Historiske Egypt med cruise på Nilen
Rundreise i pyramidenes, faraoenes og kamelenes land

Avreisedato

03.11.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

18 600,-

Dag 1

03. november Norge - Kairo

Avreise fra Oslo, mellomlanding i Istanbul. Ankomst Kairo kl. 20.30. Vår sjåfør møter oss og kjører oss til hotellet. Overnatting på hotell i Kairo.

Dag 2

04. november Dagen i Kairo

Vår første dag i Egypt bruker vi til å besøke noen av landets verdensberømte severdigheter, pyramidene i Giza og Sfinksen. Mulighet til å ta seg en ridetur på kamel. Vi spiser lunsj før vi fortsetter til Memphis og til Sakkara, som også kalles ”de dødes by”. Her finner vi den eldste pyramiden i landet – Zosers trappestenspyramide. Turen går også til en av de best bevarte Mastabaer - det eldste type gravkammer som var forløperen til pyramidene. Middag og overnatting i Kairo.

Frokost Lunsj Middag

Dag 3

05. november Dagen i Kairo

Vi begynner dagen med et besøk i det Egyptiske museum, hvor vi blant annet besøker Tutankhamons skatter og Mumie rommet. Etter lunsj fortsetter vi til Cidallet, Mohamed Ali moskeen. Dens store kuppel og tårnhøye minareter er et uovertruffet bidrag til Kairos skyline. Det legges også opp til å besøke Midtøstens største basarer. Middag og overnatting på hotell i Kairo.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

06. november Kairo - Aswan - Cruise

Tidlig start på dagen. Vi flyr til Aswan hvor vi sjekker inn på vår cruisebåt før vi utforsker den gigantiske demningen High Dam. Vi seiler også med Felucca og besøker Philae-tempelet som var dedikert til gudinnene Isis og Hathor. Middag og overnatting på cruisebåten.

Frokost Lunsj Middag

Dag 5

07. november Kom Ombo og Edfu

Frokost ombord, flott å bare sitte på soldekk mens vi følger med på dagliglivet til egypterne. Vi an-kommer Kom Ombo, her besøker vi det unike dobbelt tempelet, dedikert til de to gudene Sobek (krokodilleguden) og Haroeris (falkguden). Vi seiler så videre til Edfu og det store templet til guden Horus som ble identifisert som Apollon. Middag og overnatting på cruisebåten.

Frokost Lunsj Middag

Dag 6

08. november Luxor

Vi seiler videre til Luxor, oldtidens by Teben. Ettermiddagen tar vi en spasertur blant ruinene av tempelkomplekset Karnak og Luxortemplet. Middag og overnatting på cruisebåten.

Frokost Lunsj Middag

Dag 7

09. november Luxor - Kairo

Frokost og utsjekk før vi drar til vestsiden av Nilen for å oppleve flere av Egypts unike kulturskatter, Kongenes dal, her besøker vi de gamle kongegravene og Hatshepsuts tempel. Vi flyr så tilbake til Kairo hvor vi overnatter.

Frokost Lunsj Middag

Dag 8

10. november Kairo - Norge

Frokost på hotellet, før vi setter oss på flyet tilbake til Norge. Mellomlanding i Istanbul, ankomst Oslo i løpet av ettermiddagen.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 18 600,-

Tillegg for enkeltrom: 4 000,-

Vi vil gjøre dere oppmerksom om at det i katalogen står at cruiset starter i Luxor, men det starter i Aswan og seiler til Luxor.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett Oslo – Kairo t/r.
 • Flyskatter og avgifter (pr. jan 19, kan endre seg). 
 • All felles transport i Egypt.
 • Overnatting i dobbeltrom/dobbeltlugar inkludert fullpensjon. 
 • Inngangsbilletter til de fleste nevnte attraksjonene i programmet. 
 • Engelsk talende guide på alle sightseeinger.
 • Norsk reiseleder.

Prisen inkluderer ikke

 • Visum.
 • Vaksiner.
 • Reiseforsikringer.
 • Tips.
 • Øvrige måltider.
 • Drikke.
 • Inngangsbilletter til Cheops gravkammer.
 • Gebyret for fotografering av monumenter som krever dette.
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  - Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  - Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  - Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. Plussreiser kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  Plussreiser sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  Plussreiser forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. Plussreiser kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte Plussreiser sine kontor eller til våre salgsrepresentanter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med to-delt faktura fra Plussreiser. En del for depositum og en del for hovedbeløpet (Er påmelding senere enn 7 uker før avreise betales hele turen under ett).

  Forbehold om prisendringer
  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Plussreiser er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. De fleste har en avbestillingsforsikring i selve reiseforsikringen sin.

  Avbestillingsforsikring kjøpt hos Plussreiser må bestilles ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris på avbestillingsforsikring er 5% av turpris, minimum kr. 500.

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene. Så slipper du endringsgebyrer om navnet ditt er stavet feil på flybilletten.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til Plussreiser innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.