Bat Pa Genesaret Sjoen 2
Jerusalem Kors Tak
Temareise Jerusalem24

En historietur du sent vil glemme!
Rundreise i Israel

Avreisedato

10.04.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

20 690,-

Fulltegnet

En historietur du sent vil glemme!

Vi inviterer til en skreddersydd tur for dere som ikke har vært i Israel før, eller for deg som ønsker en tur i et litt roligere tempo, hvor vi også kan få tid til å dvele litt ekstra ved de bibelske steder.

Dette kommer til å bli en flott vennetur hvor opplevelser og inntrykk blir mange og store, tilpasset i et roligere tempo og avsatte pauser.

Dette er turen for deg som er interessert i Israels land, folk, historie og kultur og har lyst til å se «landet der det skjedde» og som du kjenner fra Bibelen og kanskje er opptatt av dagens situasjon.

Vi vil besøke de mest sentrale stedene i landet som blant annet Middelhavet, Galilea, Dødehavsområdet og Jerusalemsområdet, og mange flere steder som vi kjenner fra bibelfortellingene.

Vi skal bo i Tel Aviv, Tiberias, Jerusalem og ved Dødehavet.

Dag 1

Tirsdag 10. april: Utreisedag

Vi reiser med SAS fra Stavanger til Oslo og så videre med Turkish Airlines fly fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det serveres et måltid om bord. Ved ankomst Ben Gurion flyplass blir vi kjørt til vårt bosted i Tel Aviv, Sea Net Hotel.

Ceasarea Israel

Dag 2

Onsdag 11. april: Cæsarea - Haifa - Karmel - Nasaret

Etter en god frokost forlater vi Tel Aviv, og reiser nordover på kystsletten, gjennom Sharons dal, og til Cæsarea ved havet, (Apgj. 9.30, Apgj. 10.24-48) som var hovedstad i Judea under romerne. Vi besøker utgravningene av denne gamle byen, det romerske teateret, og akveduktene. Så fortsetter vi til den flotte havnebyen Haifa, som ligger ved Middelhavet. Her besøker vi Beit Skandinavia og får en enkel lunsj og om noen ønsker det, så kan de ta et bad i Middelhavet like ved. Vi stiger opp på Karmel fjellet, og beskuer byens flotte hageanlegg, og enorme utsikt over store deler av nord Israel. Vi drar videre til Muhraqa, stedet der Elia kjempet med Baals profeter og bad om regn over landet. Herfra har vi flott utsikt over området. Fra Karmel fortsetter vi til Galilea, til Bebudelseskirken i Nasaret, Midt-Østens største kirkebygg. Vi kommer så til vårt hotell i Tiberias ved Gennesaretsjøen, hvor vi får middag og overnatting. Vi skal bo på Royal Plaza Hotel i tre netter.

Israel Kafarnaum

Dag 3

Torsdag 12. april: På og rundt Gennesaretsjøen

Etter frokost, tar vi oss en båttur på Gennesaretsjøen over til kibbuts Ginossar og museet hvor vi får se «Jesusbåten» som ble funnet i mudderet like ved. Så fortsetter vi til Saligprisningens berg (Mat. 5 – 8) hvor Jesus holdt Bergprekenen. Vi skal til «Jesu by» Kapernaum (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk. 7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Vi besøker ruinene av synagogen i fra det 2. århundret. Vi har inkludert lunsj denne dagen, St. Petersfisk i St. Peters Fish Restaurant like ved Kapernaum. Vi fortsetter så til Magdala hvor vi ser de siste utgravningene av fiskerlandsbyen på Jesu tid. Vi får blant annet se synagogen, salgsbodene og kirken med fantastiske mosaikker som stod ferdig i mai 2014.

Israel Mosaikk

Dag 4

Fredag 13. april: Tabgha og Golan

Vi besøker Peterskirken og Tabgha (Mat. 13, Mark. 33-45, Joh. 21), hvor brød- og fiskeunderet skjedde. Her besøker vi kirken med det kjente mosaikkgulvet. Vi drar opp på Golanhøydene, til Har Bental. Herfra har vi flott utsikt mot Hermonfjellet og inn i Syria. Vi har vårt lunsjstopp i Qatsrin, Golands administrasjonssentrum. På hjemturen stopper vi ved «Peace Vista» og får en fantastisk utsikt utover Gennesaretsjøen og området rundt. Siste stopp er dåpsstedet Yardenit i sydspissen av Gennesaretsjøen.

Qumran

Dag 5

Lørdag 14. april: Tiberias - Nablus - Jeriko - Dødehavet

Vi forlater Galilea og drar til Sachne. Her kan vi bade i varme kilder som holder 27C og slappe av i naturskjønne omgivelser. Vi drar så sørover i Jordandalen, og tar inn til Nablus (gamle Sikem) hvor vi tar tid til lunsj og besøk i kirken med Jakobs brønn. Om mulig tar vi også turen opp på Garisim til Josefs utsiktspunkt. Vi drar tilbake til Jordandalen og fortsetter sydover til Jeriko. Vi skal besøke verdens eldste og lavest-liggende by, Jeriko. Her ser vi morbærtreet og minnes Sakkeus, vi ser vannkilden som forsyner oasen Jeriko med friskt vann, og vi skal ta kabelbanen opp på Fristelsens berg. Her er det mulig å ta turen opp trappene og besøke klosteret (hvis åpent) eller nyte utsikten over Jeriko. Vi kjører langs Dødehavet og forbi Qumran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Vi kan se grottene fra bussvinduet, og guiden forteller historien på vei til middag og overnatting på Daniel Hotel.

Dodehavet Fotter

Dag 6

Søndag 15. april: Masada og fri ettermiddag

Vi kjører i dag nordover langs Dødehavet, til det kjente Masada. Festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da romerne ødela Templet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass. Vi drar tilbake til hotellet hvor resten av dagen er til fri disposisjon. Da kan du f.eks shoppe dødehavsprodukter eller ta deg et bad i Dødehavet, hvor alle kan lese hebraisk flytende.

Temareise Jerusalem29

Dag 7

Mandag 16. april: Dødehavet - Beer Sheva - Mizpe Ramon - Jerusalem

Vi har en litt rolig formiddag før vi forlater Dødehavet og kjører via ørkenbyen Beer Sheva og Mizpe Ramon til Jerusalem. Vi stopper på Mizpe Ramon besøkssenter og får en omvisning og en fantastisk utsikt utover i Ramon krateret. Vi stiger så opp til «Byen av Gull, Guds by og Israels evige hovedstad»; Jerusalem for middag og overnatting. 1200 meter i høydeforskjell fra verdens laveste plass på jord. Vi tar inn på Rimonim Shalom Hotel for resten av turen.

På kvelden blir det Light & Sound showet i David Citadel ved Jaffaporten etter middag.

Israel Bethlehem The Church Of The Nativity Of Jesus Christ

Dag 8

Tirsdag 17. april: Yad Vashem - City of David - Vestmuren

Vi kjører til Hertzl høyden, hvor vi skal gjøre et svært viktig besøk ved Yad Vashem, museet og minnesmerket for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust. Vi drar til Betlehem hvor vi tar tid til lunsj og litt handling i tillegg til et besøk til Fødselskirken med grotten, Hyrdemarkskapellet og Herodium som ble bygget av Kong Herodes. Herfra har vi panoramautsikt over området. Vi returnerer til vårt hotell i Jerusalem.

Israel Jerusalem Kors

Dag 9

Onsdag 18. april: Jerusalem, gamle del

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter med panoramautsikten fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Vi går via den tåreformede kirken, Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over Jerusalem. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane og olivenhagen like ved. Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vandrer deler av Via Dolorosa, fra Betesda dam og St. Anna kirken til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10) Og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige Basargatene i Gamlebyen.

Israel Jerusalem Klaging

Dag 10

Torsdag 19. april: Jerusalem

Vi starter dagen med besøk til Hanegalkirken på Sionsberget, med fengselet og trappene hvor også Jesus vandret. Nattverdssalen på Sionsberget besøker vi også, før vi går ned til Vestmuren /Klagemuren, et hovedsted for jødenes bønnesamlinger. Vi skal også besøke Davidsbyen og utgravningene der, og tunnellen ned til Siloadammen. Vi skal til Gravhagen, Garden Tomb, for en andaktsstund foran det som også minnes som Jesu grav. Stedet gir et godt inntrykk av hvordan det ytre miljøet var, med en hodeskalleformet klippe og gravkamre i en hage like ved.

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. Disse dagene har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her!

Vi vil ellers ha noen samlinger på kveldene med informasjon og sang.

Dag 11

Fredag 20. april: Hjemreise

Vi sjekker så ut av hotellet, og drar med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur!

Velkommen på en uforglemmelig tur!

Priser og betingelser

Pris fra 20 690,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5170,-

Bosteder
10 - 11/4 Sea Net, Tel Aviv
11 - 14/4 Royal Plaza, Tiberias
14 - 16/4 Daniel Hotel, Dødehavet
16 - 20/4 Rimonim Shalom Hotel, Jerusalem

Prisen inkluderer

Prisen er basert på min. 30 betalende.

 • Flyreisen fra Stavanger til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 2.035,- (pr. juni 2017, kan bli endret)
 • Hele rundreisen og alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Galilea 12. april
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør 100 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10apr Stavanger - Oslo 0820 0910 SK4010
10apr Oslo - Istanbul 1115 1610 TK 1752
10apr Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
20apr Tel Aviv - Istanbul 1000 1215 TK 785
20apr Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
20apr Oslo - Stavanger 1930 2025 SK4047
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.