oktober: Berlin - København

Det blir frokost og avreise fra hotellet denne morgenen. Vi kjører nordover til Rostock der vi tar ferge over til Gedser i Danmark. Herfra er det en god times kjøring til København der vi sjekker inn på DFDS sin flotte cruiseferge, Crown Seaways. Båten seiler fra «Kongens by» kl. 17:00 og vi nyter en flott middagsbuffet om bord. Overnatting i doble utvendige lugarer.

Radio Ost Logo

Dag 9

Onsdag 3. oktober: Oslo - Østfold

Vi nyter en god frokostbuffet om bord i båten før ankomst Oslo kl. 09:45. Derfra er det en kort kjøretur hjemover, og vi tar farvel etter en forhåpentligvis flott og innholdsrik tur i godt fellesskap.

Priser og betingelser

Pris fra 12 480,-

Tillegg 6x enkeltrom på hotellene: kr. 1.500,-

Tillegg 2x enkeltlugar på seilingene: kr. 950,-

Prisen inkluderer

 • Cruiseferge Oslo - Kiel med overnatting i innvendige doble lugarer
 • Middags- og frokostbuffet om bord
 • 6 hotellovernattinger m/ frokost i dobbelrom
 • 4 middager på hotellene og 2 middager på restaurant (Krakow og Praha)
 • Cruiseferge København - Oslo med overnatting i utvendige doble lugarer
 • Middags- og frokostbuffet om bord
 • Alle severdigheter, utflukter og omvisninger i henhold til program
 • Bussturen og alle avgifter

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til middagene
 • Reise- og avbestillingforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.