Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Israel Pilegrim 03
Temareise Jerusalem21

Høsttur til Israel
Med Bibelen som guidebok

Avreisedato

25.09.2017

Varighet

10 dager

Pris fra

17 370,-

Fulltegnet

Høsttur til Israel

Vi ønsker velkommen til en ny, spennende tur til Israel! Igjen skal vi innom mange kjente steder og for noen ukjente og nye steder. Denne gangen begynner vi turen i kjerneområdene av Jesu virksomhet i Galilea, fortsetter gjennom ørkenen til Israels hovedstad Jerusalem og avslutter i Netanya ved Middelhavskysten. Ta med Bibel som er den beste guidebok på en slik tur. I tillegg til at du får se og oppleve mye disse dagene, blir det også bademuligheter. Det er fortsatt sommer og varmt og godt i Israel. En dyktig israelsk, skandinavisktalende guide vil følge gruppen på rundturen.

Dag 1

Mandag 25. september: Utreise Norge - Israel. Tel - Aviv - Tiberias.

Utreise fra Oslo med mellomlanding i Istanbul og videre til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. (Dersom du ønsker tilslutning fra annen flyplass, så merk av på påmeldingen.) Her blir vi møtt av vår buss og guide, som tar oss til Ginnosar Village ved Genesaretsjøen, hvor vi skal bo de første nettene.

Reisetider:
TK1752 Oslo - Istanbul 11:15 16:10
TK 788 Istanbul - Tel Aviv 18:05 20:05

Israel Genesaretssjoen

Dag 2

Tirsdag 26. september: Genesaretsjøen og områdene rundt.

Vi starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Vi fortsetter i Jesu fotspor og besøker Magdala, her er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Det blir en tur opp på Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Tabgha stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Resten av dagen fri til bading på kibbutzen.

Israel Golanhoyden

Dag 3

Onsdag 27. september: Golan m/det nordlige Israel

I dag skal vi bli mer kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situasjonen her. Vi starter dagen i «Jesu egen by»; Kapernaum før vi kjører opp til Golanhøydene, og til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost, hvor vi har fin utsikt, og kan se langt inn i Syria. Vi kjører ned en del av den fruktbare Huladalen.

Jerusalem Oljeberget

Dag 4

Torsdag 28. september. Nasaret - Jordandalen - Jerusalem.

Vi forlater Genesaretsjøen og setter kursen mot Nasaret, denne byen hvor Jesus vokste opp. Det blir to alternativer her, vi håper å få treffe arabiske pastorpar som er tydelig på støtte til Israel. Hvis det ikke lykkes så blir det en omvisning i Nasareth Village, hvor man opplever livet som det var her på Jesu tid. Vi drar videre forbi Afula, Bet She’an og ned den fruktbare Jordandalen. Så begynner oppstigningen til Jerusalem, som ligger 800m over havet.
Vi kjører opp på Oljeberget der ser vi den verdenskjente utsikten over "Den Hellige Stad". Hvis tiden tillater det, vil vi vandre ned til Getsemane før vi sjekker inn på Prima Kings hotell i sentrum av byen.

Israel Lysestake

Dag 5

Fredag 29. september: Jerusalem

Vi begynner vårt opphold i Jerusalem med å kjøre til Knesset hvor vi ser den store syv-armede lysestaken; Menoraen, som er Israels nasjonalsymbol. Vi kjører så videre til Øst-Jerusalem og Gamlebyen, og går til Betesdadam og St. Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Vi fortsetter vår vandring med å gå noe av Via Dolorosa eller "Lidelsens Vei", og stopper ved Antoniaborgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene på veien mot Gravkirken. Så til Vestmuren, eller Klagemuren som vi ofte kaller den, det helligste sted i verden for det jødiske folk.

Ved solnedgang starter Yom Kippur, forsoningsdagen. Jødenes store høytid og fastedag faller sammen med sabbaten. Vi må derfor denne dag avslutte tidlig på ettermiddagen.

Temareise Jerusalem24

Dag 6

Lørdag 30. september: Jerusalem. Yom Kippur, forsoningsdagen

Denne dagen er alt stengt og vi har den som avslappingsdag og kan gå rundt i Jerusalem og oppleve sammen med jødene deres store forsoningsdag. Gravhagen ved Gordons Golgata er åpen, vi skal gjøre et besøk og ha nattverdstund her. På kvelden blir det anledning til å gå i handlegatene.

Dodehavet 2

Dag 7

Søndag 1. oktober: Ein Gedi - Dødehavet - Jeriko - Genesis

Vi reiser ned til Ein Gedi hvor vi skal ha en liten fottur i område hvor David skjulte seg for kong Saul. De som ikke makter å gå kan slappe av i piknikområdet ved inngangen. Vi gjør et lunsjstopp i Qumran og deretter blir det anledning til et bad i Dødehavet. Havet inneholder 21 forskjellige mineraler, hvor 12 av dem ikke finnes i noe annet hav. Mineralene har ikke bare en avslappende effekt, men tilfører også huden næring, har en helbredende virkning på eksem og psoriasis, øker blodsirkulasjonen og lindrer reumatiske smerter. Dødehavet inneholder for eksempel 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelhavet. Man flyter som en kork på grunn av havets høye saltinnhold, hele 33 %.

På hjemvei legger vi turen innom døperstedet og Jeriko, her i denne verdens eldste by møter vi mye bibelhistorie. Vi vil avslutte dagen i «Genesis», hvor kamelen venter på oss og fører oss til Abrahams telt hvor vi spiser middag på ekte nomade vis. En vakker stjernefylt kveldshimmel over Juda ørkenen vil lyse over oss, en flott opplevelse å se tilbake på.

Israel Natanya 2

Dag 8

Mandag 2. oktober: Yad Vashem - Tel Aviv - Netanya

Vi skal i dag forlate Jerusalem, men vil først besøke Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jøder som ble drept under andre verdenskrig. Av dem 1,5 mill. barn. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Så settes kursen ned til Tel Aviv, her besøker vi The independens hall, hvor staten Israel ble proklamert av Israels første statsminister David Ben Gurion. Kursen settes så til Netanya hvor vi skal bo de to siste nettene.

Ceasarea Israel

Dag 9

Tirsdag 3. oktober: Cæsarea - Karmel - Netanya

Vi skal besøke Cæsarea, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten. Ferden går videre opp til Muchraqa på Karmel fjellet, hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Meggido sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag, det store Harmageddon slaget som Åpenbaringen taler om. Vi kjører så ned og ser utsikten over Haifa. Resten av dagen fri til bading i Netanya.

Dag 10

Onsdag 4. oktober: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjører til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom v’lehitraot (Fred og på gjensyn).

Reisetider:
TK 785 Tel Aviv - Istanbul 09:50 12:05
TK1753 Istanbul - Oslo 14:00 16:55

Andre opplysninger: Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og Bibel undervisning.

Temareise Jerusalem24
Ceasarea Israel
Dodehavet 2
Israel Golan
Jerusalem Oljeberget

Priser og betingelser

Pris fra 17 370,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4550,-

Bosteder
25/9 - 28/9 Ginnosar Village, Tiberias
28/9 - 2/10 Prima Kings, Jerusalem.
2/10 - 4/10 King Salomo, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

Prisen er basert på minimum 30 betalende.

 • Flyreise t/r Oslo – Tel Aviv
 • Flyavgifter kr 1 603,- per febr.17 (kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag hver dag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norske reiseledere
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør USD 75
 • Reiseforsikring
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.