Acco
Sachne
Hebron Mindre Pix

Høsttur til det Hellige landet
Bibelske høydepunkter

Avreisedato

25.10.2022

Varighet

9 dager

Pris fra

21 830,-

Fulltegnet

Høsttur til det Hellige landet

Dette er en tur der vi blir bedre kjent med landet som vi kjenner fra Bibelen. På vei til Tiberias besøker vi Joppe, Cæsarea, Acco og Nazareth. Det blir tur rundt og på Genesaretsjøen. Så drar vi opp på Golanhøyden, tar oss et bad i Paradisets forgård som også blir kalt Sachne, før vi drar videre mot Dødehavet. Neste dag går turen til Beer Sheba med Abrahams brønn, til Sderot, Hebron og Makpelahulen før vi kjører opp til Jerusalem. I tillegg drar vi til Betania, besøker Eitanim, pinsevennene sitt arbeid og får en dag til å oppleve Samaria og Judeaørkenen

Dome of rock 6481240 960 720

TIRSDAG 25. OKTOBER

Utreisedag, Norge - Israel.
Velkommen med på tur til Israel! Vi reiser med Turkish Airlines (TK) fra Oslo, via Istanbul til Tel Aviv (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed ved påmelding). På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til hotell Metropolitan i Tel Aviv.

Kapernaum 11 2

ONSDAG 26. OKTOBER

Tiberias.
Vi starter dagen med et besøk i gamle Joppe. Fortsetter opp langs Middelhavet til Cæsarea ved havet. Her besøker vi teateret, ruinene av Herodes palass, korsfarer markedet. Bussen tar oss videre opp til ruinene av den gamle korsfarerbyen Acco. På veien østover til Tiberias stopper vi i Nasaret ved Maria kilden. I Tiberias tar vi inn på hotell Leonardo Club. Frokost og middag.

Genesaretsjøen Båt 8

TORSDAG 27. OKTOBER

Områdene ved Genesaretsjøen.
Vi spaserer ned til Genesaretsjøen hvor båten tar oss en tur på sjøen nordover til kibbutz Nof Ginnosar. Vi kjører videre til Jesu egen by Kapernaum. Fortsetter nordover til Naftalifjellene til kibbutz Migav Am et lite steinkast fra det libanesiske grensegjerdet. Her får vi høre om konflikten mellom Hizbollah i Libanon og Israel. Herfra fortsetter vi opp til Golan og fjellet Bental 1.165 moh. Her har vi en fantastisk utsikt over Hermonfjellet, Golan høydene og langt inn i Syria. Vi fortsetter over platået og ned Yarmukdalen (Gohopens dal) tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Dodehavet 5

FREDAG 28. OKTOBER

Jeriko - Dødehavet - Jerusalem.
Vi forlater Tiberias og kjører ned Jordandalen til Sakne på kibbutz Nir David hvor vi bader i de varme kildene. Fortsetter ned Jordan dalen til verdens eldste by – Jeriko. Her skal vi se restene av de gamle murene og besøke Elisa kilden som profeten gjorde frisk etter at den tilbrakte for tidlige fødsler. Så besøker vi Qasr El Yehud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Vi kjører langs Dødehavet og ned til Ein Bokek for å bade i Dødehavet. Så går turen videre til Jerusalem og hotell Leonardo. Frokost og middag.

Sykars brønn mindre pix

LØRDAG 29. OKTOBER

Samaria.
Vi kjører nordover fra Jerusalem og vårt første stopp blir Elon More i området hvor Abraham slo opp sine telt etter at han kom fra Irak som innvandrer. Neste stopp er Jakobs brønn i Sykar/Nablus. Her ligger den samme brønnen som Jesus satt ved da den samaritanske kvinnen kom for å dra opp vann (John. 4.). Vi skal også besøke fjellet Garisim 881 moh. som var Samaritanenes helligste fjell. Deretter fortsetter vi til Shilo hvor Israels tabernakel sto i ca. 400 år og hvor profeten Samuel tjente hos presten Eli. Fortsetter tilbake til Jerusalem. Frokost og middag.

Oljeberget JLM Dame utsikt mot Jerusalem

SØNDAG 30. OKTOBER

Jerusalem.
Vårt første besøk i dag blir byen Betania hvor Martha, Maria og Lasarus bodde og hvor Jesus ofte var på besøk. Så til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Getsemanehagen via Tårekirken. Vi har bestilt time i hagen ca. kl. 11.30. Deretter tar bussen oss til Yad Vashem, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Vi avslutter dagen med besøk i Eitanim hvor pinsevennene har sitt arbeid. Retur til Jerusalem. Frokost og middag.

Beer Sheba Abrahams brønn

MANDAG 31. OKTOBER

Hebron - Negev.
Vi kjører til Hebron for å besøke Makpelahulen hvor Abraham, Isak, Jakob, Sara og Rebekka er gravlagt. Så gjennom Negev til Beer Sheba hvor vi besøker Abrahams brønn. Deretter til Sderot, byen som stadig har vært utsatt for raketter fra Gaza. Herfra har vi også en flott utsikt til Gaza. Herfra til Jerusalem og vårt hotell. Frokost og middag.

Gamlebyen Basargate JLM 2 mindre pix

TIRSDAG 1. NOVEMBER

Jerusalem.
I dag har vi ikke buss, kun guide. Spaserer ned til Gordons Golgata og den tomme grav hvor vi skal være kl. 09.00. Deretter besøker vi Betesda Dam, Gabbata med Antoniaborgen. Går Via Dolorosa til Gravkirken. Resten av dagen fri i Jerusalem. Frokost og middag.

Onsdag 02. november ONSDAG 2. NOVEMBER

Israel - Norge.
Siste dag hvor vi skal sette kursen hjemover. Tidlig frokost. Bussen tar oss til flyplassen. Avreise fra Tel Aviv kl. 08.40. Ankomst Istanbul kl. 12.05. Avreise fra Istanbul kl. 14.35. Ankomst Oslo kl. 16.30.

Priser og betingelser

Pris fra 21 830,-

Tillegg for enkeltrom: kr 7760,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

Overnattingsteder
25.- 26/10 Hotel Metropolitan, Tel Aviv
26. - 28/10 Leonardo Club, Tiberias
28/10.- 2/11 Hotel Leonardo, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2050,- pr. desember 21, de kan endre seg noe)
 • Rundreisen med utflukter ifølge det oppsatte program
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl.
 • halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Lunsj på kibbutz Ein Gev
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 75 USD pr. person
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. oktober Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:20 20:20 TK788
02. november Tel Aviv - Istanbul 08:40 12:05 TK865
Istanbul - Oslo 14:35 16:30 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 23. august 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 23. august 2022

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med Plussreiser dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • Reiseforsikring som dekker Covid-19 behandling og sjukdom under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende kunne dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom under oppholdet i Israel. Sjekk om dette er inkludert i din reiseforsikring!

  Disse dokument må man kunne vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.
  • Reiseforsikringsbevis
  • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)

  I tillegg til dette må du huske på å ha med:

  • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som har det, så anbefaler vi at dere har dette tilgjengelig under reisen enten digitalt eller i papirform).

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Høsttur til det Hellige landet (25.10 – 2.11 2022) med Bjarne Thorstein Grotbæk & Nils Petter Karlsen.