Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Trang Gate I Jodiske Kvarter I Jlm
Gordens Golgata

Høsttur til Israel
Med Bibelen som guidebok og med bibelundervisning inn i den profetiske kontekst.

Avreisedato

01.10.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

19 450,-

Fulltegnet

Høsttur til Israel

Vi inviterer deg med på en rundreise med Bibelen som guidebok og med bibelundervisning inn i den profetiske kontekst. Vi starter reisen i Jerusalem og får med oss Simchat Torah i den Hellige by, vandringer i Jesu fotspor, besøk i Betlehem og dagstur til Samaria, før det blir ørkenopplevelser ved Dødehavet og vi setter kursen mot Galilea. Etter opplevelser ved Genesaretsjøen, nord-Galilea og grenseområdene, drar vi mot Middelhavet og Haifa, før vi avslutter vår reise i badebyen Netanya. En dyktig, israelsk skandinavisktalende guide blir med oss på rundturen og vi anbefaler Bibelen som vår beste guidebok.

Dag 1

Mandag 1. oktober: Utreise; Norge – Israel, Tel Aviv, Jerusalem

Velkommen med på høsttur til Israel! Vi reiser med Turkish Airlines (TK) fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. (Gi beskjed ved påmelding om du ønsker tilknytning fra annen flyplass.) Ombord serveres varm mat. På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss og guide som tar oss til Jerusalem og vårt hotell Eyal i sentrum av byen.

Israel Jerusalem 3

Dag 2

Tirsdag 2. oktober. Jerusalem med Simchat Torah, Oljeberget - Gamlebyen

I dag er det «Simchat Torah», helligdagen som kommer dagen etter løvhyttefesten. Vi vil se jøder i fest som jubler og danser med Torah-ruller i gatene.

Jerusalem er i dag en løftestein og hele verden har sine øyne rettet mot denne by. Vi skal oppleve en del av de bibelske steder og vandre i Jesu fotspor. Vi begynner dagen på Oljeberget, der vi ser Jerusalem i morgensolen. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over byen, og gjør et stopp i Getsemane hagen. Vi går opp til Bethesda dam og St. Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens Vei». Stopper ved Antonia-borgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene. Så til Vestmuren, eller Klagemuren som den ofte kalles. Vi avslutter dagen med nattverd i Gravhagen, v/ Gordons Golgata.

Israel Lysestake

Dag 3

Onsdag 3. oktober. Jerusalem, Yad Vashem, Betlehem

Vi kjører til Knesset hvor vi ser den store syvarmede lysestaken; Menoraen, som er Israels nasjonalsymbol. Fortsetter videre til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble drept under andre verdenskrig. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Vi legger turen om Betlehem, hvor vi prøver å få til et møte med pastorparet Naim og Elvira Khoury, og vi kjører ut til Herodion og ser utsikten over Juda markene.

Dag 4

Torsdag 4. oktober. Dagstur til Samaria

Denne dag skal vi besøke Sjilo hvor det gamle tabernaklet stod, vi tar turen opp til Elon Moreh, hvor Gud gav løfte til Abraham om landet, besøker nybyggerområder og ser bl.a. opp mot Ebal fjellet (forbannelsens fjell). Det blir en spennende dag i et område som hele verden ønsker skal være jøderent. Det bor i dag ca. 300 000 nybyggere her. Vi vil se hvordan de dyrker og bor på høydedragene. Vi besøker Eshel Hashomron Hotel, og møter bl.a. det spennende ekteparet som driver hotellet. De har en sterk historie å fortelle, om terror og lidelse, som de er tydelig merket av. Vi får også omvisning i den bibelske hagen på område.

Baptism Site Kaser El Yahud

Dag 5

Fredag 5. oktober. Dødehavet, Jeriko, Jordandalen og til Tiberias

Vi forlater Jerusalem og setter kursen ned til Dødehavet og Masada. Vi kjører først innom døperstedet ved Jordan elven og så videre til Masada. Denne fjellborgen som Herodes bygde med den gang en overdådig luksus. Her ser vi ruiner, en del er restaurert, og møter en spennende historie om de 960 jøder som forskanset seg på Masada og holdt stand mot den romerske hær i over tre år. Det blir anledning til et bad i Dødehavet, dette spesielle hav som inneholder 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Her flyter du som en kork på grunn av havets høye saltinnhold. Vi legger turen innom Jeriko, her i denne verdens eldste by møter vi mye bibelhistorie. Vi kjører videre opp Jordandalen og kommer frem til Tiberias.

Israel Saligprisningsberget

Dag 6

Lørdag 6. oktober. Genesaretsjøen og områdene rundt

Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, her er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Tabgha stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Resten av dagen fri til bading.

Israel Golanhoyden

Dag 7

Ssøndag 7. oktober. Galilea og Golan m/ det nordlige Israel

I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi starter i Kapernaum før vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost. Her har vi fin utsikt og kan se langt inn i Syria. Vi kjører videre ned en del av den fruktbare Huladalen. (De som ønsker kan velge å ha en avslappingsdag ved Genesaretsjøen)

Profeten Elias Pa Karmel

Dag 8

Mandag 8. oktober. Kfar Kedem, Karmel, Haifa og til Netanya

Vi forlater Tiberias og setter kursen mot Kfar Kedem. Her på denne religiøse kibbutzen, vil vi få oppleve en flott anskuelses-undervisning av livet her i bibelsk tid. Ferden går videre opp til Muchraqa på Karmel fjellet, hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggido sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon slaget som Åpenbaringen taler om. Vi kjører ned og ser utsikten over Haifa, og besøker Shmuel Aweida, pastor i Beit Eliahu menigheten. Fortsetter mot Cæsarea, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten, før vi kjører til Netanya og sjekker inn på hotellet vi skal bo de to siste nettene.

Israel Tel Aviv 02

Dag 9

Tirsdag 9. oktober. Tur til Tel Aviv

Denne siste dagen besøker vi Tel Aviv og «The independens hall», hvor staten Israel ble proklamert av Israels første statsminister David Ben Gurion. Vi tar turen bort til Jaffa, og går vi til garverens hus hvor Peter hadde sitt spesielle himmelsyn. Så er resten av dagen fri til bading og avslapping i Netanya.

Andre opplysninger: Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og Bibelundervisning.

Dag 10

Onsdag 10. oktober. Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot.

Priser og betingelser

Pris fra 19 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5190,-

Bosteder
1-5/10 Hotel Eyal, Jerusalem
5-8/10 Hotel Leonardo, Tiberias
8-10/10 Hotel Island Suites, Netanya

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1 670 (per jan-18, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Samaria
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 78 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
1. oktober Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
1. oktober Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
10. oktober Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
10. oktober Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.