Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

Netanya Beach2
Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Jerusalem Kors Tak

Høstferie i Israel
Der det skjedde, og der det skal skje!

Avreisedato

01.09.2018

Varighet

12 dager

Pris fra

19 570,-

Fulltegnet

Høstferie i Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie kombinert med to gode dager i ro i Jerusalem og ved Middelhavet? Se og oppleve nye steder i Landet? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer i Landet. Og om du har vært i Israel mange ganger før, vil dette være en tur hvor du vil få oppleve nye steder, som du nok aldri har sett eller opplevd før! Kom og bli med!

Vi besøker bl.a. Jerusalem, Galilea og Genesaretsjøen, Dødehavet, Jordanelven, Judea og Negev ørkenene, Emek Haelah, «Goliats grav», Tel Azaqa, Tel Lachish og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene. Vi avslutter med flotte dager like ved Middelhavet. Det blir Bibeltimer. For den som liker å bade skal vi gjøre det ytterste slik at det blir anledning til å bade både i Genesaretsjøen, Middelhavet og Dødehavet / Salthavet.

Dag 1

Lørdag 1. september: Utreisedag Norge - Israel

Vi har avreise med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem: Hotel Montefiore, Jerusalem (i hjerte av byen, like ved Ben Yehuda gågate). Her skal vi nå bo de neste seks nettene.

Israel Raege 03

Dag 2

Søndag 2. september: Jerusalem

Tenk at vi er i Guds by Jerusalem. Vi starter dagen med et besøk på en av byens flotteste panorama utsikter; Armon Hanatziv, så til Rachels høyde, med utsikt til Betlehem og hyrdemarkene. Vi reiser til Israels Museum, og seg på modellen av Jerusalem, slik byen så ut i år 66 e.kr. Dagen avslutter vi ved og på en annen fantastisk utsikts plass; på profeten Samuels grav. Gledes fjellet, som korsfarerne kalte plassen, år 1099 e.kr. En uforglemmelig dag, og flott start på vår tur i Landet. En kort og lett dag, og flott start på vår rundtur i Landet.

Kl. 20.00 Etter middagen blir det en kort info-samling.

Jerusalem Oljeberget

Dag 3

Mandag 3. september: Jerusalem

Vi starter tidlig i dag, for i dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panoramautsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Sions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Besøker Vestmuren / Klagemuren. Vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum ved et besøk her! Og får vi mulighet til mer, vil det bli flettet inn gjennom dagen.

Dodehavet 3

Dag 4

Tirsdag 4. september: Judea ørkenen - Dødehavet - Negev

Vi kjører i dag igjennom Judea ørkenen, og stiger ned 1200 meter i høydeforskjell til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947 (vi stopper ved veien, og gir anledning til å ta noen bilder), før vi så reiser sørover langs med dette Salthavet, til det kjente Masada. Festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da Romerne ødela Tempelet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass.

Så til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bade i Dødehavet, her hvor alle kan lese hebraisk flytende. På vår veg hjem til Jerusalem, kjører vi via byen Arad, og den nordlige delen av Negev ørkenen, før vi stiger opp igjen og hjem til «Byen av Gull», Guds by og Israels evige hovedstad; Jerusalem.

Baptism Site Kaser El Yahud

Dag 5

Onsdag 5. september: Dagstur til Galilea

NASARET - GENESARETSJØEN - JORDANDALEN

I dag starter vi tidlig. Kjører i fra Jerusalem ned til kystsletten, motorvei 6, over Armageddon sletten, og vårt første stopp blir på en fantastisk utsikts plass i Nasaret, hvor vi leser og peker ut mange bibelske plasser. Så vestover via Kana i Galilea til Genesaretsjøen, hvor vi skal besøke Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), og deretter kjøre forbi kjente plasser som bl.a. Beit Zaida, Kursi, Ein Gev, så sørover forbi Beit Shean, Adam, Gilgal og rundt øst for byen Jeriko før vi igjen stiger opp til Zion og Jerusalem. En fantastisk dag.

Israel Mat 1

Dag 6

Torsdag 6. september: Fridag i Jerusalem

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjerte av Landet og det jødiske liv og historie, og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!

Oppsatt tilbud for dagen er:
Kl.09.00 Vi vandrer gjennom Jerusalems gater, til Gordons Golgata og den tomme grav, for morgenandakt og nattverd.
Kl.17.00 Bibeltime I. ved Charles/Bente Hansen.
Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut på Ben Yehuda gaten, og koser oss sammen med folket.

Yadvasheim

Dag 7

Fredag 7. september: Beit Shemesh - Emek Ayela - Netanya

I dag blir det mye nytt å se, for trolig alle sammen. Stikkord er: Tel Azeqa, By under bakken / Beit Guvrin, Edoms land, Sakarja, Shaaraym, Emek Ayela, Kong David, Goliat og Filistrene. Men først av alt starter vi dagen med et kort men svært viktig besøk ved Yad Vashem, Holocaust minneplassen. Og deretter via Ein Kerem, til «Goliats grav», før vi reiser ned på kystslettene (Hashvela) og Emek Ayela. Deretter til Beit Guvrin, og Tel Lakhish, før vi reiser nord-vest over, og til badebyen Netanya og hotellet hvor vi nå skal bo resten av turen, King Solomon Hotel, Natanya.

Israel Natanya 2

Dag 8

Shabbat 8. september: Fridag ved Middelhavet

Vi tar shabbat sammen med folket. Har fri til virkelig å slappe av, nyte varmen og solen, bade i Middelhavet eller i hotellets svømmebasseng. Ta med Bibelen, og ta en stille stund på byens flotte Strand-promenade, eller på rommet. Kanskje noen vil gå i en synagoge, eller besøke en messiansk menighet i byen?

Bade- og feriebyen Netanya er en by alle nordmenn liker svært godt. Nyt dagen.

Kl. 20.30 Etter middagen på hotellet, går vi (for dem som har lyst) ut på byen, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og en ny uke starter!

Israel Natanya

Dag 9

Søndag 9. september: Fridag ved Middelhavet

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Vi bor i kort gangavstand til Middelhavet. Hotellet har også et flott badebasseng. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! I dag er dagen å handle inn gaver du ønsker å ta med hjem og gi til familie og venner. I dag skal vi prøve å få til et besøk ved Israel College of the Bible (et av Ordet & Israels prosjekter) for dem av dere som ønsker å besøke denne Høyskolen, drevet av Messianske troende. De neste to dagene er nesten alt stengt i byen, på grunn av den jødiske nyttårs høytiden!

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime II. ved Charles & Bente Hansen.
Kl. 10.30 Vandretur til byens store Market (Shukk-Netanya).
Kl. 20.30 I kveld er det Jødisk Nytt År 5779, noe vi vil markere på vår kveldssamling, etter høytidsmiddagen på hotellet.

Natanya Israel

Dag 10

Mandag 10. september: Fridag ved Middelhavet

Jødisk nytt år markeres med to høytids helligdager etter hverandre. Den første i dag. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Middelhavet har enda hele 27 `C J

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime III. ved Charles & Bente Hansen. Nyhets-oppdatering v/Ariel
Kl. 17.00 Bibeltime IV. ved Charles & Bente Hansen.

Israel Natanya 1

Dag 11

Tirsdag 11. september: Fridag ved Middelhavet

I dag er det den andre helligdagen i den jødiske nyttårsfeiringen, og det er vår siste hele dag i Israel, for denne gang. Nyt den!

Tilbudene for dagen som vi setter opp for deg er:
Kl.09.00 Morgenbønnesamling.
Kl.17.00 Kort fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Dag 12

Onsdag 12. september: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og blir fraktet gjennom Sharon sletten, og dens fantastiske fruktbare marker, med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 19 570,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5490,-

Vi skal også få treffe, og bli kjent med, flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

BOSTEDER:
01/09 – 07/09 Hotel Montefiore, Jerusalem

07/09 – 12/09 King Solomon Hotel, NatanyaPrisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur /
 • Flyavgifter med kr. 1.660,- (pr. november 2017, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 70,- USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
1. september Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
1. september Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
12. september Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
12. september Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.